Безжично свързване на лаптоп към уредба

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 19 окт 2008 23:16

хм ...с буксата трудна работа ... а лаптопа едва ли има тв оут ...

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 19 окт 2008 23:19

juve написа:хм ...с буксата трудна работа ... а лаптопа едва ли има тв оут ...

Там е проблема че като го взимах не гледах да е с тв аут и е с вградено видео :evil:

Някакъв преходник :?

Изображение

В гугъл има доста резултати . Ще се обадя до няколко фирми да питам за подобен кабел.

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Пон 20 окт 2008 8:54

oSViRePql написа:Имам един въпрос... тъй като вече лаптопа не ми е близо до ТВ-то и се замислих за видео сендер. Звука ми е ясно с какъв кабел ще се вкл в сендера но за видеото какъв трябва да е кабела?

В комплекта има ли ги(би трябвало) :roll:

Бесен аз моито топче го връзвам по два начина към ЛСД -то. Единия начин при мене е чрез с - видео кабел, обаче е с гадна картина. Другия с кабел писи към писи май се води, по точно онова дето си го показал на снимката само че без трите а с две такива триъгълни, но няма звук трябва ти отделен, който е само за звука. Други начини моя поне не поддържа. Виж в нета има доста инфо.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пон 20 окт 2008 20:09

Papa_Dock написа:
oSViRePql написа:Имам един въпрос... тъй като вече лаптопа не ми е близо до ТВ-то и се замислих за видео сендер. Звука ми е ясно с какъв кабел ще се вкл в сендера но за видеото какъв трябва да е кабела?

В комплекта има ли ги(би трябвало) :roll:

Бесен аз моито топче го връзвам по два начина към ЛСД -то. Единия начин при мене е чрез с - видео кабел, обаче е с гадна картина. Другия с кабел писи към писи май се води, по точно онова дето си го показал на снимката само че без трите а с две такива триъгълни, но няма звук трябва ти отделен, който е само за звука. Други начини моя поне не поддържа. Виж в нета има доста инфо.

Преди лаптопа ми седеше близо то LCD-то с го връзвах с такъв кабел където казваш ;) Но вече ми е в другата стая и става сложно за всеки филм да разнасям зарядни и кабели. Аз си мисля че с тоя кабел където съм го показал че стане номера.

Сега се чудя какво ще е качеството... 2те устройства ще са на не повече от 7-8 метра без стена(тв-то е до вратата)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 04 ное 2008 19:37

oSViRePql написа:Изображение

Other Grand Wireless Security Wizard

Plug and Display, no software required.
Supports four selectable channels and multiple receivers (available separately) Transmits (Composite Video and
Stereo Audio), ISM Band from 2414~2468Mhz.
Simultaneous display on TV, Remote TV and VGA monitor. Supports NTSC, NTSCEIAJ_ PAL-N, PAL, PAL-M, PAL-combination-N and SECAM (via RGB OUT) video system.
Supports CVBS, S-VIDEO or RGB video outputs by switch change (via wired connections) .
Simultaneous RGB and CVBS output signal on RGB out connector.
True 24 bit, true color digitizer.
User controls: MENU, ZOOM, FINE TUNE_SAVE_VIDEO SOURCE_POWER & Position adjustments.
Menu key supports Freeze , Size, Brightness, Contrast, Hue, Saturation, Video Standard, Flicker , OSD color, Reset.
DIP Switch supports functions : CHANNEL 1~ CHANNEL 4, RGB enable, YUV enable.
LED indicator PAL & POWER.
Adjustable H-SIZE and V-SIZE.
64 stages control of: Brightness, Contrast, Hue, Saturation adjustment.
16 stages control of: Fine Tune (Sharpness), Flicker adjustment.
Stereo Audio input from sound card or any audio device.
RF frequency: CH1=2414MHz, CH2=2432MHz, CH3=2450MHz, CH4=2468MHz.
Demodulation Method: FM.
Frequency Generating: P.L.L.
Audio Response: 20Hz ~ 20kHz.

Има го в www.stantek.com даже с намаление - 56.30лв. ;)

Това е добра идея и се замислям :?
колеги какво стана? някой пробва ли го това?

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 05 ное 2008 13:31

Ludia написа:
oSViRePql написа:Изображение

Other Grand Wireless Security Wizard

Plug and Display, no software required.
Supports four selectable channels and multiple receivers (available separately) Transmits (Composite Video and
Stereo Audio), ISM Band from 2414~2468Mhz.
Simultaneous display on TV, Remote TV and VGA monitor. Supports NTSC, NTSCEIAJ_ PAL-N, PAL, PAL-M, PAL-combination-N and SECAM (via RGB OUT) video system.
Supports CVBS, S-VIDEO or RGB video outputs by switch change (via wired connections) .
Simultaneous RGB and CVBS output signal on RGB out connector.
True 24 bit, true color digitizer.
User controls: MENU, ZOOM, FINE TUNE_SAVE_VIDEO SOURCE_POWER & Position adjustments.
Menu key supports Freeze , Size, Brightness, Contrast, Hue, Saturation, Video Standard, Flicker , OSD color, Reset.
DIP Switch supports functions : CHANNEL 1~ CHANNEL 4, RGB enable, YUV enable.
LED indicator PAL & POWER.
Adjustable H-SIZE and V-SIZE.
64 stages control of: Brightness, Contrast, Hue, Saturation adjustment.
16 stages control of: Fine Tune (Sharpness), Flicker adjustment.
Stereo Audio input from sound card or any audio device.
RF frequency: CH1=2414MHz, CH2=2432MHz, CH3=2450MHz, CH4=2468MHz.
Demodulation Method: FM.
Frequency Generating: P.L.L.
Audio Response: 20Hz ~ 20kHz.

Има го в www.stantek.com даже с намаление - 56.30лв. ;)

Това е добра идея и се замислям :?
колеги какво стана? някой пробва ли го това?

Никой не казва нищо... Не намирам информация за подобно нещо. Накрая ще го купя пък каквото стане :?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 05 ное 2008 13:45

oSViRePql написа:.... Накрая ще го купя пък каквото стане :?

ми то или ти или аз ще трябва да го купиме пък да видиме.... верно никой нищо не казва..... :roll: незнам само дали ще може да се пробва на място, евентуално да се види качеството на звук/картина.... :roll:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 05 ное 2008 14:07

Ludia написа:

ми то или ти или аз ще трябва да го купиме пък да видиме.... верно никой нищо не казва..... :roll: незнам само дали ще може да се пробва на място, евентуално да се види качеството на звук/картина.... :roll:

добре де, аз ще си призная, аз имам такова нещо и ... не го ползвам отдавна. Ползвал съм го само няколко пъти на около 5 метра разстояние през 1-2 стени и качеството на картината и звука стават за гледане, но не е нещо особено. Звукът е само стерео!

Ако искате на ЛС давате 40 лева гаранция (ще извинявате, ама не се познаваме) и го получавате за 1 седмица да тествате, ако ви хареса: връщате дивайса, аз парите, и си го купувате от магазина. Пък ако много ви хареса, може и мойто да ви дам, ама първо вижте :)
само за кабелите не съм сигурен дали са налични всичките ...

Потребителски аватар
Sawyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sawyer » Сря 05 ное 2008 14:31

За предаване на High Definition предполагам и дума не може да става? Смущения ли има по принцип в картината? Трябва ми да предава на около метър, но през тухлена стена.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 05 ное 2008 16:16

VWGT написа:
Ludia написа:

добре де, аз ще си призная, аз имам такова нещо и ... не го ползвам отдавна. Ползвал съм го само няколко пъти на около 5 метра разстояние през 1-2 стени и качеството на картината и звука стават за гледане, но не е нещо особено. Звукът е само стерео!

Ако искате на ЛС давате 40 лева гаранция (ще извинявате, ама не се познаваме) и го получавате за 1 седмица да тествате, ако ви хареса: връщате дивайса, аз парите, и си го купувате от магазина. Пък ако много ви хареса, може и мойто да ви дам, ама първо вижте :)
само за кабелите не съм сигурен дали са налични всичките ...

Колега същото устройство ли е от снимката по-горе, или подобно?
Аз ще се възползвам от офертата ти, но може би след месец... ако не си го продал дотогава де... :wink:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 05 ное 2008 16:45

Колеги ,вижте това http://dvdplayer.shops.medianet.bg/31189.html на сайта на д-линк има и други модели медия станции без ДВД вярно че е скъпо ноооо се предполага качество че и HD

http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=438

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 05 ное 2008 18:15

Sawyer написа:За предаване на High Definition предполагам и дума не може да става? Смущения ли има по принцип в картината? Трябва ми да предава на около метър, но през тухлена стена.

да, при мен имаше смущения, но проблема не е в стената, а по-скоро в кофти кабели, натоварен ефир (имам и други усртойства на тази честота, а и живея в центъра) и бог знае още какво. За HD незнам, ако тв-то може да изкара тази резолюция, не виждам какъв е проблема. Но за звук определно беше кофти, има 4 канала, рядко на някой се закачаше прилично.

@лудия
не е такова, мойто е старо преди 3-4 години съм го купувал от чужбина и попринцип не го продавам, просто предложих услуга, защото така или иначе не се ползва и ако на някой му върши работа, моля :) според мен тези неща са си малки шитни, горе долу като ония USB-FM трансмитери, които се бодяха в запалката на колата. Вършат работа, ама само в определени условия.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 05 ное 2008 18:56

Да кажа нещо по въпроса с тези устройства за безжично предаване на сигнал макар и не точно за такъв сендер а за....бебефон :) Дядото го донесе подарък от Англия-много готин с видео /цветен екран/ изход за ТВ 3 канала там е струвал 100 паунда ! Ами да ви кажа през една тухлена стена на 5-6м. има смущения така че тази джаджа за 65лв да става за качествено гледане на видео....малко ме съмнява :wink:

Потребителски аватар
Sawyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sawyer » Сря 05 ное 2008 19:10

VWGT написа:
Sawyer написа:За предаване на High Definition предполагам и дума не може да става? Смущения ли има по принцип в картината? Трябва ми да предава на около метър, но през тухлена стена.

да, при мен имаше смущения, но проблема не е в стената, а по-скоро в кофти кабели, натоварен ефир (имам и други усртойства на тази честота, а и живея в центъра) и бог знае още какво. За HD незнам, ако тв-то може да изкара тази резолюция, не виждам какъв е проблема. Но за звук определно беше кофти, има 4 канала, рядко на някой се закачаше прилично.

@лудия
не е такова, мойто е старо преди 3-4 години съм го купувал от чужбина и попринцип не го продавам, просто предложих услуга, защото така или иначе не се ползва и ако на някой му върши работа, моля :) според мен тези неща са си малки шитни, горе долу като ония USB-FM трансмитери, които се бодяха в запалката на колата. Вършат работа, ама само в определени условия.

Благодаря за инфото! :)
Ще мисля от къде да пускам кабел - по-сигурно от това няма. :D D-Link DSM-520 Wireless HD Media Player изглежда добре, но и цената е трепач. :)

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 05 ное 2008 19:58

Sawyer написа:D-Link DSM-520 Wireless HD Media Player изглежда добре, но и цената е трепач. :)

Нали :shock

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”