! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 21 окт 2008 12:58

Ми разбира се, че е по добре да го пуснеш.Иначе с тези изпреварвания през всичките ленти риска за птп се увеличава петорно :(

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 21 окт 2008 13:00

Правилното разположение на автомобила е в дясно на платното е не в ляво, ако няма кола която да изпреварваш се пребираш, минава човека и ти пак си излизаш. а не да кибичиш в ляво, защото в един момент всички карат в ляво и ефекта на магистралата се обезмисля.

Потребителски аватар
MartonDjitzu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MartonDjitzu » Вто 21 окт 2008 14:03

zaro написа:Правилното разположение на автомобила е в дясно на платното е не в ляво, ако няма кола която да изпреварваш се пребираш, минава човека и ти пак си излизаш. а не да кибичиш в ляво, защото в един момент всички карат в ляво и ефекта на магистралата се обезмисля.

Абсолютно подкрепям! Лявата лента е за изпреварване!

Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceza » Вто 21 окт 2008 14:21

А според вас той кво е правил там? Естествено, че е изпреварвал. Много ме дразни и мен тва като си карам по магистралата и изпреварвам, някъв капут да ми мига и да трябва да се вра между две коли и да набивам спирачки. Като изпреварвам, ще чака, както правя и аз и когато прключа ще мине.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 21 окт 2008 15:07

Аз пък на магистралата карам предимно в лявата лента, даже и да няма никой в дясната. Щото е по-равно. Но се старая да гледам постоянно в огледалото и да пускам "самолетите".

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 21 окт 2008 17:56

Допълвам случката се случва ден недела на 5 км преди софия около 19;30 средна лента колона с малки промеждутаци .Ето и скорустите на лентите най дясна карат тирове с max.90, средна 100 до 110, най лява предполагам че се спазва ограничението което е 130.Все пак ускорих до 140и малко, след 2 мин и настигнах колонат от 20 коли дето караше с 130 кво на тоз идиот още 20 коли ли да првят път та той да лети с 200.
Както колегите по горе писаха Да ходи в германия и да кара ако ще с 500 но хванат ли го там че не е спазил ограничението тъжна му маика.
А да питам Третоарите за коли ли са или за пешеходци,за да минеш 20 м по напред и още повече за затрудниш трафика.

Потребителски аватар
marti81
Автомобил: Golf IV
Двигател: AHF 1999

...

Мнениеот marti81 » Вто 21 окт 2008 19:33

Такива пилоти най ги обичам,особено ако съм с някоя от служебните коли,защото те не се карат с повече от 120.Ако е празна колицата просто бия педала и го оставям някъде в миналото след което желанието му да се прави на Шумахер някак си се изпарява,а ако е понатоварена и ме застигне точно когато се опитвам да изпреваря някой камоин който се движи с 110 а аз с 115,пипам леко спирачката и си карам до камиона.Може да е малко неколегиално от моя страна,но трябва да разберат по някакъв начин тези малоумници,че не са единствени на пътя и са ДЛЪЖНИ да се съобразяват с другите участници.
Често патувам и страшно много ме радва когато разни германци и т.н. веднага щом види че си пуснал мигача да изпреварваш веднага намалява и те пуска,докато българите сме малко "айдуци"

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 22 окт 2008 8:54

Първо къде видяхте три ленти на Тракия /осен от последното пускане преди София /? Или броим и аварийното платно :lol:
Второ-наистина има ограничение 130км/ч. И на мем ми се е случвало да карам със 160 и да ми светка някъф идиот с БМВ, прибрах се да мине, с идеята да ускори бързо, тоя почна да се мотае, та трябваше да спирам рязко.
Една овца лятото ми вися на задника и светкаше и свиркаше 5 км поне, а имаше колона, после реши да ме изпреварва от дясно и въпреки това на Църна Маца беше след мен...тъпаци много.
Този отзад да му мисли по закон, ама ги пускам да летят, щото не се знае колко са кадърни и кво меле ще стане. След една верижна катастрофа точно на Тракия, където спрях с бая уплах, а пред мен пак се удариха такива бързащи, си оставям дистанция според скоростта и хич не ми дреме кой кво мисли и закъде е тръгнал.

speedfreak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speedfreak » Съб 25 окт 2008 11:56

голям спор се води тук и направо незнам закво. като си караш по магистралата много ясно, че трябва да пропуснеш по-бързо движещите се. различни коли, различни възможности. ако караш голяма и бърза кола и бързаш и някой излезе в последния момент, не създаваш ли точно ти проблема и да застрашаваш останалите или примерно ако караш кола 150 коня, а тоя зад теб има 300 като даваш газ пред него си мислиш, че правиш нещо или само го изнервяш. малко дисциплина трябва по пътищата и шанса тоя на който колата му без проблем се движи с 200 да направи катастрофа е мн по-малък отколкото ако си напъваш колата свръхсили да се опитваш да го поставиш на място. караш си и гледаш да не пречиш на другите, защото като си в по-бърза кола започваш да караш по-бързо, където обстоятелствата позволяват, нали за това си си я купил- да е бърза и сигурна, само че всеки го осъзнава това, когато и той е на мястото на тези, които оплювате..стига с тая агресия по пътищата :wink:

П.С. Коментара не е насочен към конкретен човек, някой да не се засегне :)

Потребителски аватар
robaina
Автомобил:
Двигател:

..

Мнениеот robaina » Съб 25 окт 2008 12:25

Вчера вечерта отивам към Студентски град през кв. Младост, карам си съвсем спокойно с околко 50 км. и един колега с червен голф 3-ка комби с регистрационен номер СА3089КС се залепи зад мене , къси дълги яко само дето не почна да свири дадох си газ и му дръпнах. Както и да е , колега не знам дали си от форума или не, не знам за къде така бързаше , но твърдо съм против това агресивно шофиране заради такива като тебе се петни името на марката или модела.(ГОЛФА).

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Пон 27 окт 2008 0:35

Днес един голф5 ГТИ ми се дръгнеше в продължение на 3-4км. Нали обаче е Неделя, та ме беше обзело спокойствие и не му се вързах на глупостите, а и бях с включен софтуер и нямаше смисъл за доказване, ясно е как щеше да свърши. Оня обаче доволен че ме мина, взе десен завой на пешеходна пътека с около 50, а точно една жена пресичаше. За много малко й се размина, и тя блееше и той шофьор...
Ама какво може да се направи, настигнах го и с жестове му предложих да се гръмне, а сульо ускорява пак иска да се бяга:shock
Впечатление ми направи темата с инцидента на НИМ, всички свикнали на идиотщината на шофьорите и оставили моторисчето да си движи сред хората с 30-40км на една гума...поне 10 човека пишат как са се подразнили на изпълненията му... стресираме факта че като стане белята всички тръгват на бой, а преди това няма кой да се обади да му каже да се разкара...сами като не можете да се предотвратите произшествието и да предпазите вас и познатите ви, по-добре следващия път на сбирка взимайте и родител с вас, баси

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 27 окт 2008 19:51

Ей сега се прибирам от работа - обичайния маршрут Стрелбище - Бояна...
Излизам си на "Нишава", после първата позволена посока "Гоце Делчев" е "Кестенова гора" пускам си десния мигач, човека пред мене с "Phaeton"-a и той... и изведнъж спирачки... едно "БМВ" връща на задна от въпросната уличка "Кестенова гора", която е ЕДНОПОСОЧНА и застава напреки на "Нишава"... Почва се чакането... След няма и минута, обаче виждам пролука м/у колите и си завивам... след което спирам.
Пред мене виждам две коли, които буквално са се заклещили: един джип по посока на движението и една малка кола до джипа, която е очевидно в нарушение - влязла е при наличието на знак "Забранено влизането" (знака си седи на място, всичко си е ок).
Показвам се от джама и й викам на шофьорката от малката кола: "Не виждаш ли, че си в забраненото - върни назад" Тая започва да ме храни нещо отвътре... Evil
Викам си: "Тури си я на к*ра и си трай" - така и направих. И така вече съм плътно зад джипа и нямам намерение да връщам, както и той. И аз и джипа сме завили надясно за да може пачата да мине. Тая обаче леко навъртя ляв, изфорсира се и минавайки покрай мен ми удари огледалото - показах се вече мощно през прозореца и я нахраних стабилно селянката мършава... Прибирам се, първа, джипа тръгва и гледам... втора кола след тая спрънджа... спирачки до мене, отваря се джама : "Ти жена ми ще псуваш бе?" Викам: "Аре да си еб*ш майката и ти!" И си продължавам напред...

Вече съм на втора, когато се чува трясък по задното стъкло... Изтръпнах... Посегнах към ключа за джанти, който ми седи в кората на вратата... Тръгнах да спирам... Тръгнах да включвам и на задна... И видях на бърз кадър кървавият развой на вечерта... Включих си отново на първа и си продължих оправяйки си огледалото и палейки цигара. Дръпнах ръчната преди Гоце Делчев, чакайки в колоната, излезнах огледах я - нищо освен отпечатък от ръката на екземпляра.

Това е накратко, просто исках да споделя.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 27 окт 2008 20:20

nosex написа:....

Трябвало е да създадеш работа на семейният им зъболекар.Дебили ..... :evil:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 27 окт 2008 20:24

nosex написа:............................

Ежедневие............... :patriot

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пон 27 окт 2008 21:22

nosex написа:...

Прави ми впечатление,че мръсните дрисли започват да карат по-нахално и неправилно от мъжете и хранат на всичкото отгоре.Ебати шута брато,нищо че е женска,то не се търпи вече mhihi

Върни се в “Пътеводител”