Влизам аз и започвам дългата рецитация за марка, модел, абревиатура на двигателя, обем, на какво гориво и т.н., и т.н. И когато кажа B4, ме гледат умно...! Даже последния ми вика "Къв Пасат B4, бе? Има такова Ауди!" И оттам се почва - ами модела след "Прасето", ама преди първите с по-обли форми, такъв един с решетка отпред...!!! И като кажа "Абе някои му викат Тройка" и тия - "Е а така си кажи, бе! B4-ки тука говориш!"

Добре, разбирам да си продавач в млекарница, да ти се обяснява - самият аз не знаех, допреди да вляза във форума, че това е B4 и като всички му виках гръмкото Тройка. Ама аз не съм в бизнеса с коли! И айде, да те попипат един път, добре. Ама започвам да получавам такъв въпрос масово от хора "в бизнеса"...

Питанията са ми две в тази връзка:
- налага ли ви се и на вас често да обяснявате "особеността" на названието на модела си?
- някой знае ли от къде водят началото си "заблуждаващите названия" Тройка, Четворка и т.н. в БГ?
Знам, че темата не носи кой знае каква полезност откъм информация, просто ми е интересно доколко масово търговците на авточасти, а и работниците по севризите, не знаят означенията на VAG групата за този модел! Ако модс преценят, да й теглят косата...