Инструменти..кой какви е чупил.. и какви не е могъл

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 17 апр 2008 21:13

Kozunak написа:.........

Какъвто и трезчотен механизъм да вземеш, на която и да е марка, щом стягаш с "универсалния" накрайник "Тръба", няма да издържи, независимо дали инструмента е 1/4, 3/8, 1/2 или 3/4 , повярвай ми :wink:

П.С.
80% от работата на един майстор, са инструментите, ако той не си цени оръжието на труда-кучета го яли, при такива да не се ходи 8)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 17 апр 2008 22:01

Kozunak написа:Тресчотката и взех здравето с една тръба.Май към проксон се ориентирам.Кво ше кажете.

Ako изнамериш стар руски "динамометричен" ключ с дължина към 70 см - грешка няма да имаш. Че отгоре на всичко е и с тречотка. Такова яко нещо не съм виждал досега :shock . Преди 3 дена го използвах с камък 30 от куфара на нереномираната марка Mannesmann - преборих се с едни доста ръждясали болтове на 1 фланец. И камъка остана здрав и т.н. уж " динамометричен' ключ :wink:
Е не го използвам по предназначение динамометричен ключ - имам си друг , а за рамо / тръба/.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 17 апр 2008 22:51

Някой спомена Belzer.... :shock
няма такива инструменти ...
имах комплект отвертки(тоест бяха на дядо ми който беше ключар),добре аз не мога все оше да разбера как става това и защо сега няма такива инструменти...
значи комплекта замина отдавна защото два пъти разбиваха дюкяна,но и двата пъти се спаси една звезда със среден размер...
мисля че изкара около 15-ина години,а е използвана всекидневно почти,дръжката беше от тези прозрачните червена квадратна,беше се изтъркала наповина от работа,ама ми е чудно как не мръдна острето отпред незнам....
за съжеление третия път не се спаси когато ми разбиха гаража наскоро,там имаше и един комплект Proxxon също на 10-на години невероятно устойчив.... :wink:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 17 апр 2008 23:02

Аз от една година се мъча да унищожа един комплект отверки на Felo и един комплект шестограми на Felo, както и клещи електричарски , резачки и едни гарги на Gedore, едно малко гедоре на Force, ами доста неща съм разглобил и за сега са здрави.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 17 апр 2008 23:43

petko5 написа:
Kozunak написа:.........

Какъвто и трезчотен механизъм да вземеш, на която и да е марка, щом стягаш с "универсалния" накрайник "Тръба", няма да издържи, независимо дали инструмента е 1/4, 3/8, 1/2 или 3/4 , повярвай ми :wink:

П.С.
80% от работата на един майстор, са инструментите, ако той не си цени оръжието на труда-кучета го яли, при такива да не се ходи 8)

И да ти вярвам и да не ти вярвам не си прав.Имам приятел който има сервиз, е има една тресчотка на Снап он, която почти единствено с тръба се ползва и не е мръднала. :lol: Говоря за разумни тръби не за метър и половина примерно.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 18 апр 2008 7:52

Glove написа:Аз от една година се мъча да унищожа един комплект отверки на Felo и един комплект шестограми на Felo, както и клещи електричарски , резачки и едни гарги на Gedore, едно малко гедоре на Force, ами доста неща съм разглобил и за сега са здрави.

Felo също е страхотна марка,даже имам наблюдения,че там където обикновенните марки шестограми е доста възможно да прецакат болта(при малките болтчета) фелото няма проблем

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Пет 18 апр 2008 23:42

Днес си напазарувах 1 тресчотка топмастер,такова дето му се мести рамото (напунах го с тръба 50см и издържа),някякви царски звезди ли са (за полусоката че се беше разхлабила) и 2 шестограма 7 и 9мм ,че в обикновените комплекти нямах.....засега съм доволен но колко ще искара тоя инструмент нз....като за човек,който не си искарва хляба с това дано да ми свършат работа....гледах и 1 тресчотка на ГЕДОРЕ,ама прецених че няма смисъл от тия 82лв.....сега с е надявам в скоро време да си намеря и хубави отверки на добра цена......разликата в цената на продукти топ мастер говоря за тресчотката беше 12-13лв,а аз си мислех,че в кварталната железария е скъпо ;)

Потребителски аватар
dsg1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dsg1980 » Нед 27 апр 2008 18:26

FACOM, RICO, GEDORE!

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Нед 27 апр 2008 18:32

Ползвам инструменти на USAG....досега не се е чупило нищо. Единствения камък който съм чупил е на WALTHER.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 09 ное 2008 17:37

Искам да си взема някакво гедоре до около 200 кинта.От това което прочетох май ще е RICO. Дали мога да намеря нещо читаво за тези пари.

п.п Много държа на кутията,защото тя счупи ли се всичко ще се изпогуби!

Като ми ми трябва да бачкам нещо взимам един комлект на 100 години unior от един приятел и дето е още от дядо му и не е мръднал,сега гледах разни и се замислям дали да не взема от тях,но 250 е малък комплект в който няма почти нищо.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Нед 09 ное 2008 17:57

Много доволен от голямата кутия на Проксон , всичко е читаво там .

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 09 ное 2008 19:22

kaiser666 написа:Искам да си взема някакво гедоре до около 200 кинта.От това което прочетох май ще е RICO. Дали мога да намеря нещо читаво за тези пари.

п.п Много държа на кутията,защото тя счупи ли се всичко ще се изпогуби!

Като ми ми трябва да бачкам нещо взимам един комлект на 100 години unior от един приятел и дето е още от дядо му и не е мръднал,сега гледах разни и се замислям дали да не взема от тях,но 250 е малък комплект в който няма почти нищо.

ориентирай се по скоро към PROXXON и няма да сбъркаш,аз съм на мнението че инструмент се купува един път и спестява много главоболия,където си дал 200 там са и 300,100 лева в днешно време са абсолютно нищо вече :idea: ,цигарите за половин месец,а това е за цял живот

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 09 ное 2008 19:40

Това ли имаш в предвид http://profesionalni-instrumenti.com/597/PROXXON/_Механични_инструменти/23040.html Така,като гледам влизам в парите,но не съм чувал нищо за тях. :roll:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 09 ное 2008 19:49

Дам Кайзерче тук играеш,цената е добра определено....
имал съмм малко гедоре верно не е напъвано зверски но е работило 10-15 години преди да го отмъкнат мангаките(за инструмент ме е най яд,бал съм музики и телевизори)е как не се получи даже и малък луфт в тая тресчотка деба,цъкаше си мазно се едно сега съм я купил....
Това изглежда добре,малка тресчотка за от 4-13 и голямата за нагоре
метай му се не се замисляй :wink:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 09 ное 2008 20:39

kaiser666 написа:Искам да си взема някакво гедоре до около 200 кинта.От това което прочетох май ще е RICO. Дали мога да намеря нещо читаво за тези пари...

KS tools.
много добри.
класа над rico.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”