Привет,
търся съвет относно една "хардуерна конфигурация".
Взех си външен хард диск захранван от ток, който се връзка чрез USB 2.0 към компютъра. В същото време вкъщи имам един бежичен рутер. Та се зачудих дали е възможно да свържа USB кабела към някакъв USB->LAN адаптер и него да плъгна в рутера. Един вид да го пригодя за Lan interface, за да мога да го достъпвам по мрежата.
Някой да е правил подобно нещо и да има идея как става? Търсих адаптори и намерих в чужди сайтове, но тук не...
usb hdd -> lan interface
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
какъв е рутера... някой рутери имат УСБ....например Asus wl500 GP.. но не разчитай на голяма скорост...и ще трябва да сложиш custom фирмваре...не става трудно но си е играчка...
NAS е скъпо..и не е за твоите цели...
Вариант 2. Но трябва да извадиш диска от строиджа...
http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=323364
гледах и в БГ някакъв такъв но май беше 100+ кинта...
при всички положения най-евтино ще ти стъпи да смениш рутера
NAS е скъпо..и не е за твоите цели...
Вариант 2. Но трябва да извадиш диска от строиджа...
http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=323364
гледах и в БГ някакъв такъв но май беше 100+ кинта...
при всички положения най-евтино ще ти стъпи да смениш рутера

- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Tия USB дискове им е кекаво захранването. Да м.м... та
WD 400GB сутринта пуснах компа работи - хвърлих филм. Към 12-12:30 се връщам и пускам компа WD то го няма - гледам не свети светодиода на захранващото блокче. Вадя кабела за 220В към захр. има си 220В, обаче от занхранващото чудо никакво напрежение не излиза, а са 3.
Отгоре на всичко захранващото блокче е вкл към UPS
и поразяващата ръка на ЕОН
Вече 3 ти ден ме мотаят в "Ардес " - 7 дни бил срока за реагиране.
Ба си държавата по добре не си купувайте нищо ново, че гаранцията май си баш Франция.
WD 400GB сутринта пуснах компа работи - хвърлих филм. Към 12-12:30 се връщам и пускам компа WD то го няма - гледам не свети светодиода на захранващото блокче. Вадя кабела за 220В към захр. има си 220В, обаче от занхранващото чудо никакво напрежение не излиза, а са 3.
Отгоре на всичко захранващото блокче е вкл към UPS

Вече 3 ти ден ме мотаят в "Ардес " - 7 дни бил срока за реагиране.
Ба си държавата по добре не си купувайте нищо ново, че гаранцията май си баш Франция.
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
На моя захранването мяза като за GSM.
Продължавам да се чудя обаче следното - има кутии за хардове, които не са около 150 лв с lan interface и не са и по големи от другите стандартни кутии, които пък се връзват около 100 лв.
Т.е. явно това устройство, което прави този преход не е ултра голямо и само по себе си не е до толкова скъпо, защото от друга страна устрайствата от този тип на ЛникСис за USB към LAN са 180 лв... както и рутерите, което ми се струва безумно - на мене харда ми е тез пари.
Продължавам да се чудя обаче следното - има кутии за хардове, които не са около 150 лв с lan interface и не са и по големи от другите стандартни кутии, които пък се връзват около 100 лв.
Т.е. явно това устройство, което прави този преход не е ултра голямо и само по себе си не е до толкова скъпо, защото от друга страна устрайствата от този тип на ЛникСис за USB към LAN са 180 лв... както и рутерите, което ми се струва безумно - на мене харда ми е тез пари.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”