vanko_VW написа:работя в тая сфера и ви казвам,че доста хора изреваха с тея електромери![]()
![]()
и нищо неможе да се направи
mafiota написа:има разни "джужавки", който се включват в контакта и шашкат електромера, така че може да се получи "икономия" до 20 ..30 процента за сметка на потребителя
KingoftheROAD написа: ...............
Интересно, какво им пречи да сложат някои и друг филтър на изхода на електромера и никви грижи. Разните му там джужавки, на този който ги продава вършат идеална работа, а като ги пробваш в къщи се оказваш въздух под налягане...
kossel написа:Сложили са ми от 1 месец нов електромер - електронен, снощи слязох да го засека и ми показа Т1=140 , Т2 = 190, въпросът ми е коя е дневна и коя е нощната тарифа ?
ila написа:vanko_VW написа:работя в тая сфера и ви казвам,че доста хора изреваха с тея електромери![]()
![]()
и нищо неможе да се направи
дай повече инфо. Освен повишението на показанията с 30-40 % от какво друго можем да изревем?
И един конкретен въпрос: при смениха цялото табло и вс. електромери са Дейзита. Смениха и часовника с цифров. Обаче са го оставили с 4,5 часа назад и нощната включва след 02.30 часа. Как се настройва този часовник, че вече повече от 10 пъти им звъня и им пиша по емейла да го оправят, а вече 6-7 месеца е така?
lozan67 написа: ...реактивни и активни енергии...
mafiota написа: ...При индуктивните електромери слабата точка е инертноста на системата, а при електронните е тактовата честота на АЦП-то...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 16 госта