ГИ на Пасат Б5 1.6

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
jorisko
Автомобил:
Двигател:

ГИ на Пасат Б5 1.6

Мнениеот jorisko » Сря 06 авг 2008 12:03

Понеже в търсачката излизат само 1.8 и турбо, да си попитам - става ли газов инжекцион на 1.6 AHL мотор за пасат Б5 1998г и какви са отзивите. Видях един такъв въпрос, но нямашв отговор.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 06 авг 2008 12:13

Става ! Няма грижи!

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 06 авг 2008 12:29

Това двигателя с мощност 101 к.с. ли е?
Ако "да", то ще стане безпроблемно :)

Потребителски аватар
jorisko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorisko » Пон 18 авг 2008 16:06

дам, точно това е модела. той е доста спънат, или поне когато аз го карам, и се чудя дали няма съвсем да умре ако се газифицира. а и ако някой има такъв (комби особено) да каже какъв е разхода, щото в разходната тема само стари пасатори виждам, и някои нови, но по-мощни.

отделно, офтопик: на какви обороти трябва да се превключват скорости на тази кола за да върви икономично - чета, че ако минеш 3000 оборота, гълта много, обаче при самото превключване тя пада поне с 5-600 оборота, и особено на баир е голям зор като ме върне на 2000...

а на друго място пишеше, че оптимума на превключване е където е максимума на въртящия момент, тоест 3800об/мин за този двигател. ама това ми се струва адски много?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 24 авг 2008 15:12

jorisko написа:дам, точно това е модела. той е доста спънат, или поне когато аз го карам, и се чудя дали няма съвсем да умре ако се газифицира. а и ако някой има такъв (комби особено) да каже какъв е разхода, щото в разходната тема само стари пасатори виждам, и някои нови, но по-мощни.

отделно, офтопик: на какви обороти трябва да се превключват скорости на тази кола за да върви икономично - чета, че ако минеш 3000 оборота, гълта много, обаче при самото превключване тя пада поне с 5-600 оборота, и особено на баир е голям зор като ме върне на 2000...

а на друго място пишеше, че оптимума на превключване е където е максимума на въртящия момент, тоест 3800об/мин за този двигател. ама това ми се струва адски много?

Става без проблеми газифицирането - не би трябвало да има някаква осезаема разлика с бензина (поне до около 5,5 - 6к оборота)
Този двигател си иска обороти - в ниските е мъртвец (не че във високите е супер, но поне е по-търпимо :) )
Оптимума в макс. въртящ момент не значи оптимум за разхода!

Zarrick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zarrick » Чет 06 ное 2008 18:02

Първо се извинявам че повдигам относително стара тема. Тва ми е първи пост, но сметнах че няма смисал да пускам нова като въпроса ми е за съшия мотор и кола, обаче за седан Б5 97г. Бащата си взе такъв VW и сега е решил даму слага газов инжекцион. Проблема е че става дума за Бургас и там сециализираните сервизи не са колко тука в София а и аз не съм си в Бургас да се занимавам да търся. Бащата не му се занимава много и е намерил някви Power Jet и Easy Jet, които са италианско производство на фирма AutoGas Italia. На едното място цените са съответно 1600лв за power jet и 1800лв za Easy jet, а на друго място са му оферирали същата марка за 1300лв, но не знае за ки модел точно, предполагам става въпрос за Power Jet. Не намирам много инфо за тях в нета и за тва питам вас като спецове в VW материята. Та ето го и моя въпрос:
Някой може ли да ми даде повече информация за тези газови инжекциони.
Auto Gas Italiq се казват, ей тва им е сайта: http://www.autogasitalia.it/db/catalogo.asp?lan=eng
Чета ся ама искам малко информация от опит. Имат два модела: Power Jet и Easy Jet, катo Easy Jet е по-скъпата.
Моля дайте каквото инфо и опит имате с тази марка!
А да ще се монтира на VW Passat 1.6 97г.

Ако някои има инфо за добър, проверен за VW сервиз за поставяне на газови инжекциони в Бургас, нека да каже, моля!
Също така ако някои знае за друга марка хубави газови инжекциони и къде се предлагат и монтират качествено в Бургас.
За сега каквото съм чел излиза че италианските устроиства са май най-добри.

Благодаря ви за вниманието. Чакам отговорите ви!

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 06 ное 2008 22:37

1300 лв е нормална цена за Пауър Джет, за монтажа не зная... слушал съм цели легенди за цените и качеството из Бургаско - дано да са неверни! :)

Zarrick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zarrick » Пет 07 ное 2008 9:37

А за качеството нещо знаеш ли? Както и на другата Easy Jet.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 07 ное 2008 10:13

Добри са, превъзхождат българските и турските :)
И аз монтирам Power Jet - не създават някакви съществени ядове.

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Съб 08 ное 2008 14:42

Какъв разход ви дава този мотор 1.6 101 к.с на газ? че от скоро карам такъв и не сам го засичал но ми се струва 4е много си похарчва

Zarrick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zarrick » Пон 10 ное 2008 7:29

Мерси за отговорите!

Някой може ли дами каже, да ми препоръча добър сервиз за монтиране на газов инжекцион в Бургас, че то май излиза че не е токова каква ще е уредбата а как ще ти я монтират.
Благодаря редварително!

Върни се в “Автогазови уредби”