ABS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Сря 01 фев 2006 16:32

Ice___Cool написа:Свети ли ти лампата на АБС-то постоянно - ако да: тръгваш по датчиците с мултицета. Между двата крака на датчика трябва да имаш около 1к съпротивление. Ако навсякъде имаш толкова, тръгваш по кабелите и следиш дали са цели, има вероятност (особенно на задните колела) да е прекъснат някъде проводника. Това е.

uzupatori написа:Да постоянно свети

uzupatori написа:значи не ми свети ништо но ако беше датчик ще пращаше грешна информация до компиутъра че има блокирало колело и нямаше да мога да натискам педала на спирачката ще ми буташе крака значи може да ми е помпата

Последно - свети или не свети. Ако свети - по горе чети и ще намериш причината. Ако не свети - как разбра че не работи?
Тая глупост дето си я написъл с блокирането на колелата въобще не е вярна. Ако имаш повреден датчик компютъра изключва ABS системата въобще (има си диагностика при запалване) и ти светва индикатора на ABS на таблото.

uzupatori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uzupatori » Сря 01 фев 2006 16:52

значи като дам контакт и светка лампата на абс и не спира да свети.а относно спирачките като натисна 2-3 пъти спирачката и педала става твърд и спирачките одслабват.

uzupatori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uzupatori » Сря 01 фев 2006 16:58

незнам дали е глупост ама баткоми има опел вектра 20и 4x4 и има абс. като му се беше преебал датчика и му даваше грешна информация на компютъра и неможеше да спира колата,като натиснеше педала на спирачката му буташе крака и колата си вървеше даже и не намаляше после като смени датчика всичко се оправи.

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Сря 01 фев 2006 17:20

uzupatori написа:значи като дам контакт и светка лампата на абс и не спира да свети.а относно спирачките като натисна 2-3 пъти спирачката и педала става твърд и спирачките одслабват.

Описъл съм процедурата още в първият ми отговър към теб - действай.
Относно това, че като натиснеш няколко пъти спирачката и педала става твърд - това няма общо със ABS, по-скоро преебана хидравлика/помпа/задръстване по веригата.
За хлОпела на батко ти - не ми се вярва да е така, но знае ли човек.

uzupatori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uzupatori » Сря 01 фев 2006 18:17

немисля да поемам по пътя на баткоми защото неговото е опел а моето е волксваген.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”