Спешен въпрос за бензин налят в резервоара на дизел
- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
Спешен въпрос за бензин налят в резервоара на дизел
Колегата ми е налял 40 л. бензин вместо дизел в резервоара на 307-ца. Дайте идея за източване, промивка на системата
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Източване с маркуч, буташ в резервоара единия край и ниско долу другия край в някакъв съд.
За промивка не съм сигурен дали се налага, защото съм чувал, че в дизел може да се сипе някакво количество бензин с цел да не замръзва зимата. Но се сипва малко бензин на много дизел...
Да предупредя, че втората част на мнението ми е напълно обоснована на слухове и че трябва да изчакаш мнението на по-компетентни лица от мен
едит: ама като гледам съм нацелил
За промивка не съм сигурен дали се налага, защото съм чувал, че в дизел може да се сипе някакво количество бензин с цел да не замръзва зимата. Но се сипва малко бензин на много дизел...
Да предупредя, че втората част на мнението ми е напълно обоснована на слухове и че трябва да изчакаш мнението на по-компетентни лица от мен

едит: ама като гледам съм нацелил

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Прочети мненията на никс76 относно колко бенз да слагаш и перкай яко
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Последна промяна от Luciano на Пон 27 окт 2008 11:34, променено общо 2 пъти.
Vizor написа:Колега.. като стане нещо такова .. веднага се обаждаш на управителя на бензиностанцията и съобщаваш за проблема. За тяхна сметка (или поне за на служителя) се източва и промива всичко в сервиз!
това според мен е най-правилното решение!
Иво то момчето май е искало да каже, че колегата му по работа е направил това объркване, а не момчето от бензиностанцията.
Иначе, ако е той, да казвасе на управителя, а ако само са си виновни само източване, както е казал Росен.
офф на една от служебните ми коли, бензинова, бяха сложили дизел, ей тогава стана изтересно.Запалили, тръгнали и след 4-5ия метър спрели...
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
VeilSide написа:не и добре, че не я е палил. В крайа сметка се оправих сам. Взех една горивна помпа и вкарах маркуча й след филтъра, след което източих абс. всичкиа бензин. Обезвъздуших системата и се прибрах с колата
значи вече няма от какво да се притесняваш.. дори и да има малко ще го смеси с нафта и ще го изгори
както казаха колегите .. виждал съм много често да слагат бензин
проблема е при повече бензин или при глътнала вода..
водата има по-голяма плътност от въздуха и биелите стават S образни
с бензин би трябвало да е същото
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”