Колеги, стига с тия комплекси за ксенона че бил гъзария, повечето се дразнят на теми за ксенон във форума, но по пътищата се дразнят на всички с ксенон, в крайна смета всички знаят каква му е целта...дай пък сега никой да не си слага щото дразнели отсрещния, а относно темата - точно преди няколко дни си мислех същото и дали през лупата ефекта ще е по-добър.
ПС: зарадвах се на темата в началото...пък то кво стана
Г4-Ксенон на халогените
Отскоро имам Г4, фарчета ми са чисто нови с халогени. Онзи ден ги регулирахме и мога да кажа, че късите светлени светят толкова добре, и то без включени халогени, че невиждам смисъл от монтирането на ксенон системи. На старото ми Ауди имах и на късите и на дългите светлини, но неговите фарове бяха много зле, дори и след почистване на рефлекторите, и поради тази причина се принудих да му сложа ксенончета.
Спор няма, че ако на фарчета монтирам ксенони, ще светят още по-добре, но също така и ще заслепявам още по-добре останалите учасници в движението (тези срещу и пред мен) което е много неприятно за тях. Разминавал съм се с доста коли, пък и са карали след мен с недобре регулирани фарове и е много неприятно (в извън градски условия). В крайна сметка един реглаж е 10 ~ 20лв. и става за около 10 мин.
Спор няма, че ако на фарчета монтирам ксенони, ще светят още по-добре, но също така и ще заслепявам още по-добре останалите учасници в движението (тези срещу и пред мен) което е много неприятно за тях. Разминавал съм се с доста коли, пък и са карали след мен с недобре регулирани фарове и е много неприятно (в извън градски условия). В крайна сметка един реглаж е 10 ~ 20лв. и става за около 10 мин.
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
myrshavija написа:Dead man написа:Халогените не са само за мъгла
Напротив!Dead man написа:като има само 2 или 3 пъти в годината мъгла ли да си пускам халогените ???
Да - така пише в закона!Dead man написа:Може да имаш в предвид,че на някой колеги халогените светят доста кофти и заслепяват всички,но мойте са регулирани и не преча на никой....
Така казват всички.Dead man написа:Все пак питах някой дали е слагал,щом не си защо спамиш ???
Защото си тъпак и дразниш.
"myrshavija"Ако няма какво да кажеш по темата не е необходимо да обиждаш Защото си тъпак и дразниш
Просто подмини темата и не пиши нищо

Извинявам се за спама но много се дразня на такива мнения

Аз когато някоя тема не ме вълнува просто я подминавам не пиша глупости от рода Защото си тъпак и дразниш мисля че сме тук да си помагаме с каквото можем

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
webdude написа:Ксенон за халогените звучи безкрайно глупаво ... това са фарове за мъгла!
Фаровете за мъгла се ползват за мъгла!
За мъгла ксенона е безполезен. Трябва си възможно най-жълтатата крушка
В мъгла виолетовото като цвят не се ли вижда най-добре ?
На влаковете семафорите са точно такъв цвят....
Ако сложа ксенон на 12 000 келвина и ги ползвам само в мъгла дали ще има ефект ?(стига на 12к да е виолетов цвета

- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
webdude написа:Dead man написа:kok12 написа:Аз имам,надвечер си карам само на халогенките(ксенон).Вечер ги спирам и пускам късите (ксенон)
Немисля,че преча на някой
А заслепяваш ли някой докато караш ?
На колко келвина са ти ?А през нощта как е ?
Той откъде да знае дали заслепява ... разни му присветкат от време на време така без причина.
Не е ясно защо ... неразбрани хора
Не си прав и то яката. Герулирани са,а и аз говоря за тези във фара които са,не тези в бронята колега.
Поздрави
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Така ние тука сме си селяци и това е...гледам тук, че някой е писал че карал пред друг със ксенон и не го заслепявал...аз ще ви кажа от моя опит имам приятели с кесенон на оригиналните фарове(Г4 без лупа) както и да са настроени фаровете си плести ксенона когато е на обикновен фар, а със лупа е друга ракия...самата лупа реже блясъците...ако бяхме в една германия например за тези промени трябва да се отиде в сервиз и да се вземе документ, че можеш да караш с такива фарове (поне един приятел, който живее там ми обясни) гледам и много бакшиши и те сложили ксенон и блести да си е*е майката...и аз съм карал пред приятел със ксенон на оригиналните фарове и да ти кажа си е малко неприятно това блестене...лично аз първо си купих фарове с лупи и тогава си сложих ксенон, дори са ми вдигнати леко фаровете, но лупата си е лупа и никой не ми е пресветвал досега което си е доста показателно
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
слагай смело бре.Аз сложих по единствената причина,всичките светлини да са ми в 1 цвят, че доста селско се получава.Къси-ксенон,габарит-жълт,дълги-пак жълто;халоген-отново жълтоDead man написа:webdude написа:Ксенон за халогените звучи безкрайно глупаво ... това са фарове за мъгла!
Фаровете за мъгла се ползват за мъгла!
За мъгла ксенона е безполезен. Трябва си възможно най-жълтатата крушка
В мъгла виолетовото като цвят не се ли вижда най-добре ?
На влаковете семафорите са точно такъв цвят....
Ако сложа ксенон на 12 000 келвина и ги ползвам само в мъгла дали ще има ефект ?(стига на 12к да е виолетов цвета)

Сега вече всичко си е в една гама.Няма кой да ми е присветнал че преча с ксенона

А и винаги можеш да си свалиш леко фаровете от копчето

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”