(Как?) Прехвърляне на двигател от 1.8GT на 1.4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Golf31.8miGT
Автомобил:
Двигател:

(Как?) Прехвърляне на двигател от 1.8GT на 1.4

Мнениеот Golf31.8miGT » Сря 05 ное 2008 0:42

Значи въпроса ми е (то е ясно че няма невъзможни неща, особено след като видях онзи г3 с двигател отзад и задно предаване) но може ли да стане в домашни условия от хора които не разбират особено :D
Та един приятел иска да вземе мотора на блъснатата ми кошница но в сервизите му искат 400 лв за прехвърляне на двигатела (със скоростната кутия и борд компютъра) и хидравликата (1.4 няма хидравлика) и отделно 200лв за прехвърляне на инсталацията ...
Та инсталацията - майната и, 200лв се прежалват, но ако може да спестим тези 400 ще е доста добре. За двигатела казват че щяло да е трудно защото се захващал по различен начин, различни греди и т.н. (понеже на 1.4 е обърнат двигатела на опаки) и така де, това е въпроса

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 05 ное 2008 0:44

В крайна сметка, ще дадете повече пари, защото някой ще трябва да оправя това, което вие сте развалили. Ако нямаш понятие, условия и инструменти, по-добре се довери на професионалистите. Друг е въпросът за цената - по този въпрос не мога да ти дам съвет.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Сря 05 ное 2008 10:36

Абе ако имаш инструмент и мерак защо да не го прехвърлиш. :wink: Иначе най лесно е да отидеш и да хвърлиш частите и после да отидеш да си вземеш кола,но безплатен обяд няма,ти си преценяваш. Аз на пролет сам ще си сменявам двигателя,че даже и с инсталацията мисля сам да се справя,ма ще видиме. :lol:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 05 ное 2008 17:38

Тъй като вече съм я сърбал тази попара ще ти дам един съвет. По-добре дай малко повече пари, но иди при сигурни хора, отколкото после да висиш по сервизи и да дооправяш несвършена работа на шепа некадърници и мошенници...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: (Как?) Прехвърляне на двигател от 1.8GT на 1.4

Мнениеот Stivi » Сря 05 ное 2008 23:47

Golf31.8miGT написа:но може ли да стане в домашни условия от хора които не разбират особено :D

В така описаната ситуация може да си смениш филтрите,маслото и да сложиш зимните гуми /ако са на джанти/ оттам нататък се довери на професионалисти и то ако наистина са такива понеже не всеки който е окачил на вратата на гаража табела "СЕРВИЗ" може да свърши тази работа с двигателите :wink:

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пет 07 ное 2008 18:50

Имаше тема в която се сменя двг от 1,4 на 1,8. Потърси в направи си сам. Имаше и снимки. Успех в начинанието.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”