Да бъдем добри в един по-различен ден - III. Дата и час!!!

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 07 окт 2008 11:40

Имам няколко въпроса към хората, които биха се включили:
1. Колегите от Варна - Някой може ли да предложи складово помещение - килер, гараж, нещо, но да не е влажно вътре, да няма плъхове и т.н. Съответно да пращаме до самата дата по пощата към него разни работи?
2. Гледам че има ремонти, ще има и още от фирмата на rijo, но със сигурност ще остане още за правене. Има ли желаещи да се включат с труд на място, както и с материали за ремонта? Предполагам ще имаме време да боядисаме по 1 стена..?
3. Някой може ли да каже цени за дървени шкафчета? Щото тия като ги гледам :shock

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Чет 09 окт 2008 10:04

По принцип и аз неможах да се ориентирам в обстановката. Рижо, наистина е задължително да има поне две дати и най вече информация относно това дали децата ядат сладко, дали пият газирано и др.
Аз лично мога да се ангажирам с това да събирам подаръците от различните градове и хора, да ги складирам и в определения ден да ги транспортирам до която и да е точка на града.
Относно цялостната организация на въпросния ден. След като вече имаме някаква дата, ще резервирам определените места в хижата.
Например:
12:00ч. до 13:00ч. (събиране на цялата група (някъде си))
от 13:00ч. до 16:00ч. - отиваме до болницата и подаряваме и веселим
после след 16:00ч. се събираме всички отново, оправяме пари, храни и прочие за хижата. и към 18:00 тръгваме за Здравец...

нещо такова си го представям. Но за да направим по подробна организация, трябва да знаем точната дата!

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 09 окт 2008 11:42

Insect написа:По принцип и аз неможах да се ориентирам в обстановката. Рижо, наистина е задължително да има поне две дати и най вече информация относно това дали децата ядат сладко, дали пият газирано и др.
Аз лично мога да се ангажирам с това да събирам подаръците от различните градове и хора, да ги складирам и в определения ден да ги транспортирам до която и да е точка на града.
Относно цялостната организация на въпросния ден. След като вече имаме някаква дата, ще резервирам определените места в хижата.
Например:
12:00ч. до 13:00ч. (събиране на цялата група (някъде си))
от 13:00ч. до 16:00ч. - отиваме до болницата и подаряваме и веселим
после след 16:00ч. се събираме всички отново, оправяме пари, храни и прочие за хижата. и към 18:00 тръгваме за Здравец...

нещо такова си го представям. Но за да направим по подробна организация, трябва да знаем точната дата!

Ква хижа??
Я обясни..?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 09 окт 2008 15:33

ISRalien написа:
Insect написа:...
всички отново, оправяме пари, храни и прочие за хижата. и към 18:00 тръгваме за Здравец...

Ква хижа??
Я обясни..?

:wink: Предложението е за тук http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%E2%E5%F6

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 14 окт 2008 12:13

Dpop написа:
ISRalien написа:
Insect написа:...
всички отново, оправяме пари, храни и прочие за хижата. и към 18:00 тръгваме за Здравец...

Ква хижа??
Я обясни..?

:wink: Предложението е за тук http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%E2%E5%F6

Да цитирам от темата:
Цената за 1 човек е:
10лв - легло
5лв - за услугите на механата в хижата (това значи, че каквото си занесем, те ни го приготвят и сервират!)
Хижата разполага с 26 легла, от които 8 са единични.
Tова прави 8 двойни стаи и 4 стаи с по 2 единични легла!

Цената е повече от перфектна, а и като добавим че ще си занесем ние ядене & пиене излиза направо без пари.

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Вто 14 окт 2008 18:47

Освен ако не си организатор и не загуби6 100лв някаде из Пикадили :roll: :oops: :cry:

Утре ще се обадя да сверя цените и ще пиша

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Нед 19 окт 2008 16:06

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Чет 30 окт 2008 1:39

ISRalien написа:Имам няколко въпроса към хората, които биха се включили:
1. Колегите от Варна - Някой може ли да предложи складово помещение - килер, гараж, нещо, но да не е влажно вътре, да няма плъхове и т.н. Съответно да пращаме до самата дата по пощата към него разни работи?
2. Гледам че има ремонти, ще има и още от фирмата на rijo, но със сигурност ще остане още за правене. Има ли желаещи да се включат с труд на място, както и с материали за ремонта? Предполагам ще имаме време да боядисаме по 1 стена..?
3. Някой може ли да каже цени за дървени шкафчета? Щото тия като ги гледам :shock

Така ... трябваше да се разболея, че да ми остана време да пиша и тук.
1. Засега има къде да се събират нещата - вкъщи и в офиса. Чисто е и няма кой да пипа.
2. И болницата и нашата фирма наемат строителни фирми, за да направят ремонтите. В този ред на мисли ми се струва, че ако отидем да помагаме по - скоро ще се пречкаме.
3. Даже не смея да питам. Доста пари ще са.

joser написа:rijo, събери си горните три поста в един и ще видиш колко нормална ще ти изглежда обстановката в темата ;)

Нарочно ги не си едитвах първото мнение, а пуснах няколко.
joser написа:уточнена е дата - още не е ясна! 19 декември. редно е да се пусне анкета с желаещи и можещи да се вдигнат до Варна на тази дата. ако от там е фиксирана наистина само тази дата, може да се пусне отделна тема за 19ти, програма и кой ще пътува натам, предполагам – няколко седмици преди събитието.

19ти декември е единствената възможна дата от гледна точка на ремонти, програма на самата болница (Коледа е време, когато хората си правят куция ПиАр), удобство за хората от клуба. Пада се петък. Цялата седмица ще е заета. Няма как ...
joser написа:програма – още няма! – добре е да се знае имат ли децата ограничение в храната и какво, за да се знае какво ще се купи за самия ден и за подаръчетата. балоните и другите залъгалки няма да са проблем, но ако имаме други „фокуси” е добре да знаем с колко време се разполага за посещението. може ли да се огранизира прожекция на някой диск с клипчета от събора на Рожен, от някой шампионат, така че всички деца да го видят, кои сме, какво е VW и тн. може ли сами да си осигурим тази техника там или има?

Няма ограничене за храната. Режимът ще го суобразят с нас. Важно е две седмициу преди 19ти (5ти декември) да се знае кой ще идва и т.н.
Няма да има проблем да поканим клоуни, което ще струва пари. Ще проверя колко. Освен това няма да сме единствените, които ще обърнат внимание на хлапетата и ще е куцо ако един и същи клоун идва в сряда и в петък. За техника - ще има осигурена. Може да направим торта с логото на клуба или нещо от сорта.
joser написа:индивидуалните подаръци трябва да са приготвени предварително и да се раздадат на всяко детенце.
последно от това ли имат нужда, което сте писали по-напред?

Не знам за индивидуални подаръци ... както бях казал, няма постоянен брой деца. Тук ми идва следната идея - някой да се облече като Дядо Коледа/Мраз и да помъкне чувал с играчки (тези, които съберем).
joser написа:ще се събират ли пари? 2,3 кой колкото даде лв. не е ясно! за да закупим с тях например по една плюшена играчка и книжка за оцветяване или друго за всяко дете.

Ако ще събираме пари ще е за да вземем нещо за хапване и евентуално програма.

joser написа:Редно е и в темата да се пише в едно мнение и да се ъпдейтва информацията какво е събрано като играчки, пъзели, моливи и т.н. да има отчетност, някой може да не иска да се пише името му, но да има какво е пратил.

Съгласен, досега само rojo и cherinski са ми пратили играчки. Утре на светло ще погледна.
joser написа:И тук се обръщам към инициаторите: от каква помощ се нуждаете? какво очаквате от форумци и от клуба?

Играчки, пъзели, моливи. Пак ще кажа - да са чисти, да не са захабени или счупени.
joser написа:Не ми стана ясно. :? може ли да говорите с шефката на отделението в УМБАЛа за:
1. позволената храна и напитки за децата;
2. евентуално още една дата освен 19ти;
3. къде смятат да се видим децата, във всяка стая или общо помещение или другаде;

На първите две отговорих нагоре. Що се отнася до т. 3 - имат голямо помещение, в което ще се съберем.
joser написа:ще се организира ли нощувка? това може да се разбере от анкетата. да се фиксира такова време с отделението, че срещата да не пречи на работата в отделението, но и да не поставя пътуващите в рискови ситуации да бързат като луди по пътищата на България.
от снимките се вижда, че някой се е опитал да прави ремонт, но това не е ноемврийският планиран, нали? по ремонта, предполагам, не сте се ангажирали, които сте говорили с шефката, за да не очаква нещо голямо от нас.

Иво (Insect) е пуснал тема за "Морска среща".
joser написа:п.п. да завърша пак с обръщение:
rijo, какво имаше предвид под „изцяло клубна проява”?
извинявам се за многото неща горе, дано е ясно.

Означава, че си го правим само ние, по наше желание, без да търсим изгода или като част от нечий ПиАр.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 30 окт 2008 8:38

Имаме ли сметка някаква?
Аз имам 2-3 дебитни карти, които не ползвам, може да ползваме някоя/някои от тях?

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Чет 30 окт 2008 13:27

Аз съм съгласен.
По принцип с пари не обичам да се занимавам. Давай детайлите на някоя сметка.

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Чет 30 окт 2008 13:42

Относно колуните, имам приятел който се занимава с Анимация, за Алиса Ентертеймънт става въпрос. Мога да се обадя за да ми даде някаква оферта.
Както си лафим тук, няма много време до 19-ти, що се отнася за събиране на пари за клоуни, книжки, торбички и прочие.
Рижо, оправи първото мнение на темта, така че с отварянето на темата да се разбира за какво точно иде реч, какви пари, къде, на кого, за какво, списък на дарителите, снимки, дата, линк-а към морската среща и прочие.

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Чет 30 окт 2008 15:47

Готово.
Написах го по - разбираемо. Сигурно съм изпуснал нещо - кажете, за да допълня.

Досега сме събрали това ....

Изображение
Изображение
Изображение

Хайде хора, от толкова много регистрирани потребители само 5 души си пишем в темата ...

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Чет 30 окт 2008 16:04

Като наближи датата ще прескоча до някой детски магазин да купя малко играчки от мен :wink: Ако някой друг има желание може да отидем заедно на пазар :)

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пет 31 окт 2008 17:35

може ли на л.с. ако трябва адрес, на който да се изпращат нещата. ако направите програма с клоуна и той си каже предварително цена за един час с децата например, пишете сумата, ако има активност може да се покрие от желаещите да помогнат. иначе аз лично пари на ничия сметка няма да пращам без да знам за какво ще са или че ще са за нещо евентуално. например да се закупят 20 шоколада, 20 кроасана, 20 вафли за пакетчетата за децата или да имат конкретна реализация.
иначе достатъчно пари превеждам всеки месец за подобна благотворителност.
ако има торта може да поръчате с емблема на VW наприемер без много-много думи от Варна, нищо лошо, щом е позволено сладкото.
индивидуални пакетчета може да направим 16 или 20 броя, важното е да не са по-малко от боря на децата там. пак пиша, че личното внимание е от особено значение за всяко дете.
по идеята за дядо Коледа/дядо Мраз дето да раздава подаръци съм малко скептична, защото ще объркаме децата кога е Коледа наистина :)))) по-добре да се облече някой като анимационен герой или нещо такова, ако идеята е да е някой с костюм на нещо си.
ако правилно съм разбрала, там няма да има кой знае каква програма, просто два часа, изкарани близо до децата, поднасяне на подаръците и малко смешки от клоуна(може да се занесат и надути балони с хелий-само вижте във Варна откъде може да се купят или пълнят) и това е май засега.
хубаво е да има и краен срок за събиране на нещата. и след това отчет кое, колко и къде.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 31 окт 2008 21:17

Значи имам една сметка, която не я ползвам, в която имам невероятната сума от 7 лв.
Сметката е в ОББ и имам интернет банкиране, така че разпечатки за всички суми съм готов да дам по всяко време!
Кажете някаква ориентировъчна сума, която смятате, че сме способни да съберем и да правим списък какво да купим с нея!
Аз се нагърбвам със задачата да събирам парите. Ако сте съгласни казвайте да кажа детайлите на сметката.

Върни се в “Организационен”