Зимни гуми - кои според вас са най - добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Най-добрите зимни гуми

Bridgestone
61
6%
Dunlop
60
6%
Michelin
243
23%
Good Year
138
13%
Pirelli
22
2%
Continental
55
5%
Yokohama
43
4%
Vredestein
73
7%
Fulda
54
5%
Maloya
14
1%
Debica
56
5%
Barum
13
1%
Sava
19
2%
Tigar
13
1%
Kumho
17
2%
Nokian
53
5%
Toyo
22
2%
Други
104
10%

Общо гласове: 1060
Потребителски аватар
ФСБ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФСБ » Пет 24 окт 2008 9:26

mitko3040 написа:Continental Conti Winter Contact TS 830 205/55/R16.
Благодаря за отговора,ще се замисля сериозно за тая гума, може би избора ще е между нея и Ултра Грип 7. Това е, че повечето са на сходни цени и избора не е лесен. Един приятел много ми хвали Вредещайна. Има още малко време за избор. Иначе миналата зима с Гиславед небеше зле ама като не съм карал на сняг и немога да кажа кой знае колко за тях. Ама ми се струват прекалено зимни ако мога така да се изразя.

Ами виж коя шарка по те кефи, аз предпочитам симетричните, ако искаш мога да ти снимам шарката на конти-то. За ултрагрипа незнам ква му е шарката, но сигурно и тя не е лоша

Потребителски аватар
mitko3040
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko3040 » Пет 24 окт 2008 9:45

Ами има ги в различни сайтове. Преди малко ми звънна един приятел, можел да издейства 10-15% отстъпка в някакъв автоцентър, но работели с определени марки така ще видим какво ще излезе. Не е ли рано още за зимни гуми? Около 15 градуса е.

Потребителски аватар
ФСБ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФСБ » Пет 24 окт 2008 10:08

рано е, аз съм си още с летните, но исках да ги купя предварително. И аз ги взех с отстъпка, трябва да се оптимизира бюджета. :) Дано имат квото търсиш, аз мойте ги взех от Дианата на околовръсното, плюс стоманени джанти от Порше Изток. Сега са комплектовани, само чакат първия сняг :) . Иначе видях шарката на грипа, симетрична е и хич не е лоша, ма я виж конти-то - подобна но по-релефна каточели ;) е аз все пак съм пристрастен :Р :
http://koleso.topof.ru/files/continenta ... ts-830.jpg

Потребителски аватар
karastamov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karastamov » Пет 24 окт 2008 18:27

Ето тестове на зимни гуми от тази година: http://www.avtogumi.bg/oscommerce/tests.php/cPath/5

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Нед 26 окт 2008 20:49

А ето и някакви ориентировъчни цени http://www.vktyres.com/dealers.htm

Потребителски аватар
mitko3040
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko3040 » Пон 27 окт 2008 11:13

Най-много ми харесва дизайна на Vredestein, а и тестовете му са добри. Време да умуваме има много, като гледах прогнозата то цяла седмица над 20 градуса.

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Пон 27 окт 2008 11:25

Момчета, бъде по-сериозни! :D Виждам, че е трудно, но все пак... Идете си изберете джанти или панталон съдейки по дизайн, но не и гумите за автомобила си. В това начинание липсва всякаква логика и разум :wink:

Апропо, обърнете ако можете внимание, че дадена гума на един производител може с размер 195/65/15 да е в топ 3, а примерно с 205/50/16 да е далеч в дъното на класацията. За това препоръчвам да гледате тестове специално и конкретно за размера гуми, който вас ви интересува, а и по възможност да не бъде от статистическа извадка на гумаджията, който ви ги продава, ами някое друго реномирано списание/сайт.

... и отново моята си стара песничка: не приемам съвет от друг за това какво му е впечатлението от дадена гума поради простите причини, че нито го знам що за шофьор е и какво извлича от дадена ситуация, нито знам дали е попадал в ситуация достатъчно достоверна за вадене на изводи, а и ако той кара Голф 2, а аз Пасат 5ца също всичко автоматично се обезсмисля, защото двата автомобила поради габаритите и теглото си имат съвсем различно поведение на пътя.
Извод: четене на тестове и пак четене на тестове. А ако не - купуваш нови гуми, които са ти по джоба и си живееш щастливо :wink:

Успех!

Потребителски аватар
mitko3040
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko3040 » Пон 27 окт 2008 11:31

Wizi написа:Момчета, бъде по-сериозни! :D Виждам, че е трудно, но все пак... Идете си изберете джанти или панталон съдейки по дизайн, но не и гумите за автомобила си. В това начинание липсва всякаква логика и разум :wink:

Апропо, обърнете ако можете внимание, че дадена гума на един производител може с размер 195/65/15 да е в топ 3, а примерно с 205/50/16 да е далеч в дъното на класацията. За това препоръчвам да гледате тестове специално и конкретно за размера гуми, който вас ви интересува, а и по възможност да не бъде от статистическа извадка на гумаджията, който ви ги продава, ами някое друго реномирано списание/сайт.

... и отново моята си стара песничка: не приемам съвет от друг за това какво му е впечатлението от дадена гума поради простите причини, че нито го знам що за шофьор е и какво извлича от дадена ситуация, нито знам дали е попадал в ситуация достатъчно достоверна за вадене на изводи, а и ако той кара Голф 2, а аз Пасат 5ца също всичко автоматично се обезсмисля, защото двата автомобила поради габаритите и теглото си имат съвсем различно поведение на пътя.
Извод: четене на тестове и пак четене на тестове. А ако не - купуваш нови гуми, които са ти по джоба и си живееш щастливо :wink:

Успех!

Аз невиждам нищо несериозно в това което обсъждаме.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 27 окт 2008 12:03

mitko3040 написа:Най-много ми харесва дизайна на Vredestein...

Това например?

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 30 окт 2008 10:53

mitko3040 написа:Най-много ми харесва дизайна на Vredestein.

На мен пък най-много ми харесва дизайна на Мишлен - тва човече от гуми е супер яко - само заради него си струва да си купиш гумите. :D

Сега сериозно. Преди 1 седмица поставих на аудюхата 4 чисто новички Debica Frigo 2, DOT 2808, 195/65/15. Засега - доволка, ма не е стегнал студа още. Чувам - хвалят ги доста - да видим как ще е.
Новата гума си е нова - не разбирам хората, които дават по 1000 лева за музика и джанти, а си купуват "запазеки" гуми на старо с ДОТ от 2001 година и 3 мм грайфер.

Потребителски аватар
mitko3040
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko3040 » Чет 30 окт 2008 13:17

Абе тук само напреднали в този форум. Все разбирачи. Като се появи някой нов дето неразбира толкова, каже нещо и вече капацитетите подскачат. Успокойте се малко, има хора като мен които неразбират толкова. Сигурно досега съм написал 20 поста, а съм прочел доста теми, предпочитам да не пиша за неща които неразбирам. Решавам да си взимам гуми пиша 2 поста и почват коментарите, кой бил несериозен, на кой му харесвало човечето. Не се дръжте толкова подигравателно.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 30 окт 2008 14:13

Ех, ти пък...
Тука е така, те така си говорят.
Мисля, че колегата под твоя пост не го е отправил лично към теб.
Пресявай ги нещата и не се връзвай на "провокациите". :lol:
DUNLOP е сериозната комбинация качество-цена.
Конти-то е чудесен избор също.
Гледам, че имаш новичък пасатор, вероятно можеш да си позволиш по-добро качество гуми.
Ограничи избора си между добре известните марки, от които като цена DUNLOP-ът бие останалите, а не е по-долу качествено.
Това ти препоръчвам аз.

Debica, Cormoran, Tigar, Maloya, Barum са просто в друг ценови клас, до който не си заслужава да слизаш. :041:

Потребителски аватар
CARLSON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CARLSON » Чет 30 окт 2008 14:47

аз да се двоумя между GOODYEAR UG7 и MICHELIN ALPIN A3 ,
накрая я обух с 4 NOKIAN WR G2 и мирясах :lol:

фактора цена повлия осезателно !

Изображение

Потребителски аватар
ФСБ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФСБ » Чет 30 окт 2008 17:17

mitko3040 написа:Абе тук само напреднали в този форум. Все разбирачи. Като се появи някой нов дето неразбира толкова, каже нещо и вече капацитетите подскачат. Успокойте се малко, има хора като мен които неразбират толкова. Сигурно досега съм написал 20 поста, а съм прочел доста теми, предпочитам да не пиша за неща които неразбирам. Решавам да си взимам гуми пиша 2 поста и почват коментарите, кой бил несериозен, на кой му харесвало човечето. Не се дръжте толкова подигравателно.

Още ли не си взел гуми, нали знаеш, че колкото хора толко и мнения. Кво стана с отстъпката дето ти даваха, не взе ли нищо от там?

Потребителски аватар
ФСБ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФСБ » Чет 30 окт 2008 17:21

[quote="CARLSON"]аз да се двоумя между GOODYEAR UG7 и MICHELIN ALPIN A3 ,
накрая я обух с 4 NOKIAN WR G2 и мирясах :lol:

фактора цена повлия осезателно !

Нокиан е яка, в Русия много карат с такива, ма мен тая асиметрична шарка по не ме кефи, казвали са ми че симетричните са по-добре и аз за тва симетрични си купих ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”