Колеги, кажете с какво да залепя щипките на рефлектора. Те са на доста парчета, но пасват точно. секундните лепила са слаби, двукопмпонентно евентуално, но малко ме съмнява да е достаъчно здраво. Казаха ми, че течния метал лепи много добре пластмаса, но в железарията не бяха на това мнение.
Пробвай със лепило "super bond" аз съм лепил доста неща с него и съм доволен ( даже един път ми се залепиха пръстите като съм неграмотен ) те са едни малки тубичко по 10гр. мисла за около 1 - 1.50лв.
С тия лепила я издържи я не . Ако можеш да боравиш с поялник - това е най-доброто решение за мен . Или ги дай на някой , който се занимава с лепене на брони , пластмаси и др.
Wr450f написа:Пробвай със лепило "super bond" аз съм лепил доста неща с него и съм доволен ( даже един път ми се залепиха пръстите като съм неграмотен ) те са едни малки тубичко по 10гр. мисла за около 1 - 1.50лв.
супербонд е ' каноконлит '. Ще издържи залепеното, но надали за дълго.
играх си много време с двукомпонентно. мазах, мазах, от вън от вътре, парче по парче. станаха по дебели и като тръгнах да ги слагам малко изпукаха това ще свърши работа докато намеря нови, да държи рефлектора в едно положение и дотам.
Това е хроничен проблем. С лепило няма да стане, защото като почнеш да въртиш болта и се разпада, да не говорим и за нагряването.
Варианта изработка на метални такива + патент на технологията Вариант 2 - нови фарове - никак не са скъпи, примерно за голф 3 двусекционен е 65лв депо чисто нов
Не съм видял лично да се продават и не съм чул и някой да сподели, може и да има знам ли ...
Иначе ДЕПО-то ми направи вече над 2 години и не е мръднало - нито потъмня, нито му се счупиха щипките нито вода влиза Мога да ти го покажа лично ако искаш
Най-добрия вариант е да свалиш от някой счупен фар...или купуваш фар задължително втора ръка Хела от моргите за да няма разлика с другия пък и рефлекторите им са хубави поне няма да се разлюспят на 1г.
При BMW 525 имахме този проблем с щипките на рефлекторите, и след обикаляне, търсене и т.н.
решението бе да се изработят такива от метал, може да се строши целя фар с калника и половината преден капак, но щипките ще са здрави
не знам кой ще се наеме да ги изработва от метал, едната е от еве части, върти се суче се. а пък аз по-добре да не ги бях лепил мойте, сега фара свети в земята и за да оправя трябва да махна предното стъкло и да бутна рефлектора. ще търся щипки, ако не фар на старо и тва.
Нямахме избор просто, да ти кажа на бмв не са по малко "засукани"
играчка си е, жалко че нямам снимки да покажа. Hа моя единия фар са счупени ако има време някой ден и репим да ги правим ще дам снимки