За съжаление имах позната, която изгоря във влака София - Кардам заради същите бездарници! А за хората, които не са вадили горящите, а са снимали с телефон в същото време (хилейки се), мога да им пожелая много неща..., но за съжаление съм от възпитаните, които не могат да си позволят да кажат или напишат такива неща.
Колеги, вас ви знам, че сте хора на място, които четете тук, но все пак да кажа и за няколкото, които се смятат за повече от останалите...правете път на линейките, на пожарните и на полицията, може да си бъркат в носа голямата част, но все ще се намери някой да помогне на изпаднал в беда човек. И дано се увеличава броя на съвестните хора в гореспоменатите институции в безсъвестната ни държава, че нивото е много ниско като цяло!

при пожар..тел160
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: при пожар..тел160
[quote="gas"][/quote]
без да се превръщам в адвокат мога само да споделя, че нещата са много отоносителни от страни ... без налични хидранти около къщата, една пожарна свършва водата за нула време. Дървени постройки, гредоред и т.н. не могат да се загасят току тъй, още повече не е ясно тока спрян ли е бил, къщата газифицирана ли е, дали няма складиран в мазето 1 тон мазут/въглища/брикети за отопление през зимата и тн неща, при които ако няма пряко застрашени хора, не се предприемат действия, докато не се осигури необходимата информация, така че да не се застраши живота и на самите пожарникари. Друг е въпроса, че дори и да загасиш един гредоред горял 15-20 минути, резултата ще е почти същият - кал, вода и угарки до колене.
Точно на Нова Година да изпратиш цял екип хора да гасят тревни площи, ти ми отговори дали е оправдано ... и дали играят белот докато чакат да се появи работа, ами не е ли по-добре да играят белот, от колкото да имат реална работа ?
бил съм като войник в пожарната, да, измежду тях има големи селяци, пияници и келеши, но когато опре до работа важното е да има кой да ги организира. Ако си изгасил 1000 пожара, на пръв поглед коравосъдечното им поведение е това което им е повзолило да останат в професията.
Разбира се в този случай нещата може и да са много различни, но просто поставих и друга гледна точка. Пожарната е да спаси човешкия живот преди всичко, за имуществото има застраховки.
без да се превръщам в адвокат мога само да споделя, че нещата са много отоносителни от страни ... без налични хидранти около къщата, една пожарна свършва водата за нула време. Дървени постройки, гредоред и т.н. не могат да се загасят току тъй, още повече не е ясно тока спрян ли е бил, къщата газифицирана ли е, дали няма складиран в мазето 1 тон мазут/въглища/брикети за отопление през зимата и тн неща, при които ако няма пряко застрашени хора, не се предприемат действия, докато не се осигури необходимата информация, така че да не се застраши живота и на самите пожарникари. Друг е въпроса, че дори и да загасиш един гредоред горял 15-20 минути, резултата ще е почти същият - кал, вода и угарки до колене.
Точно на Нова Година да изпратиш цял екип хора да гасят тревни площи, ти ми отговори дали е оправдано ... и дали играят белот докато чакат да се появи работа, ами не е ли по-добре да играят белот, от колкото да имат реална работа ?
бил съм като войник в пожарната, да, измежду тях има големи селяци, пияници и келеши, но когато опре до работа важното е да има кой да ги организира. Ако си изгасил 1000 пожара, на пръв поглед коравосъдечното им поведение е това което им е повзолило да останат в професията.
Разбира се в този случай нещата може и да са много различни, но просто поставих и друга гледна точка. Пожарната е да спаси човешкия живот преди всичко, за имуществото има застраховки.
- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: при пожар..тел160
VWGT написа:...
не успорвам,нито тежестта на работата им,нито компетентността им..но конкретно в случая всичко изглеждаше,като комедия..никой не си даваше зор,да спаси дома на тия хора,разхождаха се и си приказваха,едната кола се счупи а другата беше празна...моткаха се 30мин...не видях един да си даде зор,да се забърза,да покаже че поне малко му пука,какво става....много жалка картинка..счупи се нещо после и на двата камиона,водата вместо в маркучите,шуртеше на земята...изглеждаха така,че все едно са насила там...това беше най-тъпото..вместо да се успокоим че дойдоха,ние започнахме да се притесняваме повече,защото всичко си гореше а те се туткаха като лелки наоколо и си разказваха смешки
Върни се в “ОФФ-Топик - други”