разход 10-11 на 100км. със shell v-power Racing
- passatGL
- Автомобил:
- Двигател:
разход 10-11 на 100км. със shell v-power Racing
Струва ми се много за разход като се има предвид,че е 100октанов бензин...пасата ми е 2000i 93г. с нови 3-полюсни свещи
- Crazy_hatteR
- Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
- Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP
Аз карам пасат със същият двигател (2Е си нали) - много малко ми се струва това 10-11 литра (ако е само градско де). Миналата зима, в най-студените дни, го бях докарал до 15/100, тази зима не смея да го измервам
. По принцип 2 литров бензинов двигател на такъв клас кола и произведена 90-95 година си харчи поне 12 литра градско независимо от марката или модела. Между другото поглеждал ли си книжката на колата - градско 11,8 литра
За октаните колегите са прави - вероятно октаните имат значение за вървежа, не за разхода, защото никъде където се споменават заводски данни за разход не уточняват с какъв бензин.

За октаните колегите са прави - вероятно октаните имат значение за вървежа, не за разхода, защото никъде където се споменават заводски данни за разход не уточняват с какъв бензин.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
jgmec написа:Аз карам пасат със същият двигател (2Е си нали) - много малко ми се струва това 10-11 литра (ако е само градско де). Миналата зима, в най-студените дни, го бях докарал до 15/100, тази зима не смея да го измервам. По принцип 2 литров бензинов двигател на такъв клас кола и произведена 90-95 година си харчи поне 12 литра градско независимо от марката или модела.
Е де и аз карам 2,0л мотор/ уж ламя/ и остава тунджа за Голфчето.
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Аз откирвам и малко разлика в изминатите километри - когато сипя 95 от която и да е бензиностанция, колата не иска да набира, работи шумно и с множество прекъсвания, като ако съм сипал например 5 литра, изминавам 48-49 километра с тях. Когато сипя 98 от Лукойл (предполагам навсякъде е така с 98), колата работи тихо, няма никакви прекъсвания, набира много добре, оборотите не играят между 800 и 900 ами се заковават на 850... и ако съм сипал 5 литра, изминавам точно 51 и нещо си километра. (това съм го засичал при нормално каране до 3000 оборота градско без пилене на гуми и такива други геройства). Разходът ми беше 10 на сто градско (лятото). Сега малко се промениха нещата с тези студове... Но все пак има разлика между 95 и 98 - 95 всъщност е 92, а 98 е 95 според европейските стандарти. Но ние сме си свикнали да ни лъжат и това е 

kris11 написа:jgmec написа:Аз карам пасат със същият двигател (2Е си нали) - много малко ми се струва това 10-11 литра (ако е само градско де). Миналата зима, в най-студените дни, го бях докарал до 15/100, тази зима не смея да го измервам. По принцип 2 литров бензинов двигател на такъв клас кола и произведена 90-95 година си харчи поне 12 литра градско независимо от марката или модела.
Е де и аз карам 2,0л мотор/ уж ламя/ и остава тунджа за Голфчето.
ОК не споря, и се радвам че има и по-малък разход (нали не смяташ че се хваля със 15/100). Сравнението съм го правил с Рено Лагуна.
bluefen написа:jgmec "защото никъде където се споменават заводски данни за разход не уточняват с какъв бензин."
за това не съм много съгласен пише си минималкно октаново число в колата в сержизната книжка го има а и някаде по страниците го има
за моя голф 2 1.6 маи беше 95 ако не се бъркам
За минималното число е така, аз имах предвид че не дават разход със 95, със 98 и със 100 октана
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямам сервизна книжка и нищо не пише на капачката на резероара та не знам с какъв трябва да карам.Ще ми каже ли някой.Мисля си,че инжекционите трябва да са с 98.Ако не съм прав ми кажете няма проблеми,нов съм в бранша.Карам ( интересно казано,колко карам аз си знам) 1.6 I -101 коня.Кажете ми ако някой кара такава машина какъв бензин по книжка трябва да се сипва.По принцип сипвам 100 октанов на Шел,веднъж сипвах там 95 и какво да ви кажа-ми не ще да ................Разлика между 98 и 100 нема що да не сипвам 100 тогава.Разлика във вървежа между 95 и 100 има огромна или съм уцелил кофти 95 или наистина разликата е огромна.Колеги ми казват да не сипвам на Шел ама аз инат продължавам.Не знам ще ми е интересно някой да ми каже доводи за да не сипвам там или да сипвам ттам и какъв да е бензина за колата ми.На газ не ща да минавам.Ще съм благодарен за инфото.Благодаря предварително.
- DEKSTAR
- Автомобил:
- Двигател:
Kentavar написа:Ще ми каже ли някой....
Колега погледни си индекса на двигателя и го погледни тук пише всичко .
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=5
Успех