Някой ми строши колата...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 27 окт 2008 17:02

groznika написа:
fasty написа:Бате на Екзарх Йосиф малко преди Халите в дясно има един оръжеен магазин .Там продават едни хамерикански пушкала 12 изстрела без презареждане 4.5 мм. с въздух под налягане цена 150 лв. Аз вече се обзаведох с такава . Нема да им даваш да ни пипат половера ,лично съм заинтересован.

Брат ми, я дай марка и модел на туй чудо да го проверя при разни познати дали ще ми дойде на друга ценичка :twisted:

Мамицата им на тия.... Земи си камъни за тази вечер......
Камери е истината хора, малко или много се виждат джигитите мръсни! :evil:

Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Пон 27 окт 2008 17:05

чакай ги с пушката колега д...а и говедата :evil:

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fasty » Вто 28 окт 2008 21:26

groznika написа:
fasty написа:Бате на Екзарх Йосиф малко преди Халите в дясно има един оръжеен магазин .Там продават едни хамерикански пушкала 12 изстрела без презареждане 4.5 мм. с въздух под налягане цена 150 лв. Аз вече се обзаведох с такава . Нема да им даваш да ни пипат половера ,лично съм заинтересован.

Брат ми, я дай марка и модел на туй чудо да го проверя при разни познати дали ще ми дойде на друга ценичка :twisted:

CROSMAN REPEATAIR 1077 туй пише на кутията . Магазина се казва
STAR FORS май , тогава не можах да я намеря другаде . Идеята беше
малкия да пляка с нея, щото е голям точняр и аз да не презареждам след всеки изстрел да не фана некой плексит.Мое да и се тури и оптика .С една бутилка со2 35-40 ефетивни изстрела 2 лв- има и два пълнителя x 12 чашки ,май може и съчми .

Потребителски аватар
miki84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miki84 » Сря 29 окт 2008 18:42

Мамицата им мрасна, на мен на голфа една вечер в 5ч сутринта ми счупиха стаклото и за какво? Една ножка и 2 диска. Наркоманска работа само мизерия да ти направят. :laser

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Чет 30 окт 2008 3:46

..... мисля че дойде момента за ВЕНДЕТА!!!!!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 30 окт 2008 7:42

Добре че си имам гаражжжж.Иначе треаше да се самоназнача на длъжност "въоражена охрана" нощна смяна :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 30 окт 2008 9:33

groznika написа: ...ефекта е поразителен и моментален... :lol:

Преди време май имаше колега от ауди форума с подобно изпъление. Имаше и тема за въздушните пушки. Според мен ще е по-добре да е някоя 5,5 мм. и по висока начална скорост. Но в главата в никакъв случай да не се стреля, че може да стане нещо фатално. Най-добре в задника или някъде другаде по тялото. Колегата от ауди форума се изкефил на ефекта. :D :да: на крадеца ще му държи влага дълго време.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 30 окт 2008 10:13

Значи само за инфо 5.5 не е оферта. Разликата м/у една и съща пушка в два различни калибъра (4.5 и 5.5) е в полза на по-малкия. Малокалибрените пушки са с по-висока скорост поради факта, че един и същ цилиндър за нагнетяване дава по-голямо налягане при по-тясна цев. Разгледай сайтовете за въздушно оръжие и сам ще се убедиш.
Да не го стрелям в главата викаш... А къде? В дебелото зимно яке? Или да ги гърмя само лятото?
Пукам го у тиквата и не ми дреме! Със сигурност щетите ще са в пъти по-малко от колкото ако му скоча трупешката на гърдичките или на пъпеша със скромните ми 120 кг...
Единственото което е в състояние да ме притесни е, че ако пропусна е възможно да си уцеля колата.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 30 окт 2008 11:18

groznika написа: ...Разликата м/у една и съща пушка в два различни калибъра (4.5 и 5.5) е в полза на по-малкия...

Аз още тогава се поразрових и гледах параметри, цени, доработки и модификации и тн. 4,5 става на по къси разстояния. а за 5,5 има и с по-висока начална скорост но на друга цена. за такива с някои доработки на едно и също разстояние ще имат по-голяма пробивна сила поради по-голяма маса на съчмата и съизмеримата скорост с 4,5.

groznika написа: ...Да не го стрелям в главата викаш... А къде?

Представи си че го улучиш в окото? тогава какво следва? Освен това има и някои критични места по глава или врата които могат да предизвикат сериозни проблеми... Шляпни го по ръцете, краката, открити части на тялото все има. Мисля, че съчмата ще мине и през дебели дънки или зимен панталон. Шокът и болката ще го уплашат достатъчно та да му държи влага дълго време...

groznika написа: ...Със сигурност щетите ще са в пъти по-малко от колкото ако му скоча трупешката на гърдичките или на пъпеша със скромните ми 120 кг...

ти да, ама аз като съм има няма 70 кила мокър а онзи е 120? за бягане мога да му избягам....
...в някой от предишните си животи съм бил монах от Шаолин, само требе да си припомним как беше ;) :D...

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 30 окт 2008 11:40

NORICA Model 56

Калибър:
4,5 mm: 5.5 mm
Начална скорост:
165 m/s 155 m/sДължина: 954 mm
Тегло: 2.3 kg
Приклад: Дървен

NORICA Model SPORT

Калибър:
4,5 mm: 5.5 mmНачална скорост:
190 m/s 160 m/s
Дължина: 1040 mm
Тегло: 2.6 kg
Приклад: Дървен

Модел MP-512 M
Пружинна въздушна пушка

Калибър: 4.5 mm ; 5.5 mmНачална скорост: 225 m/s ; 200 m/sДължина: 1050 mm
Тегло: 2.8 kg
Приклад: Синтетичен или Дървен

Това е просто за справка. Малък калибър = повече мощност и начална скорост. Проста физика колега ;)

Потребителски аватар
dare__devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dare__devil » Чет 30 окт 2008 12:06

И след малко ще се заговори за световната финансова криза...
По темата...толкова е озверял народа, всеки драпа както може...
Кофти за колата :( Ще претрепеш някой за един мигач и после цял живот ще теглиш....мани...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 30 окт 2008 12:29

изпрегнхме темата ве колега :( :roll:
нали първоначалната идея беше - как да се справим с апапите по-ефективно и по-безопасно за нас самите...

Аз навремето преди да си купя VW-то карах жигулка и най-редовно си прибирах мукулуматора горе, че доста комшии изреваха по едно време и така съм го спасявал поне 5-6 пъти, да не е и повече. Слизам долу с мукулуматора в ръка и си гледам предния капак отварян или с изкривен ъгъл. Резервната гума и сега ми е с верига с катинар, на газовата бутилка съм слагал шини допълнително хванати за дъното под задната седалка. Наясно съм, че не мога да си спра - мога само да ги позабавя малко и по аджамиите се отказват по-лесно като видят зор с краденето на нещо. Мислил съм да направя една лампа с датчик за движение и да пали като се доближи някой, но ме съмнява ефекта, пък и могат да обезвредят лампата лесно с една въздушна пушка ;)По-има смисъл да се направи т.нар. тиха аларма - да ти сигнализира само на теб по някакъв начин и без да врещар сирени и аларми по колата. Та да можеш да го изненадаш по някакъв начин. Мой приятел тук в Пловдив ги видял случайно през прозореца, че крадат по някоя кола, тихичко слязъл долу прибилижил се и ги изненадал с пищова. Ама и той си е 100+ кила де ;) И така ги хванаха. Та такива мити работи - идеи в несвяст, а паре нема действайте...

Иначе и аз съм мераклия на въздушна пушка и имам идеи за някои доработки които да вдигнат началната скорост та да мога да шляпам на по-голямо разстояние...

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 30 окт 2008 12:31

ше се изтрепете :idea:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”