Golf TDI проблем
Golf TDI проблем
Колеги има някакви отклонения в работата на мотора(AFN 1.9TДИ) От време на време турбината не надува както трябва и колата върви като атмосферна. Изобщо не иска да се изтреля. Както си карам нормално и изведнъж няма никой. Качва си бавно обороти. Има ли идея някой какво може да е? Може би гейта държи постоянно отворен? Също и дръжката на лявата врата нещо се е скапала и неще да отваря вратата. С по яко и рязко дръпване се отваря, но ме е страх да не ми остане в ръката. Вратата е пропаднала та може ли от това да е?
...имах подобен проблем със същия двигател миналата зима,много странно,че го правеше само на студено,от време на време,имаш два клапана закачени на коша,в смисъл седейки пред колата се падат точно под долният край на предното стъкло,та единия като се измори дава точно този проблем,другият вариант е дебитомера да ти е заминал,защото на една друга кола правеше същия номер от него... Mr Green Fun ...поздрави...
Това там под предното стъкло трябва да е MAP сензор? Има един маркуч който отива там. Другия край му е на пластмасовата тръба която отива към кулера. Та този маркуч е захабен доста и го омотах с изолирбанд
мисля утре да взема нов и да го сменя. Обаче има мноого други маркучи които ходят къде ли не...да взема всичко да сменя. Цял ден днес не искаше да надува изобщо. И сега като се заприбирах и тръгна. Не е истина как върви в малкото време когато всичко е наред 

evgenyh написа:за дръжката - винаги слагай палец на патрона и натискай като отваряштова си е бъг на VW, мойта като я взех шофьорската почти не се отваряше/само от време на време/ и вече бях вдигнал ръце когато ме свтнаха за това. Сега си работи абсолютно без проблем.
Това за палеца ми го каза един ключар. Днес обаче взех един смазващ спрей и напръсках обилно. Вече няма никакъв проблем

- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Re: Golf TDI проблем
Spunky написа:Колеги има някакви отклонения в работата на мотора(AFN 1.9TДИ) От време на време турбината не надува както трябва и колата върви като атмосферна. Изобщо не иска да се изтреля. Както си карам нормално и изведнъж няма никой. Качва си бавно обороти. Има ли идея някой какво може да е? Може би гейта държи постоянно отворен?
www.realturbo.net
Шефа на сервиза даже ти е градски. Има много теми за същия проблем.
Re: Golf TDI проблем
imedarov написа:Spunky написа:Колеги има някакви отклонения в работата на мотора(AFN 1.9TДИ) От време на време турбината не надува както трябва и колата върви като атмосферна. Изобщо не иска да се изтреля. Както си карам нормално и изведнъж няма никой. Качва си бавно обороти. Има ли идея някой какво може да е? Може би гейта държи постоянно отворен?
www.realturbo.net
Шефа на сервиза даже ти е градски. Има много теми за същия проблем.
Там правят ли диагностика? Чух че работили само на свалени турбини? Кой може да ми я свали? А за Супердизел някакви отзиви? Когато "рестартирам" колата се оправя за известно време и пак наново

- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Клапана или дебитомера в Супердизел би трябвало да хо хванат като го закачат на лаптопа за диагностика. Но няма да го оправят защото те се занимават с проблеми по горивната система а не по турбините. Имам го тоя клапан некъде в гаража айде като го намеря ще ти пиша да го сложиш моя и да бръмчиш с него да видиш от това ли е
Върни се в “Дизелови агрегати”