VWtiru-liruclub.bg

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Нед 26 окт 2008 21:31

vw_golf_2_dsl написа:...

Идеята за 3-те съобщения е интересна, но и аз мисля, че е неприложима - понякога изникват теми, на които просто трябва да се говори (темата на колегата, на който майка му е блъсната от шофьор например).
group® написа:...

Разделът е Офф-топик и много трудно ще се създадат стройни правила, както те съществуват за другите раздели - затова аз давам предложение да се приложи схемата на разделите Купува и Продава, а именно:
- всяка заключена тема в Офф-топик, да има живот 7 дни, след което автоматично да се изтрива. Това ще доведе до намаляване на обема теми в раздела и ще ги изключи от възможните резултати при търсене. А защо 7 дни? Според мен една седмица е период, в който 90% от потребителите на форума правят поне "един оборот" в платформата, т.е. всички ще прочетат какво е пуснато, а и всички които я видят заключена, ще знаят, че тя ще изчезне - допълнителен бенефит: "генерирането" на теми в раздела няма да води до натрупване на n-брой съобщения (под аватара), което съм сигурен, че понякога е крайната цел на flood-а там.
Недостатък - топката отново е в ръцете на модс, т.е. ключенето е по тяхна преценка, което вероятно ще доведе до нови гневни теми или ЛС към тях заради личната им преценка...
Това е първата идея, която ми хрумна... Ако снеса нещо ново, ще го споделя... :wink:

Едит: Баси, аз докато се изкажа и вие сте написали 10 съобщения... mhihi

Последна промяна от pronobis на Нед 26 окт 2008 21:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Нед 26 окт 2008 21:32

Това явление според мен е обсебило целия форум не само Офф-а на всякъде се пише на посоки налага се да се правят забелжки заключване не теми и триене на мнения хора замислете се.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Нед 26 окт 2008 21:34

Ми да си върнат петъчния спам, аз поне едно време се забавлявах :wink:

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Нед 26 окт 2008 21:35

madcap написа:Ми да си върнат петъчния спам, аз поне едно време се забавлявах :wink:
:idea: :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Нед 26 окт 2008 21:36

pronobis написа:- всяка заключена тема в Офф-топик, да има живот 7 дни, след което автоматично да се изтрива. Това ще доведе до намаляване на обема теми в раздела и ще ги изключи от възможните резултати при търсене. А защо 7 дни? Според мен една седмица е период, в който 90% от потребителите на форума правят поне "един оборот" в платформата, т.е. всички ще прочетат какво е пуснато, а и всички които я видят заключена, ще знаят, че тя ще изчезне - допълнителен бенефит: "генерирането" на теми в раздела няма да води до натрупване на n-брой съобщения (под аватара), което съм сигурен, че понякога е крайната цел на flood-а там.

Ключенето колега е добра идея, но веднага ще те опонирам :D - какво ще се случи със заключените(и съответно автоматично изтриващи се след една седмица) теми, които са полезни и имат какво да дадат на потребителя в срок, надхвърлящ тази една седмица :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 26 окт 2008 21:36

Абе колеги това са 20000 човека бре, не може да не се правят забележки и да не се трият мнения, неизбежно е просто.
Мисля, че както е сега ще е най добре, може би ако има няколко модератора в повече :)

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Нед 26 окт 2008 21:39

vw_golf_2_dsl написа:
pronobis написа:...

Ключенето колега е добра идея, но веднага ще те опонирам :D - какво ще се случи със заключените(и съответно автоматично изтриващи се след една седмица) теми, които са полезни и имат какво да дадат на потребителя в срок, надхвърлящ тази една седмица :)

Точно тук е ключовият момент за преценката на модератора - ако прецени, че темата е ценна, не я ключи и тя остава live! Ако е заключена => не е полезна/ценна => изтрита. :wink:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 26 окт 2008 21:43

Отговарям по ред:

@vw_golf_2_dsl - Същите*, ама абсолютно същите неща са и в нашите правила. Само думите са различни.

* Само това го нямаме "2. Да НЕ публикуват мнения или теми, в които се посочват лекарски диагнози или се преписват лекарства! ", но поне за сега не е имало нужда. Все пак има резон и по-нататък може да се помисли.

@pronobis - това със 7 дневния срок не е необходимо. Така или иначе всеки, който влезне във форума чете само червените теми. А и нали трябва да имаме база данни иначе ще дублираме темите всяка седмица ;) Теми се заключват не само, защото са ненужни, а и защото проблема е решен и може да е полезен на някой друг, но няма нужда да се пълни с глупости.

@madcap - нека не дискутираме спам темата ;)

@canyoubounce - модератори има достатъчно - проблема, че има някои тъпи теми е в желанието ни все пак всеки да получи помощ и липсата на точно такъв регламент, за който ви призовавам сега :idea:

Последна промяна от group® на Нед 26 окт 2008 21:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 26 окт 2008 21:45

Спама нема да се върне,това за всички мераклии :lol:

Форума си се поддържа нормално,ако има нужда от още модове/админи ,минава се през гласуване и т.н.

Пишете си,па на кой му пречи,драска по 1 лс и разглеждаме всичко под :lupe

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Нед 26 окт 2008 21:55

group® написа:Отговарям по ред:
@pronobis - това със 7 дневния срок не е необходимо. Така или иначе всеки, който влезне във форума чете само червените теми. А и нали трябва да имаме база данни иначе ще дублираме темите всяка седмица ;) Теми се заключват не само, защото са ненужни, а и защото проблема е решен и може да е полезен на някой друг, но няма нужда да се пълни с глупости.

Аз точно това имах предвид, но казано малко по-иначе...! :wink:
Както и да е, може би идеята не е добра... хмм, ще помисля по темата, нека и другите колеги го направят - 20000 тикви, все ще измъдриме нещо... поздрави

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 26 окт 2008 21:57

Бе то ще е по лесно ако тия тикви се въздържат от пускането на въпросните теми.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 26 окт 2008 22:01

Вие пък... :roll:
Аз отдавна не мога да приема сериозно форум, в който 99.98% от потребителите пишат абсолютно неграмотно.
На пръстите на едната ми ръка (5 броя пръсти) се наброяват тези, които или могат да пишат сериозно, но не си дават зор, или пък наистина са неграмотни, но пък си заслужава да се прочете какво са написали. :wink:
Останалото е леш.
Ще запитате: "Чий го дириш тук тогава, бе?!"
Отговарям: "Забавлявам се." :015:

Ножът си е в създателите и екипа на форума. :D

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 26 окт 2008 22:27

group® написа:Добре айде поне да е конструктивна темата (макар да има вече такава :lol: ).

Дайте реално приложими предложения как да се сортират темите в ОФФ.
Става дума за ясно и точно правило, което да регламентира какви теми може и какви не.
В момента ако ситуацията е следната:
Ако се заключват глупави теми - защо се заключва, нали е форум за взаимопомощ, защо тази я има, а другата не и т.н., и т.н.
Ако се оставят - защо има толкова тъпи теми.

Съвсем сериозно Ви призовавам да дадете примерни критерии.
Мисля, свежи идеи ще са от полза.

И така приятелю,
проблемът е комплексен и далеч не засяга само този форум, а абсолютно всеки голям сайт. Идва момент в който модераторският ресурс не е достатъчен за да поеме всичко което се излива във форума. Това е едно на ръка и е поправимо. За жалост другия основен фактор е извън всякакъв контрол. Там нещата опират до лична култура, електронно възпитание, вредни навици, липса на съобразителност и за жалост доста често до мързел що се отнася до пишещите...
Какво може да се направи и как?
Логична стъпка е да се разшири или оптимизира модераторското присъствие. Това от части върши работа, но само на пръв поглед защото резултатите са козметични и не се лекува причинителя на заболяването...
Друга правилна стъпка е създаването на раздел/тема изцяло за спам. Лично аз имам добра практика с подобен цял РАЗДЕЛ. Подобно нещо наистина има изумителен ефект по необясними за мен причини. Обира спама и действа позитивно на присъстващите. На такова място могат да отидат теми като фън, бисерите от форума, кой какво видял в нета + още много други бъзици и тъпотийки за разтоварване.
Добро решение разбира се е и някакво допълнение към правилата за постинги. Нещо на което работещите по форума да могат лесно да се опрат. Регламент който да застава зад действията на модераторите и да им позволява недвусмислено да могат да си сверят часовниците в случаите в които не са сигурни как да постъпят... Погрешно е обаче да се смята, че с нови правила ще стреснете народа. Правилата са инструменти на екипа и не са за плашене на "гаргите" ;)
Като цяло верния път е отстояване на твърди позици от страна на модове и админи + вратичка за обиране на излишния спам. Проповядване на правата вяра (поведение във форума) и стремеж да научиш аудиторията как се ползва форум вместо каране и демонстративно мачкане на мнения и теми.

Понеже за реализирането на подобна "програма" се изисква доста ресурс и не само едно мнение, аз от своя страна си позволих да пусна тази тема просто с апел към всички участници в "скромното" ни VW семейство тук. Признавам, че ефекта ме изненада. Пускайки подобен топик при наличието на 5-6 активни в момента модератора ме караше да съм сигурен, че ще я видят не повече от 20-30 човека преди да излети към небитието... Сега обаче имаме дискусия. Има комуникация м/у потребители и модове което показва, че всички имаме интерес и желание да подобрим нещата :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 26 окт 2008 22:33

комуникация винаги има :wink:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993