Г4 Говорители?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Сря 29 окт 2008 16:13

dmode101 написа:
BigTo написа:При мен на Пасатора са занитени в някакви цилиндри и трябва да играе бормашината. Аз поне си мисля, че и на Голфа са същите.
И на Голфа е по същия начин.

Ако са занитени е нетипично гадно, ще слагам май басче

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Сря 29 окт 2008 16:21

учуден съм...всичките мои познати дори и аз съм с оригиналните говорители отпред и нямам никакви ядове...в началото бях само с предни говорите при нормално слушане свириха добре полсе на задните врати сложих пайнер и свириха довоно, сега сложих и 12ка бас пак пайнер и звука е мн мн добър. Но имайте предвид, че за да имате добър звук най-важното е плеъра да има настройки...да можеш да пипнеш всичко и да го настроиш правилно...

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Сря 29 окт 2008 17:49

off;абе как ви горят тези говорители и пищялки бе????и аз слушам доста силно и бас обичам ама проблем нямам бе хора?да не би от чалгата да е??? :maaad:

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Сря 29 окт 2008 18:46

И при мен първо едната задна взе да издава някакви звуци,след 2-3 месеца и другата замина....Предните са по-добрено и те са тръгнали или идват слаби за сд-то :roll:

Потребителски аватар
houzeboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот houzeboy » Сря 29 окт 2008 21:28

Аз съм на мнение, че заводските говорители са си най-добре !
Те са правени и изчислявани точно за определена кола.
Ако можеш намери си пак такива !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 29 окт 2008 22:41

kok12 написа: С новите ще е по-добър саунда,а и не са скъпи

Както е казал един колега преди мен доста ще ти е трудно да докараш такъв звук с колони от магазина освен ако не похарчиш доста парички. Оригиналните на Г4 са.... нЕма такива колони :lol: Аз лично не съм ги виждал какви са и какво представляват но доста хора са ми казвали че са доста качествени и скъпички ! А за тези на който са почнали да грачат е интересно да се провери дали са оригиналните или някой ги е сменил преди това .. :!:

Потребителски аватар
Americanec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Americanec » Чет 30 окт 2008 8:25

оригинални са....и грачат,а ти момче дай си колата и ще видиш как след 2 месеца и кората ще ти задранчи завинаги.......аз слушам прекалено силно,на 26 ,а макса ми е 34,представи си какво става,и баса касата ми е доста голяма и мощтна.....

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Чет 30 окт 2008 8:39

:shock според мен тогава не си си изчислил правилно музиката...да ти кажа и аз слушам високо но при мен до 50 (от макс 62) се слуша добре после говорителите почват да не издържат...и другото което е, не знам какъв ти е плеара, но моя има HIGHPASS FILTER, което ще рече че съм си махнал от купето ниските и колоните ми свирят само средни и високи, а баса си свири само ниските и звука е много добър и колоните си свирят доста добре...в смисъл и 50 си е достатъчно силно и аз примерно повече от 15-20 минути не мога да слушам толкова силно щото ми гръмва главата...

Потребителски аватар
Americanec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Americanec » Чет 30 окт 2008 8:55

stenly_m написа::shock според мен тогава не си си изчислил правилно музиката...да ти кажа и аз слушам високо но при мен до 50 (от макс 62) се слуша добре после говорителите почват да не издържат...и другото което е, не знам какъв ти е плеара, но моя има HIGHPASS FILTER, което ще рече че съм си махнал от купето ниските и колоните ми свирят само средни и високи, а баса си свири само ниските и звука е много добър и колоните си свирят доста добре...в смисъл и 50 си е достатъчно силно и аз примерно повече от 15-20 минути не мога да слушам толкова силно щото ми гръмва главата...

че ти ако при мен издържиш 5 минути ....на ме н настройките ми ги правиха тези които ми слагаха стъпалото ...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 30 окт 2008 11:38

Americanec написа:оригинални са....и грачат,а ти момче дай си колата и ще видиш как след 2 месеца и кората ще ти задранчи завинаги.......аз слушам прекалено силно,на 26 ,а макса ми е 34,представи си какво става,и баса касата ми е доста голяма и мощтна.....

Аааа щом караш на такива децибели често ще сменяш колоните :!: Доказано е в практиката че шофирането на силна музика повишава МНОГОКРАТНО риска от ПТП и съм напълно съгласен с това понеже абсолютно винаги когато съм се возил с шофьор слушащ музиката на макс и карането му е на макс /тоест много опасно/ :evil: Не мога да разбера какво удоволствие може да достави на човек опита му да си спука тъпанчетата освен ако не е на дискотека или концерт :?:

Потребителски аватар
Americanec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Americanec » Чет 30 окт 2008 11:53

Stivi написа:
Americanec написа:оригинални са....и грачат,а ти момче дай си колата и ще видиш как след 2 месеца и кората ще ти задранчи завинаги.......аз слушам прекалено силно,на 26 ,а макса ми е 34,представи си какво става,и баса касата ми е доста голяма и мощтна.....

Аааа щом караш на такива децибели често ще сменяш колоните :!: Доказано е в практиката че шофирането на силна музика повишава МНОГОКРАТНО риска от ПТП и съм напълно съгласен с това понеже абсолютно винаги когато съм се возил с шофьор слушащ музиката на макс и карането му е на макс /тоест много опасно/ :evil: Не мога да разбера какво удоволствие може да достави на човек опита му да си спука тъпанчетата освен ако не е на дискотека или концерт :?:

Така е ,нечувам клаксони,нито линейки.... нито полиция..,,,, но аз съм манияк на тема музика и слушам мноого високо...не мога да слушам тихо...от малък съм така,ела да видиш в къщи какво става....даже жалба пускаха от блока аааааахахах...

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Чет 30 окт 2008 16:54

това, че са ти правили настройките тези дето са ти слагали стъпалото нищоо не значи...мене този, който ми прави музиката много разбира то свързване обаче от настройки...беше ми пуснал BASS BOOST, LOUDNES и напрао беше омазал положението...като увелича и само дъни нищо не се чува...де да знам защо така ти се преебават колоните...явно нещо не е вред някъде...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 30 окт 2008 22:45

Незнам.... но звука който вадят оригиналните колони на Голф 4, с хубаво CD и правилни настройки, за нищо друго небих го заменил. Нечовешка акустика се получава :headbang

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Чет 30 окт 2008 22:50

morfei1 написа:Незнам.... но звука който вадят оригиналните колони на Голф 4, с хубаво CD и правилни настройки, за нищо друго небих го заменил. Нечовешка акустика се получава :headbang

И аз съм на това мнение........
А вярно ли е че колоните са модел на Нокия ?????

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Пет 31 окт 2008 11:55

Аз пък съм чувал че са на Филипс , найстиан свирят страшно.Обаче има и друго нещо ,зад самата колона има някакъв слой гума от типа на Dynamat или нещо подобно.Според мен там се крие тази идеална акустика

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”