Мнение за Фиат Браво 1,9 jtd,105к.с.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Мнение за Фиат Браво 1,9 jtd,105к.с.
Колеги ,жена ми е харесала въпросния автомобил но аз не съм чувал нищо за него като двигател и изобщо що за автомобил е това .2000 година е с климатик и кожен салон.Всяко мнение ще ми е от полза.Особенно от тези който знаят нещичко за този двигател дали е комон рейл или обикновен турбо дизел.Дали е надежден и всичко друго.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
ми фиат човече , какво да му е надеждно .....
Виж колко струва Фолксваген 2000 година , пък какъвто и да е (с кожа без кожа , с клима без ....) и от какъвто и клас да е ....
и виж фиата колко струва....
Според мене .... не си го вкарвай , купи си поло 6N или голф3 , здрави коли .... , голф 1,9ТДИ червеното И , и ще забравиш фиати миати .... , ако искаш малка резачка поло 1,4 16В
Виж колко струва Фолксваген 2000 година , пък какъвто и да е (с кожа без кожа , с клима без ....) и от какъвто и клас да е ....
и виж фиата колко струва....
Според мене .... не си го вкарвай , купи си поло 6N или голф3 , здрави коли .... , голф 1,9ТДИ червеното И , и ще забравиш фиати миати .... , ако искаш малка резачка поло 1,4 16В
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Преди време карах Фиат Браво ама с другия дизелов двигател (1.9 ТДИ понеже беше 97-ма).Проблеми с:
-турбо (редовно му отиваха втулките и ядеше масло на поразия)
-датчици (дебитомер,реостата на педала на газта и т.н. и т.н.)
-дюзи (редовно ги зацапваше дали от кофти нафта или друго - незнам)
-много проблемна предница - шарнири,накрайници през 10-тина хил.км понеже е доста тежък мотора а предниците и без друго са им слабички
Иначе е пъргаво понеже е малко купе с голям мотор.Разхода беше около 10 обаче в града с климатик (дали понеже не беше в ред или толкова си харчи - незнам).
Имаше проблеми с електриката - редовно нещо не работеше и се оказваше хлабава връзка ама се разчаства всичко.Или пък дефектираха копчета,разни там врътки и тем подобни.
Беше двуврато и му се счупи механиката за местене на седалката до шофьорската.Така и не можаха да я оправят - трябваше да се реже тапицерията на седалката.
Фаровете потъмняват доста бързо особено ако се кара по-често на фарове - лабави са им рефлекторите (доста по-калпави от на В5)
С две думи - много лошо впечатление като цялостна кола.
Преди това съм карал типо-та и то две - доста по-добре бяха ама пак проблемите с предницата (дори с нови носачи не изкарват дълго независимо от марката)....Фиат след Типо вече няма нормален (Пунто,Браво,Брава,Мареа....не стават според мен).
На една Брава се мъчихме да сменим носач - колата беше 99-та година - 9 от 10 болта се късаха вместо да се развият (карана само в Италия).
Като ламарина и ръжди - нямат никакви проблеми още от Типо нататък.
Успех!
-турбо (редовно му отиваха втулките и ядеше масло на поразия)
-датчици (дебитомер,реостата на педала на газта и т.н. и т.н.)
-дюзи (редовно ги зацапваше дали от кофти нафта или друго - незнам)
-много проблемна предница - шарнири,накрайници през 10-тина хил.км понеже е доста тежък мотора а предниците и без друго са им слабички
Иначе е пъргаво понеже е малко купе с голям мотор.Разхода беше около 10 обаче в града с климатик (дали понеже не беше в ред или толкова си харчи - незнам).
Имаше проблеми с електриката - редовно нещо не работеше и се оказваше хлабава връзка ама се разчаства всичко.Или пък дефектираха копчета,разни там врътки и тем подобни.
Беше двуврато и му се счупи механиката за местене на седалката до шофьорската.Така и не можаха да я оправят - трябваше да се реже тапицерията на седалката.
Фаровете потъмняват доста бързо особено ако се кара по-често на фарове - лабави са им рефлекторите (доста по-калпави от на В5)
С две думи - много лошо впечатление като цялостна кола.
Преди това съм карал типо-та и то две - доста по-добре бяха ама пак проблемите с предницата (дори с нови носачи не изкарват дълго независимо от марката)....Фиат след Типо вече няма нормален (Пунто,Браво,Брава,Мареа....не стават според мен).
На една Брава се мъчихме да сменим носач - колата беше 99-та година - 9 от 10 болта се късаха вместо да се развият (карана само в Италия).
Като ламарина и ръжди - нямат никакви проблеми още от Типо нататък.
Успех!
Колега бях 2002-2003г. в северна Италия за доста време и бравотата и бравите които видях се броят на пръсти. Самите италианци не ги харесваха, това са моделите за чиято разработка са похарчени много пари а продажбите 0. Така се стигна до фалита на Фиат преди години. Тези които се продават в БГ са предимно от южна Италия /по-бедната/.
Виж Пунтото е друга работа, доста го караха.
Аз на твое място бих взел малка японка с тези пари.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Замисли се за пунто....
Aко е за жена и е първа кола и сега се учи да кара,направи като мен и моята мацка :
Моята приятелка има книжка от 3 или 4 години и нито един км навъртян. (ок,само малко към 500 в най-добрият случай ).И един ден ми казва че ще си купува кола-дилемата беше между поло и корса (в краен случай ибиза ).Тя искаше екстри като ел.стъкла,централно,4 врати,хидравлика и да не е най-слабият мотор в гамата.Търсехме кола до 3000 лева и колкото може по-нова.
Месец и малко гледахме обяви-за поло,корса и ибиза-ако ги има екстрите е или до 95 година,или е издухана от каране,или цената е над 3000 лева.( и то доста )
Накрая и показах фиат пунто и тя го хареса.Почна едно търсена на точната кола....
И един ден гледам обява за пунто:99 година,май месец,1.2 8V-75 коня инжекцион с 4 врати,климатик,серво,ел стъкла,чуп. волан,аларма с центр,нов внос-цена 3200 лева.На другият ден го видяхме,имаше леки забележки по външният вид и се разбрахме с регистрацията да я вземем за 3000 лева.
После последва смяна на консумативите за около 500 лева и после само газ....
Пунтото върви доста добре,леко е,харчи на град около 8,да се кара със 140 не и е проблем.
А резервните части са като на ладите-почти без пари....
Ако колата е за теб-вземи си или 1.2 16V с 90 коня или 1.7 тди....
Всеки чупи колата докато свикне да кара,затова фиат е чудесен избор за първа кола.
Разликата между старата и новата визия на пунтото е поне 1800 или 2000 лева отгоре за по-новата версия.Разликата е само отвън,двигателите са същите до 2002 година,после пускат по-новите.
Успех с търсенето и дано попаднеш на някой читава.
За 5000 лева ще намериш чудно пунто поне 2002 и с приличен двигател с необходимите нормални екстри.

Aко е за жена и е първа кола и сега се учи да кара,направи като мен и моята мацка :
Моята приятелка има книжка от 3 или 4 години и нито един км навъртян. (ок,само малко към 500 в най-добрият случай ).И един ден ми казва че ще си купува кола-дилемата беше между поло и корса (в краен случай ибиза ).Тя искаше екстри като ел.стъкла,централно,4 врати,хидравлика и да не е най-слабият мотор в гамата.Търсехме кола до 3000 лева и колкото може по-нова.
Месец и малко гледахме обяви-за поло,корса и ибиза-ако ги има екстрите е или до 95 година,или е издухана от каране,или цената е над 3000 лева.( и то доста )
Накрая и показах фиат пунто и тя го хареса.Почна едно търсена на точната кола....
И един ден гледам обява за пунто:99 година,май месец,1.2 8V-75 коня инжекцион с 4 врати,климатик,серво,ел стъкла,чуп. волан,аларма с центр,нов внос-цена 3200 лева.На другият ден го видяхме,имаше леки забележки по външният вид и се разбрахме с регистрацията да я вземем за 3000 лева.
После последва смяна на консумативите за около 500 лева и после само газ....
Пунтото върви доста добре,леко е,харчи на град около 8,да се кара със 140 не и е проблем.
А резервните части са като на ладите-почти без пари....
Ако колата е за теб-вземи си или 1.2 16V с 90 коня или 1.7 тди....
Всеки чупи колата докато свикне да кара,затова фиат е чудесен избор за първа кола.
Разликата между старата и новата визия на пунтото е поне 1800 или 2000 лева отгоре за по-новата версия.Разликата е само отвън,двигателите са същите до 2002 година,после пускат по-новите.
Успех с търсенето и дано попаднеш на някой читава.
За 5000 лева ще намериш чудно пунто поне 2002 и с приличен двигател с необходимите нормални екстри.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
kusho написа:Колега бях 2002-2003г. в северна Италия за доста време и бравотата и бравите които видях се броят на пръсти. Самите италианци не ги харесваха, това са моделите за чиято разработка са похарчени много пари а продажбите 0. Така се стигна до фалита на Фиат преди години. Тези които се продават в БГ са предимно от южна Италия /по-бедната/.
и аз това си мислех ама за тия пари само няколко тойоти ярис излезнаха и то 97-99г
- dare__devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
човече бях с твойта дилема преи около месец(е по италянки не съм се зглеждал)
накрая купихме за 3200 лв
Нисан Микра 2000 година е без кожи и клими,1,5 дизел чист , но все пак няма да се състезава мацката де
Но ходих до хасково защото тук бяха малко по скъпички
много съм доволен наистина засега аз я карам,има си хидравлика и ЕБАСИ спирачките с АБС...

накрая купихме за 3200 лв

Но ходих до хасково защото тук бяха малко по скъпички
много съм доволен наистина засега аз я карам,има си хидравлика и ЕБАСИ спирачките с АБС...

- dare__devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ако ти харесва зимай.Верно е фят ,ма кожа,комън-рейл.... Вероятно и евтинко струва.Няма кво да му мислиш.Приготви си някой - друг лев за ремонти ,ма на фона че трябва да застраховаш,данъци.....и тва че колата е евтина като покупка не е болка за умиране.Най-важното е колата да ти легне на душичката и да не е счупена от каране.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”