ostavime написа:Може би си прав. Но си прав за градски условия. Карането на фарове в градски условия не е от толкова голямо значение. Поне за мен.
Ще ти кажа обаче къде е разликата. Поне такава, каквато аз я виждам от моята гледна точка.
Важно е да се кара на фарове, за да може аз да не те ударя. Да може аз да те видя. Пък ти ако ще ме удряш, ако ще и като коледна елха да светиш, пак ще си ме нацелиш челно. И да съм спрял и да се движа, бързо или бавно, пак ще ме делнеш. За това казвам, че е важно аз да не те ударя.
На дълъг път за мен е важно аз да видя фаровете на колата срещу мен възможно най-рано, за да мога да направя някаква (дори и не точна преценка) преценка за това къде се намира. За мен е важно аз да видя фаровете, за да преценя ситуацията. Особено при изпреварване. Дава много по ясна представа, а и видимостта не е за пренебрегване. Колкото по-рано те видя, толкова по рано ще мога да реагирам.
Лятото в маранята, която е 50 см. над асфалта знаеш какво е. Ужас.
Пример просто давам.
Надявам се да ме разбереш.
Да аз те разбирам.А ти разбра ли това,което ти казвам аз? Кадето и да си дали в града или на магистралата все си е тая, и там има малоумници дето имат книжки от вчера, ама карат абф-а си с 210км/ч и се хвалят с това, тук имаше един такъв.И на магистралата има малоумници дето карат с незнам си колко промила.И на магистралата има сливи дето се гримират,докато карат.Та затова ти казвам,че дали ще караш на фарове или не все си е тая.А ти ако караш с разумна скорост не ти трябват фарове,за да видиш колата срещу теб.