Старото или ново Поло ??

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 28 окт 2008 21:29

Аз минах по този път-моето решение дойде без много мислене,а заради натиска на обстоятелствата!
Запазих Полото,купих друга кола...
Логиката ми беше следната-Полото си ми е на сърце,антидурак излезе,минимум разходи за поддръжка,въпреки че клапани тракат та се късат(вече 3 години)-мотора не гори масло,почти никви ягоди не съм брал(освен причинени от мен :oops: :oops: :oops: )Та въпреки възраста и външния вид-няма да го дам на някой на цената на един телевизор(примерно)
Защото-запазени Г3 вървят по 2700-3500 лв-колко да искам за мойта?2бона???Да бе....мечти
Та мойто съветче към теб е-запази антиката-тя е доказала качествата си....Запази я за резервна,или пък госпожата да я кара...
ГО-140 кинта
Данък-20кинта
ГТП-30 кинта-
демек 190 кинта...или по 50 стинки на ден :shock
Аз лично-бих си търсил Г3-ABSмотора...с клима,даже комби..до 95та...Там нещата са ясни и относително евтини...

П.С.В трафика в софка-според мен няма никво значение ква кола караш-малка или голяма...и за паркиране е същия чеп...може би само онова скъпо подобие на кола Smart е спасението :roll:

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fasty » Вто 28 окт 2008 22:01

Goldorak написа::shock
Имам предвид ,че ако си вземеш кола до 1500 лв с още толкова ще я направиш кукла и ще я караш още сума ти години , а ако си вземеш кола над 6000 лв когато я стегнеш ще се доближиш до цената на някои модели нови коли и тя обаче никога няма да стане нова.[/quote]

Много си прав, питам се обаче ако си взема по-ново поло до 4 хилки, надявам се в добро състояние, ще ми стигнат ли още 500 лева да го стегна и да си нямам разправии, както е със гегашната ми въшка...[/quote]
Коя е най хубавата кола ? .............. Ако обичаш хазарта ,може и да ти стигнат. ПРедишната ми кола -http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=1252420&highlight=#1252420 още съжалявам ,че я дадох за един телевизор пари и въпреки занемареното и състояние не ме беше оставяла нито един уикенд , а сегашната ми лична ,която е и служебна ми се троши винаги петък срещу събота ,та кисна в тъпата София и умирам от яд .
Цените на колите в сегашният им вид и конструкция само ще падат , а след 20 години ще зареждаш гориво за колата си от ЧЕЗ

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Сря 29 окт 2008 10:38

Сеат Кордоба Варио демек комби е пълно копие на Поло Класик комби, а са по-евтини и дори може да си вземеш запазен екземпляр 99-2000 година. Ти си решаваш, но виж снимки на двете коли и ще разбереш, че само в емблемата е разликата. Дори Полото се прави в Испания може даже и в същия завод. Така че за същите пари може да си вземеш по-нова с 1-2 години количка с повече екстри и пак да е ВАГ. Успех!!!

craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот craghackBG » Сря 29 окт 2008 13:04

Поло 6n е малка кола за семейство с деца. Моето е 1.4 с климатик и мога да ти кажа, че ако не е мърморенето на госпожицата в жегите няма да го пусна нито веднъж, защто включа ли го имам чувството, че мъкна един тролей със себе си :D . По-скоро ти трябва комбито. Хем ще има къде да сложиш малко багажец, хем и за дечурлигата има място на задната седалка. Обаче ако е с климатик си вземи 1.6 или там какъвто мотор има с повечко коне :wink:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 29 окт 2008 15:10

Истината е че Поло 2-а е по - непретенциозна и здрава машина. Новите еко-меко много усложняват нещата, но пък не може да им се отрече по - добрия конфорт във возията /не в стабилността на пътя/

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Сря 29 окт 2008 22:04

craghackBG написа:Поло 6n е малка кола за семейство с деца. Моето е 1.4 с климатик и мога да ти кажа, че ако не е мърморенето на госпожицата в жегите няма да го пусна нито веднъж, защто включа ли го имам чувството, че мъкна един тролей със себе си :D . По-скоро ти трябва комбито. Хем ще има къде да сложиш малко багажец, хем и за дечурлигата има място на задната седалка. Обаче ако е с климатик си вземи 1.6 или там какъвто мотор има с повечко коне :wink:

НЕ знам защо, ама при мен няма никакъв проблем с климатика :)
и аз съм 1.4 60 коня, че и комби - 1130 кг. поло и колата пердаши като полудяла ;)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”