благодаря предварително
вакумни магистрали
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
вакумни магистрали
ако някои знае колко и каде има вакомни магистрали на голф 3 гти115 к.с. и ако някои е имал проблеми с тия вакоми да ги сподели
благодаря предварително
благодаря предварително
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Първо колите имат ли климатик, ако имат това е за вас:
А относно свистенето на централнот , обърни внимание от къде точно се чува, разглоби и го оправи, защото ще ти изгори компресора и тогава става дебело. Повечето проблеми по централното са на местата на снадките на тръбите, по гумените маншони на вратите, или по снадките към машинките.
А относно свистенето на централнот , обърни внимание от къде точно се чува, разглоби и го оправи, защото ще ти изгори компресора и тогава става дебело. Повечето проблеми по централното са на местата на снадките на тръбите, по гумените маншони на вратите, или по снадките към машинките.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Малко моля да ме светнете кой за кои вакууми говори!
Щото имам чувството, че и тримата говорите за различни, нямащи нищо общо по между си вакууми.
Разбирам въпроса на chefo.gti3 като вакууми по мотора:
Там вакуума е за:
регулатора налягането на бензина
клапата студен/топъл въздух към въздушния филтър
към сервоусилвателя (освен ако не сте с АБС Тевес)
На въпроса на el_nino Glove е отговорил, при това с картинки, а за Сайдерчо- разглабяй, бате, маншона при вратата, че наистина ще иде компресорчето, пък хич не е евтинко...
Щото имам чувството, че и тримата говорите за различни, нямащи нищо общо по между си вакууми.
Разбирам въпроса на chefo.gti3 като вакууми по мотора:
Там вакуума е за:
регулатора налягането на бензина
клапата студен/топъл въздух към въздушния филтър
към сервоусилвателя (освен ако не сте с АБС Тевес)
На въпроса на el_nino Glove е отговорил, при това с картинки, а за Сайдерчо- разглабяй, бате, маншона при вратата, че наистина ще иде компресорчето, пък хич не е евтинко...
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Възможно е м/у вакуумите на 2Е и ADY да има разлика, така, че моля някой да ме поправи, ако греша!
Вакуума за уралението по двигателя се взема от лявата част на смукателния колектор (ако гледаш двигателя отпред, отворил капака).
Има едно малко месингово или стоманено щуцерче, Ф4мм. От него тръгва тръбичка, която влиза в тройник-разклонител малко след това. От едното разклонение се взема вакуум за реулатора на налягането. Той се намира на горивната рейка, под смукателния колектор.
От другия изход на тройника излиза пак гумено маркучле, което в последствие минава обикновено в пластмасова тръбичка и върви към управлението на клапата за студен/топъл въздух на кутията на въздушни филтър.
Този, втория вакуум спокойно може да се запуши с един болт М4 и двигателя да си работи винаги със студен въздух
При нас температурите не падат чак толков ниско.
Другия вакуум се взема от една връзка отдясно на смукателния колектор и отива през еднопосочен клапан към сервоусилвателя за спирачките. Тази тръбичка е пластмасова и е с по-голям диаметър, мисля- Ф10
Услушвай се като запалиш и размърдаш маркучите дали няма да свисти от някъде.
Дори да ги смениш ей така, профилактично, метър от тънкия маркуч е от порядъка на 1-1.50 лв.
Вакуума за уралението по двигателя се взема от лявата част на смукателния колектор (ако гледаш двигателя отпред, отворил капака).
Има едно малко месингово или стоманено щуцерче, Ф4мм. От него тръгва тръбичка, която влиза в тройник-разклонител малко след това. От едното разклонение се взема вакуум за реулатора на налягането. Той се намира на горивната рейка, под смукателния колектор.
От другия изход на тройника излиза пак гумено маркучле, което в последствие минава обикновено в пластмасова тръбичка и върви към управлението на клапата за студен/топъл въздух на кутията на въздушни филтър.
Този, втория вакуум спокойно може да се запуши с един болт М4 и двигателя да си работи винаги със студен въздух
Другия вакуум се взема от една връзка отдясно на смукателния колектор и отива през еднопосочен клапан към сервоусилвателя за спирачките. Тази тръбичка е пластмасова и е с по-голям диаметър, мисля- Ф10
Услушвай се като запалиш и размърдаш маркучите дали няма да свисти от някъде.
Дори да ги смениш ей така, профилактично, метър от тънкия маркуч е от порядъка на 1-1.50 лв.
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Аз съм с АДИ , значи ще кача една снимка , някои колега ако може да я метне директно в темата и ще коментираме по нея!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=237427&pid=8690066
Има и други снимки които иска да ги качва!!!
ПС: Да попитам аз на кое казвате клапан за топъл и студен въздух???
Така като гледам при мен избора на топъл и студен въздух става като се промени положението на фунията която е на кутията ето тук трябва да е за топъл въздух , т.е. фуниятат е насочена към двигателя
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=237427&pid=5612849
А тук за студен - фунията е завряна под калника!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=237427&pid=5612862
А този клапан в който влизат маркучите от дросела и излизат некакви жички какъв е немам си и на представа
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=237427&pid=8690064
То хубаво влиза единия паркуч ама каде утива другия
[/url]
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=237427&pid=8690066
Има и други снимки които иска да ги качва!!!
ПС: Да попитам аз на кое казвате клапан за топъл и студен въздух???
Така като гледам при мен избора на топъл и студен въздух става като се промени положението на фунията която е на кутията ето тук трябва да е за топъл въздух , т.е. фуниятат е насочена към двигателя
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=237427&pid=5612849
А тук за студен - фунията е завряна под калника!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=237427&pid=5612862
А този клапан в който влизат маркучите от дросела и излизат некакви жички какъв е немам си и на представа
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=237427&pid=8690064
То хубаво влиза единия паркуч ама каде утива другия
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Нищо не смуче и спирачки си има
Да ти кажа има доста разлики между тази схема и действителноста! Може и самите шваби да са променили вакуумната система и да няма побликувана схема в нета. На въпросното клапанче му се казва - обратен клапан
Значи какви са разликите:
1. Нямам тръба за вкарване на топъл въздух в кутията на въздушния филтър. Може кутията да е сменяна но дупка ли щуцер за захващане на тръба няма.
2. В горната част на кутията там кадето е поставено едно маркуче за вакуум , там ми седеще термодвойката която изкарава външната температура на въздуха на борд компютъра.
Все пак колата е италианка
Сега какво съм променял аз
1. Гръмна няколко пъти газовата докато я настройвах (в продължение на 3 месеца
) и се наложи да сложа спортен филтър еми грозно седи ама поне имам филтър
2. Разцепи се маркуча който отива към сервото пък той един пластмасов
и аз му присадих какъвто намерих да не се чудите защо след клапанчетата на горната снимка какво става.
Да ви кажа незнам защо изходите на пластмасовата джвъчка са оформени като накрайници за маркучи. Ама двигателя работи добре в всякакви режими , спирачки има и комбинациятат спирачки + всякакви режими(подаване на газ и отнемане на газ) си работи нормално.
Да ти кажа има доста разлики между тази схема и действителноста! Може и самите шваби да са променили вакуумната система и да няма побликувана схема в нета. На въпросното клапанче му се казва - обратен клапан
1. Нямам тръба за вкарване на топъл въздух в кутията на въздушния филтър. Може кутията да е сменяна но дупка ли щуцер за захващане на тръба няма.
2. В горната част на кутията там кадето е поставено едно маркуче за вакуум , там ми седеще термодвойката която изкарава външната температура на въздуха на борд компютъра.
Все пак колата е италианка
Сега какво съм променял аз
1. Гръмна няколко пъти газовата докато я настройвах (в продължение на 3 месеца
2. Разцепи се маркуча който отива към сервото пък той един пластмасов
Да ви кажа незнам защо изходите на пластмасовата джвъчка са оформени като накрайници за маркучи. Ама двигателя работи добре в всякакви режими , спирачки има и комбинациятат спирачки + всякакви режими(подаване на газ и отнемане на газ) си работи нормално.
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”