Удрят с такса старите коли
ДДС за вноса им пада догодина, отваря се дупка в бюджета
Нова такса за вноса на стари коли ни готви властта. Тя ще се събира в КАТ при регистрация на автомобила. Това обмислят експерти от финансовото министерство. Налогът ще замести ДДС, който ще отпадне след влизането ни в Евросъюза. Така поне отчасти ще се компенсират огромните загуби в бюджета, след като от 2007 г. секнат тези приходи от данък добавена стойност. Таксата не трябва да е по-малка от размера на ДДС, защото в противен случай ще се превърнем в гробище за стари автомобили, коментираха вносители. Те припомниха, че в Европа практиката е да се насърчават покупките на нови возила. Миналата година у нас са регистрирани 170 хил. стари автомобила, а новите са 39 хил., сочат данните на КАТ.
Държавните кожодери не мирясват
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
Държавните кожодери не мирясват
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Държавните кожодери не мирясват
Стиви Джи написа:..в Европа практиката е да се насърчават покупките на нови возила...
Е мен как да ме насърчат с тази заплата да си купя нов автомобил? Или си мислят, че не искам И АЗ да карам нова кола? Баси глупавата история. Съдират ми джоба за ток, парно, смет и кви ли не още глупости, че искат и нова кола да си купя даже

Абе тая гадна емотикона глупав нямали как да се махне бе?
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
дупка в бюджета, да им го.....тъпи коп...лета..очаквах че нещо ще измислят тия говеда, не могат да преглътнат това ДДС, вместо да врътнат кранчето на ддсарите, те пак към съвестния данъкоплатец гледат, мама им червена
ей много се ядосах
п.с. Такса е едно, данък е друго, данъка е безвъзмезден, таксата е срещу предоставяне на някаква услуга от държавата...я да видим ква е тая услуга и колко ще струва, кретени такива
ей много се ядосах ей
ей много се ядосах

п.с. Такса е едно, данък е друго, данъка е безвъзмезден, таксата е срещу предоставяне на някаква услуга от държавата...я да видим ква е тая услуга и колко ще струва, кретени такива
ей много се ядосах ей
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само не искам да се вайкате, така си трябва.
Як тормоз и високи данъци, осигуровки, такси и консумативи щом издържаме значи още може
Нали се сещате източват всичко докато има, после като свършат ще стане гражданска/или преврат/ и пак ще се измъкнат.
Ми българите все за тва мислим, кой и как да излъжем.
Вижте парламента там са си все старите престъпници, кой по затворите, кой изнасилвач и т.н.
Мисля, че не тъпчем на едно място, а потъваме надолу
Ама е голям кеф да гледаме и да си траем нали

Як тормоз и високи данъци, осигуровки, такси и консумативи щом издържаме значи още може

Нали се сещате източват всичко докато има, после като свършат ще стане гражданска/или преврат/ и пак ще се измъкнат.
Ми българите все за тва мислим, кой и как да излъжем.
Вижте парламента там са си все старите престъпници, кой по затворите, кой изнасилвач и т.н.
Мисля, че не тъпчем на едно място, а потъваме надолу

Ама е голям кеф да гледаме и да си траем нали

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
а аз си говоря на моя си, сега Чекай, чекай малко ке падне ддс, ще вземем по-новичка количка....абе ще се ядосам накрая, ще си плюя в съвестта и ще си намеря инвалид, въпреки това дето бях писал преди време в темата
то може, то бива, ама тия вече ...простотия след простотия
много е просто-събирайте си ддс-то бе, ама не по този начин, такса
ей откачих ей
то може, то бива, ама тия вече ...простотия след простотия
много е просто-събирайте си ддс-то бе, ама не по този начин, такса

ей откачих ей
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тва е много куцо
, гледам в autoscou24.de едини Г3 с моторчета ВР6 за по 1500-2000 ойро и не немога да спя спокойно, ама явно няма да можем да караме мощни автомобили за "без пари"
Тва с кациза е супер тъпо поне за стари автомобили да беше някаква нормална сума - ама няма кой да мисли. Може ли за един автомобил на 10год струващ 3хил. лв. да ти искат 8-10хил. лв акциз
Screwy
. В белите д-ви май няма такива ограничения. Се мисля, че ако направят напримерно ДДС-то не 20% ами да речем 8-10% всички ще си го плащат, а няма да гледаме по новити = "разкрита схема за источване на ДДС", "Фирми ДДС-сарки" и подобни простотии.
Защо хората, които трябва не мислят както трябва толкова ли е сложно

Тва с кациза е супер тъпо поне за стари автомобили да беше някаква нормална сума - ама няма кой да мисли. Може ли за един автомобил на 10год струващ 3хил. лв. да ти искат 8-10хил. лв акциз

Защо хората, които трябва не мислят както трябва толкова ли е сложно
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какъв лукс бе човек една нова нормална кола да речем БМВ 320Дизел е 163коня, Пасат 2.0ТДИ 170к.с и това са се двулитрови автомобил. Не говорим за кола 300коня.
То по тая логика да се возим на градския транспорт щото автомобила е лукс.
И това, че ми харчи с 2литра повече не ме бърка и без това повече то 200км на седмица не навъртам.
Просто закона е недомислен
То по тая логика да се возим на градския транспорт щото автомобила е лукс.
И това, че ми харчи с 2литра повече не ме бърка и без това повече то 200км на седмица не навъртам.
Просто закона е недомислен
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”