Голф 3 1,9 ТД - горят ми подгряващите свещи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
sp_74
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1,9 ТД - горят ми подгряващите свещи

Мнениеот sp_74 » Сря 29 окт 2008 12:44

Колеги, имам следния проблем:
първо, да кажа че съм "новобранец" на тема дизелови двигатели. От около 1 година карам Голф 3 1,9 ТД, производство 1995 г., мисля, че двигателят е AAZ, ако това има значение. Та проблемът ми е, че миналата зима на два-три пъти сменям подгряващи свещи - не всички наведнъж, но първо бяха три, после една, после две - различно. През лятото няма проблем, но вчера пак ми подмениха три свещи! Разбирам, че може да става въпрос и за свещи ментарляци, но ще бъда много благодарен, ако някой може да ме ориентира - къде да търся проблема? Дали в релето за подгряване, дали къде? Колко и кои са възможните "проблемни" места? И ако е в релето проблема, при КАКВА температура ИЛИ СЛЕД КОЛКО СЕКУНДИ трябва да изключи това реле? Уж ми го замерваха, и изключвало (уж!) То тук едни майстори в Пазарджик... :roll: Благодаря предварително на всички! Търсих из форума, но не успях да открия отговор. Дано не съм ви отегчил, ако темата е стара. :(

Последна промяна от sp_74 на Чет 30 окт 2008 14:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 29 окт 2008 16:06

Аз съм си вързал една лампичка към свещите ( на дебелият кабел) и по всяко време знам дали има ток на свещите :idea:

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Сря 29 окт 2008 19:34

Според мен си смени всички свещи,сложи 4-ри нови и толкоз,а не 1,после три,после 2........и тн.
Ще си решиш проблема с еднакви свещи,много е важно да са еднакви-едно и също топлинно число!Успех! :wink:

Потребителски аватар
pako67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pako67 » Сря 29 окт 2008 20:00

Ако всичко ти е наред в подгряването си провери дюзите.Успех

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 29 окт 2008 20:18

Я най напред си виж релето за подгряване , да не е нагоряло и да "залепва" ! После отиди до магазина и си купи СКЪПИ свещи.

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Сря 29 окт 2008 21:50

относно свещите си купи искра
не е задьлжително да са скьпи за да работят
много е полезно да си сложиш едно диодче да ти свети когато ти работят свещите
пробваи релето и термодатчика

Потребителски аватар
sp_74
Автомобил:
Двигател:

Май че е релето, но... въпрос?

Мнениеот sp_74 » Чет 30 окт 2008 14:51

Колеги, благодаря, ще изпробвам и релето и датчика. Всъщност аз представа си нямам от тези проби, просто няма кой да ми покаже как става, даже в момента съм оставил звяра в един електросервиз, но като отида после дотам, за да съм подготвен, моля, кажете, СЛЕД КОЛКО СЕКУНДИ ТРЯБВА ДА СПРЕ ПОДГРЯВАНЕТО? Защото като говорих с човека, ми каза, че ги замервал и релето не спира да ги подгрява, и май наистина става въпрос за релето - това го разбирам от третия или четвъртия майстор, с когото се консултирам! Че то тук в Пазарджик едни майстори - един казва, подгряването се изключва при 70 градуса на температура на водата - значи е ОК, друг казва ами то релето си подгрява, то така и трябва да бъде (на баба му гъза, с извинение), сега ще видим какво ще ми каже поредният жичкаджия. Та това искам да знам, след колко секунди трябва релето да изключи.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 30 окт 2008 17:30

При мен на пасата се изключва 3мин след като запаля ( отделно че се включва преди още да съм запалил има пред подгряване което го открих без да искам) :idea:

Върни се в “Дизелови агрегати”