Пръскало за задната чистачка :)
-
craghackBG
- Автомобил:
- Двигател:
Пръскало за задната чистачка :)
Полото е 6N '97 година. Проблемът е, че е счупена джаджата, която обръща струята вода към стъклото. Иначе чистачката си работи и пръска вода, но сега тя отива право назад. Може ли някой да ме упъти от къде да си взема такава джаджа? Цялата чистачка ли се сменя или само пръскалото?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Сменя се само пръскалката . Първо отваряш капачката която е отгоре и пази пръскалката и чистачката после виж дали се вижда пласмаса от старата пръскалка -тогава се маха остатъчната пласмаса като навиеш една самонарезка две-три витки и издърпваш и след това слагаш новата -натискаш леко докато щракне и гледаи като извадиш старата има един зъб в коя посока е -така да сложиш и новата има ги в автоплюс.Продава се пръскалка с един маркуч за 25лв .Маркучето остава за резерва -само комплект тои е за вътре под кората на вратата на багажника.И аз сменях скоро понеже една сутрин намерих пръскалката счупена и хвърлена до колата .Успех
-
craghackBG
- Автомобил:
- Двигател:
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
craghackBG написа:При мен я няма и капачката. Стои само остатъчната пластмаса. Ще я извадя по описания начин. Мерси много за отговора
Между другото се оказва проблем да си намеря самата чистачка. Никъде няма толкова малък размер - 27 см
Няма, и да намериш чистачка може да не влезне на рамката. Някои сменят само перото на чистачката
- valdesbg
- Автомобил:
- Двигател:
Пръскалката е на съчма , завърташ и пръска на където и кажеш (хубаво е да я "раздвижиш" малко ) . Пластасовата капачка я има и във "Юнитрейд" - 4.50лв. някъде . Чистачки има с този размер в "Хаджиеви" , но са "Бош" и около 15лв.
Последна промяна от valdesbg на Нед 02 ное 2008 9:22, променено общо 1 път.
-
nikiks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблем със задната пръскалка
дайте идея, не пръска вода от задната пръскалка, моторчето се чува че работи, проверих и самата дюза вода до отзад не стига, явно е запушена тръбичката, някой имал ли е подобен проблем ???????????????
Трябва да видиш маркучето към задната чистачка, да не се е измъкнало от снадката. Проверява като вътре в купето сваляш облегалката на задна лява седалка и търсиш откъде минава маркучето, някъде трябва да има снадка, ако се е измъкнало, ще е влажно на това място и обикновено мирише на течност за чистачки.
- McLarena1976
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
velizar987
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:42, променено общо 1 път.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги неразбирам много ама кажете ми при мен нещо ипсва, пръскам по хората и колите зад мен водата си варви ама струята отива право назад гледам е искъртено нещо там, вижда се една метална тръбичка около нея гайката дето държи рамото на чистачката ама незнам какво липсва споделете ако някой знае.Благодаря.
- McLarena1976
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”