смених горивния филтър...и въздух в прозрачния маркуч?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: смених горивния филтър...и въздух в прозрачния маркуч?

Мнениеот Andonov » Съб 08 ное 2008 0:23

pivv написа:
pivv написа:Има ли някакъв начин да обезвъздуша системата?

а на този въпрос може ли някой да ми отговори?

Слагаш чисто нов филтър. Закачаш всички маркучи с изключение на този който отива към ГНП-то (захранващия)
Има едни помпи гумени (като на по- новите френски коли). Закачаш на изхода на филтъра и помпиш докато изкараш нафта.
Откачаш помпата и закачаш маркуча и палиш.
Ако нямаш помпа пълниш на ръка филтъра (малко трудничко) и палиш. :wink:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 08 ное 2008 0:29

pivv написа:филтъра съм го напълнил до горе, преди да го сложа, все пак не ми е за първи път да сменям филтър :lol: а относно клапана, утре ще го снемам по принцип, явно е от него, щото всичко друго ми е наред...а пък за цената на филтъра, съм се изръсил бая - 43 лв. от Ауто+

бул. "Братя Миладинови" № 1 , бл. Априлов, вх. А
Тел.: 044/ 62 24 57 - Аутохелп - от тях купувай Mann - :да: - тия от Ауто + са скъпчии

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Съб 08 ное 2008 0:34

веселин написа:
pivv написа:филтъра съм го напълнил до горе, преди да го сложа, все пак не ми е за първи път да сменям филтър :lol: а относно клапана, утре ще го снемам по принцип, явно е от него, щото всичко друго ми е наред...а пък за цената на филтъра, съм се изръсил бая - 43 лв. от Ауто+

бул. "Братя Миладинови" № 1 , бл. Априлов, вх. А
Тел.: 044/ 62 24 57 - Аутохелп - от тях купувай Mann - :да: - тия от Ауто + са скъпчии

благодаря за съвета! ще го имам предвид за в бъдеще.

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Съб 08 ное 2008 0:36

Andonov написа:
pivv написа:
pivv написа:Има ли някакъв начин да обезвъздуша системата?

а на този въпрос може ли някой да ми отговори?

Слагаш чисто нов филтър. Закачаш всички маркучи с изключение на този който отива към ГНП-то (захранващия)
Има едни помпи гумени (като на по- новите френски коли). Закачаш на изхода на филтъра и помпиш докато изкараш нафта.
Откачаш помпата и закачаш маркуча и палиш.
Ако нямаш помпа пълниш на ръка филтъра (малко трудничко) и палиш. :wink:

това го знам, и съм извършил пълненето на филтъра. Въпросът ми е, дали сега, когато е на колата и имам въздух, не мога по-някакаъв начин да го изкарам. едно време на тракторите, като отвъртиш тук таме някое болтче, излезе въздуха и се оправя двигателя, няма ли нещо подобно и тук? :D

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 08 ное 2008 0:41

Ами не. При тази процедура ако има въздух значи отнякъде изпуска а не че не си обезвъздушил. :wink:

ceko1993
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceko1993 » Съб 08 ное 2008 8:31

Има вероятност самия филтър да смуче въздух от някъде.Запали двигателя за 10-ина секунди и изгаси ,след това веднага сложи едно ухо до филтъра и ако чуваш леко свисене на въздух значи проблема е от филтъра. :)

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Съб 08 ное 2008 9:05

А маркучите сигурен ли си че са ти здрави?

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Съб 08 ное 2008 12:46

днес реших да се заема с проблема. Първо разгледах добре филтъра за течове, претегнах скобите, снех клапанчето за излишната нафта, оказва се, че между пластинката, която го притисква и самата тетка, няма добро притискане. Побългарих малко нещата, сложих между тях две тънки пластмасови ленти, и затегнах, прилегна всичко здраво, но въздух отново имаше в маркучите. Отидох до магазина, откъдето си купих филтъра за да проверя за о-пръстена. Оттам изрично ми казаха, че няма никакъв о-пръстен, който идвал с филтъра. Такъв има на филтрите, без капаче, например на фв-ганите стои такъв. А моята си има капак, на който се захваща филтъра. Прибрах се вкъщи, отварям капака, а там няма и спомен от въздух в маркучите. Оставих да поработи малко, форсирах на място. При форсирането се появиха някои мехурчета, но още щом пуснах педала, изчезнаха и повече не се появиха. Явно, проблема е бил в това, че клапанчето-тетката не е била добре прилегнала, и като затегнах, в движнеие натай-насам колата се обезвъдушила и сега изглежда, че всичко е наред. Ще проверя след няколко часа, как стоят нещата. Дано не смучи повече отникъде.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 08 ное 2008 12:52

И аз го имах същия проблем,но се оправи без да пипам нищо незнам от какво е било,но сега нямам мехурчета.Но и когато имах не се отразяваше нито на палене,нито на вървене.Палех от раз и си вървеше нормално.

Потребителски аватар
90hp power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 90hp power » Пон 31 яну 2011 15:31

май си е наред това...и аз преди така се бях притеснил ама си било така наред ми казаха...но нека някой компетентен каже така ли трябва или не? и при мен има мехурчета . имам съмнения че като я обслужвах не са ми сменили гор. филтър дали може да е от това . няма проблем с вървене, палене, и разход.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 01 фев 2011 10:57

Археолози!От ноември 2008 е темата на Пив..плюс това е с Ауди..може и да е продадено вече

Потребителски аватар
90hp power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 90hp power » Вто 01 фев 2011 16:13

добре нека е от тогава и все пак проблем ли е ако се кара така известно време

Върни се в “Дизелови агрегати”