Здравейте аз също препатих със същият проблем.
Преди 3 дни смених съединителя на моята кола Голф3 1.9 ТДИ 1з мотор с твирд маховик 228мм
Сложих комплект съединител (претискател + феродов на марката ЛУК) но НЕ за ТДИ 1з, а за 2.0 АБФ който на пръв поглед е 1:1 без никаква външна разлика?!?!?!?? И, поставих съединителя,кутията..... запалих и какво да чуеш тропа като пред разпадане (ако сипеш една кофа царевица,ще изкара брашно. Типична мелница "ермомелка"), звукът идваше от скоростната кутия 100%

поразрових се в нета и освен в нашият форум има масово подобни теми. НО понеже съм си мазохист още на следващият ден си поръчах друг съединител (само феродов диск) който си е за 1з мотор марка Валео защото е по-евтин и не посмях да рискувам 2ри път. Вчера го поставих и О чудо шумът изчезна на 100%

Единствено си го обяснявам, че демферните пружини на феродовият диск за бензиновата кола са по-меки (или по-твърди) и от там иде проблема понеже дизеловият двигател е с повече вибраций.Явно и при някои от Вас е това проблема, ако не Ви мързи проверете си феродовият диск дали е точно за вашият модел двигател,защото повечето не обръщят внимание на номера на диска понеже е еднакъв външно. Сега съм в процес на разработка да се надявам че китайците са вкарали поне малко чувства като са правили това Валео

.