Нова кола от къде...!? Help...!
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи до преди 1 седмица обикалях много в сф , околията и през дупница минах ей така . Честно казано нагледах се на какво ли не . Може би 1/3 от колите който гледах (поне модела и марката която търсех) бяха с много хубави удари и им е правен опит да бъдат оправени тук. Друг сериозен проблем който има е че когато поискаш да закараш колата в сервиз(представителство) директно те одрязват, искат да си я гледаш на място , е да ама как да стане това . Имай напредвид че волани педали скоростни лостове салони няма смисъл да гледаш всичко е подменено ако се е налагало . Всичките коли са на 70-150к км истина за мен е поне двойно на вторите . И след толкова обикаляне не си купих кола нов внос . Успех в търсенето
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
И в Германия да идеш какво - знаеш немски перфектно за да се оправиш,нямаш ниаккви проблеми и познаваш добре тяхното законодателство за да си имаш всички документи,знаеш къде да я закараш да я прегледат и знаеш,че няма да те излъжат и там? Отдлено сметни разходите за докарване,времето,което ще загубиш и какво - резултата е същия
Ако говорим за скъпа кола тогава има смисъл защото поне ще е по-поддържана и ценовата разлика ще е доста голяма отколкото при по-обикновенните коли (каквато ти търсиш).
Най-добре е да поизчакаш малко и да вземеш кола от човек.Автокъщата не е решение нито тук нито по чужбина.Така или иначе не можеш да я прегледаш ако не я вкараш в сервиз....а там ще те одерат едно хубаво...свят да ти се завие.
Един познат си харесал Калибра (незнам за чии му е ама....харесал си я) ама трябвало като я вземе (1000 Евро във Франция) да и смени ангренажен ремък (бил много за смяна)...закарал я в сервиз още преди да я е взел и му казали в прав текст "за тази стара кола цената ще ти е 760 Евро"...и човека затова не я е взел.Иначе рпегледа на всичко по нея му е бил от сорта на 300 Евро.
Най-добрия вариант е да си намериш познат,който внася коли и да ти изнамери нещо читаво ама да знаеш,че няма да те излъже а ще ти свърши работа....алтернативата иначе е от човек,който я е ползвал тази кола.
Това с "а колата ми трябва" наистина недей го пиши повече понеже както знаеш така или иначе като я вземеш имаш още поне месец докато стъпи нормално на пътя и вярвай ми колкото по-бързо я вземеш толкова повече време ще ти трябва за да я приведеш в нормален вид (личен опит).На мен 5 минути гледане преди да я взема ми отнеха близо година и половина и около 3000-4000лв за да я вкарам в правия път.Така че по-добре гледай по-дълго време
Успех!

Най-добре е да поизчакаш малко и да вземеш кола от човек.Автокъщата не е решение нито тук нито по чужбина.Така или иначе не можеш да я прегледаш ако не я вкараш в сервиз....а там ще те одерат едно хубаво...свят да ти се завие.
Един познат си харесал Калибра (незнам за чии му е ама....харесал си я) ама трябвало като я вземе (1000 Евро във Франция) да и смени ангренажен ремък (бил много за смяна)...закарал я в сервиз още преди да я е взел и му казали в прав текст "за тази стара кола цената ще ти е 760 Евро"...и човека затова не я е взел.Иначе рпегледа на всичко по нея му е бил от сорта на 300 Евро.
Най-добрия вариант е да си намериш познат,който внася коли и да ти изнамери нещо читаво ама да знаеш,че няма да те излъже а ще ти свърши работа....алтернативата иначе е от човек,който я е ползвал тази кола.
Това с "а колата ми трябва" наистина недей го пиши повече понеже както знаеш така или иначе като я вземеш имаш още поне месец докато стъпи нормално на пътя и вярвай ми колкото по-бързо я вземеш толкова повече време ще ти трябва за да я приведеш в нормален вид (личен опит).На мен 5 минути гледане преди да я взема ми отнеха близо година и половина и около 3000-4000лв за да я вкарам в правия път.Така че по-добре гледай по-дълго време

Успех!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”