Сложихте ли зимните гуми вече?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Нед 09 ное 2008 13:02

alex_zazy написа:по принзип знам 4е под 7 градуса на въздуха лятната гума става неефективна

Не на въздуха,а на асфалта.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 09 ное 2008 14:30

аз съм с всесезонни , но все пак снощи сложих зимните , макар че тук рядко се задържа сняг , ако изобщо завали :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 09 ное 2008 14:53

restless написа:Че летните ти гуми на 2-3 години ще са по-зле от новички зимни го вярвам, само че аз предпочитам да не сравнявам ябълки с круши :roll: сравняват се еднакво стари гуми, знаем защо.

Ето това "знаем защо" е важния фактор, понеже не си купуваме гуми всяка година, отделно от това, си купуваме каквото можем да си позволим, а не това, което е най-доброто. Ако го правехме, тогава бих се съгласил да сравняваме нови зимни и нови летни гуми как се държат в момента. Обаче примерно ако летните ми гуми са много добри за "сухо" и са на почти 3 сезона и са "средна хубост", а зимните ми гуми са "върха на сладоледа" и са на 1 сезон ... Кое според теб ще спира или общо казано, ще държи по-добре при настоящите климатични условия?

Летните ми гуми са перфектни, когато загреят, но студени не ги търси... Лятото при 30 градуса просто бяха номер 1, но сега при 15 е съвсем друга картинката.

Затова казах, че е много важно каква точно лятна гума се сравнява и то с каква зимна гума?

Защото има много зимни гуми, които ще се държат по-добре и лятото, от доста летни гуми :idea:

А относно
само че аз предпочитам да не сравнявам ябълки с круши

Темата не се казва "Зимните или летните гуми са по-добри за този сезон и защо?", а се казва "Сложихте ли зимните гуми?" :idea: и евентуално, който ги е сложил, да сподели защо го е направил. И аз като човек, който го е направил, споделих защо :idea: Определено знам какво съм направил и дали е по-добре или по-зле и определено не се нуждая от сравнителни тестове из нет-а :idea: Имам два вида гуми и ползвам тези, които работят по-добре в момента - чисто и просто.
Сега че имало някъде по света някакви летни гуми, които са по-добри от моите зимни гуми - това е друга бира, обаче аз си разполагам на този етап с тези гуми и тях ще ползвам. Ако тръгна да си купувам нови гуми, мога да ти драсна едно ЛС, да ми препоръчаш какво да си купя, но в момента е безсмислено да говорим за сравнения, тестове и каквито и да било анализи, поради простия факт, че не знаеш кои зимни гуми и кои летни гуми и в какво състояние, аз ползвам :idea: Тук въпроса е реален, а не теоретичен и в момента сравняваме точно ябълки с круши :idea:

А и от сравнително не-малкия си 17 годишен стаж зад волана съм се научил да познавам дали колата ми спира по-добре или по-зле при определени условия :idea:

Потребителски аватар
dbanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dbanchev » Нед 09 ное 2008 15:21

Не съм ги сложил още по простата причина, че не е застудяло още. Но тази седмица задължително ще ги сложа зимните гуменетки! :003:

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Нед 09 ное 2008 17:03

Нямам много представа, ориентирам се главно по цената, но какво ще кажете за Goodyear - за висок клас ли минават или среден? В един сервиз ми ги категоризираха като висок клас, но цената за 14" е малко над 100лв, което не си съответства много.

Иначе по другия спор ще кажа, че доколкото знам зимните спрямо летните имат един недостатък - много бързо се износват на топло време. При 40+ градуса може и да се поразтопят, но до 20-25 не мисля че отстъпват по качества на лятна гума от същия клас.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 10 ное 2008 9:53

10-Day Forecast for Sofia, Bulgaria

Това е положението. :D

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 10 ное 2008 11:03

Летните са ми нови и съм още с тях.
Но в края на ноември слагам зимни :!:

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Пон 10 ное 2008 11:29

Аз реших и ги сложих вчера. Мисля, че вече му е време. Сутрин около 2-3 градуса, вечер може би 7-8, отговарят на условията. Иначе този сезон си купих нови Клебер 185/65/14. Първите ми впечатления са много добри - все едно карам друга кола. Интересно, но волана ми се върти по-лесно, друсането рязко намаля. Дано се държат добре и по време на истинската зима.

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Пон 10 ное 2008 11:55

GVG написа:Аз реших и ги сложих вчера. Мисля, че вече му е време. Сутрин около 2-3 градуса, вечер може би 7-8, отговарят на условията. Иначе този сезон си купих нови Клебер 185/65/14. Първите ми впечатления са много добри - все едно карам друга кола. Интересно, но волана ми се върти по-лесно, друсането рязко намаля. Дано се държат добре и по време на истинската зима.

МИналата зима бях с Клебер и съм много доволен!!!

Аз мисля да ги сложа към края на тази седмица!!!

Потребителски аватар
impresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот impresa » Пон 10 ное 2008 13:05

Сутринта ги сложих 4 новички Continental Ts810 280 лева бройката ( то стана 20 градуса :lol: )

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/produ ... cts_id/196

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пон 10 ное 2008 14:33

Slayera написа:... аз 1 час не можах да сваля задна дясна, след едно шише ВД40 и бой с една тръба излезна :lol: ...

с пръстчето мажи по малко грес на централния отвор и няма да имаш проблеми...
и аз преди се мъчех, но от 3 години слагам грес и няма проблеми...

само с отвиването на болтовете на едната предна... по сервизите стягат с пистолета и не мислят, че някога ще трябва да се сваля...

impresa написа:Сутринта ги сложих 4 новички Continental Ts810 280 лева бройката ( то стана 20 градуса :lol: )

колега, яко си се изхвърлил... 278лв е /сравнително/ висока цена ца 17", камо ли за 16"...
дано ти изкарат безаварийно, щото по нашите пътища гумите рядко се износват - обикновено им се случва "случка" предсрочно...

Потребителски аватар
impresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот impresa » Пон 10 ное 2008 14:47

Tedo- написа:
impresa написа:Сутринта ги сложих 4 новички Continental Ts810 280 лева бройката ( то стана 20 градуса :lol: )

колега, яко си се изхвърлил... 278лв е /сравнително/ висока цена ца 17", камо ли за 16"...
дано ти изкарат безаварийно, щото по нашите пътища гумите рядко се износват - обикновено им се случва "случка" предсрочно...

Гумата е мегадобра, по-скъпи са от идентичното предложение на мишлен алпин. Каучука е много мек, а тази специално гума при тазгодишните тестовете на ADAC се е представила най-добре :wink: :P

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 10 ное 2008 14:48

още не, мисля къмто събота/неделя да ги сложа

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus