за картер на 1.9тди

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
joretovv
Автомобил:
Двигател:

за картер на 1.9тди

Мнениеот joretovv » Вто 04 ное 2008 15:50

Колеги здравеите.Като погледнах днес под колата и видях масло под кората,беше капало и на земята малко,та предполагам,че отново е спукан ш....... картер.Кажете някои магазин в които знаете,че има в наличност въпросният картер за голф4 тди AHF мотора.Много ще съм ви благодарен за помоша,ако има и цени и нещо телефон :?: или поне адрес.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 04 ное 2008 15:58

Ми колега свали кората и провери от къде капе.Може гарнитура да е само или някъде от друго място да тече.

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Вто 04 ное 2008 16:17

Едвали е картера, виж си гарнитурите първо :!:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 04 ное 2008 16:30

може и семеринг да е.

Потребителски аватар
joretovv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joretovv » Вто 04 ное 2008 17:58

Колеги,колата е гти испълнение със спортно окачване и на всяка неравност която е по голяма се влачи кората.Преди няколко месеца го свалях картера за да го лепят(бях в испания с него и тъпите испанци ми спукаха картера на пробката като отидох да ми сменят маслото).Нямам гарнитура на картера,има само силикон и нямаше проблеми допреди 1-2 дни.Тогава видях в гаража,че има малко петънце от масло и сега незнам кога да свалям кората за да видя пораженията.Много кофти се сваля кората без да имаш канал,а пък и разтоянието от нея до земята е има няма 10см.Вече ми се ще да махам тези пружини и да слагам нормални,наистина е голям кеф по завоите и по хубави пътища да го караш по агресивно,но като доиде този момент с картера направо се побърквам.
:roll:

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Вто 04 ное 2008 23:06

Колега ние вече недям доматите с колците :lol: чували сме за спортно окачване и дори за ГТИ, но ти сам каза че нямаш гарнитура на картера....а трябва да имаш или поне другите ГТИ от полседните 32 години имат гарнитура дори и на картера !!!

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

здр

Мнениеот ivankov » Сря 05 ное 2008 11:58

на мене ми беше спукан картера на външно не се виждаше свалих го и имаше много леки пукнатини завариха го и ми го сложиха но не знам какъв силикон са му сложили за уплътнение и пак протече.Свалих си го сам препоръчаха ми силикон и вече нямам течове от картера. :wink:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 05 ное 2008 12:43

В много краен случай и то само за временно ограничаване на теча на масло,ако не е голям отвора на картера през който се губи маслото,се забърсва добре с парцал и се намазва със сапун.Но това не е решение,даже и заварката според мен не е изход,защото не се знае кой и как ще я направи.Намиране на читав картер втора ръка и чисто нова гарнитура си е най-доброто решение.

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

zdr

Мнениеот ivankov » Сря 05 ное 2008 12:57

propparo написа:В много краен случай и то само за временно ограничаване на теча на масло,ако не е голям отвора на картера през който се губи маслото,се забърсва добре с парцал и се намазва със сапун.Но това не е решение,даже и заварката според мен не е изход,защото не се знае кой и как ще я направи.Намиране на читав картер втора ръка и чисто нова гарнитура си е най-доброто решение.
вече година и половина карам така и нямам ядове,но разбира се това е евтиния вариант. :wink:

Потребителски аватар
joretovv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joretovv » Чет 06 ное 2008 15:35

[quote="didodi"]Колега ние вече недям доматите с колците :lol: чували сме за спортно окачване и дори за ГТИ, но ти сам каза че нямаш гарнитура на картера....а трябва да имаш или поне другите ГТИ от полседните 32 години имат гарнитура дори и на картера !!![/q
Колега didodi,какво значи не ядем доматите с колците?Не е задължително навсякъде да се слагат гарнитури,на места има само силикон без никакави гарнитури,както е и случаят с моя алуминиев картер.Както чуваш и другите съпартиици са със силикон не чух някои да казва,че има гарнитура на картера, а пък и не вярвам ако има такава гарнитура да е кои знае колко пари и някои да тръгне да пести от нея. :lol:

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

zdr

Мнениеот ivankov » Чет 06 ное 2008 20:11

joretovv написа:
didodi написа:Колега ние вече недям доматите с колците :lol: чували сме за спортно окачване и дори за ГТИ, но ти сам каза че нямаш гарнитура на картера....а трябва да имаш или поне другите ГТИ от полседните 32 години имат гарнитура дори и на картера !!![/q
Колега didodi,какво значи не ядем доматите с колците?Не е задължително навсякъде да се слагат гарнитури,на места има само силикон без никакави гарнитури,както е и случаят с моя алуминиев картер.Както чуваш и другите съпартиици са със силикон не чух някои да казва,че има гарнитура на картера, а пък и не вярвам ако има такава гарнитура да е кои знае колко пари и някои да тръгне да пести от нея. :lol:
за гарнитура на картера за голф 4 не сам чувал.ако не те е срам питай в някои магазин за авто части :wink:

Потребителски аватар
joretovv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joretovv » Пет 07 ное 2008 16:41

Колеги,както и предполагах е има малка пукнатина на картера,но като свалих кората видях,че има масло и по скоростната кутия и не знам вече.Някои знае ли им проблема на тези скоростни кутии,че на мен вече ми писна от влагане на париииии. :cry:

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

здр

Мнениеот ivankov » Пет 07 ное 2008 16:54

joretovv написа:Колеги,както и предполагах е има малка пукнатина на картера,но като свалих кората видях,че има масло и по скоростната кутия и не знам вече.Някои знае ли им проблема на тези скоростни кутии,че на мен вече ми писна от влагане на париииии. :cry:
измий с водоструйка всичко под мотора с обезмаслител покарай няколко дена без да слагаш кората и виж от къде точно тече. :roll: На мене ми сълзеше и от семеринга на колянов вал, :wink:

Потребителски аватар
joretovv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joretovv » Пон 10 ное 2008 18:32

Колеги,измих картера и скоростите за да видя какво става.Значи картера за сега го залепих със течен метал и няма проблем,а за скоростите ми се струва,че тече от семеринг на полуоската които е на деференцияла.Някои да каже дали е пробвал да лепи картер със тачен метал и какъв е ефекта в по далечен план,получава ли се здраво(за момента се получи,за по натам не знам как ще е)или е само временно.Благодаря ви за съдеиствието! :shock

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

zdr

Мнениеот ivankov » Пон 10 ное 2008 21:28

joretovv написа:Колеги,измих картера и скоростите за да видя какво става.Значи картера за сега го залепих със течен метал и няма проблем,а за скоростите ми се струва,че тече от семеринг на полуоската които е на деференцияла.Някои да каже дали е пробвал да лепи картер със тачен метал и какъв е ефекта в по далечен план,получава ли се здраво(за момента се получи,за по натам не знам как ще е)или е само временно.Благодаря ви за съдеиствието! :shock
как така с течен метал картера е алуминиев :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”