кажете закакво нямам мощност на голфа както трябва кола 90коня и само на 1 варти гуми вчера са пусках с едни голф 1.6 75 коня на старта до 2 го водех като одарех 3 и нещо замря в набирането и ма мина това на 350метра.Казаха ми че ако сложа разпределителен вал от 2е мотора 6те варви повече,някой ако знае каква е разликата във валовете между абс и 2е мотора да каже.A градусите какви са на двата вала .Мерси предваително на сички .
mod edit: dobrin
голф абс не върви
-
- Автомобил:
- Двигател:

Недей да съдиш за мощността единствено по въртенето на гуми.Голфа ти си е ок и резултата си е нормален за подобно разстояние.Г3 с АБС мотор е силен/като за 90 к.с.
/ на 4 и 5-а и след 140 км/ч ще го натеглиш здраво по малкия мотор.До около 130-40 км/ч обаче си след него.Просто 1.8 имат /поне повечето дето съм карал/ много тъпа скоростна кутия с къса трета до около 120 км/ч и общо взето усещането е такова от 2 с 80 като вкараш на 3-та все едно умира и до 120 все едно тъпче на едно място в края на оборотомера/където на 1.8 определено не му е силата/ ,докато 1.6 е с по-дълга трета и от 100 до 140 е на 3-та,където ти вече караш на 4-та и само 15 к.с. в повече няма как да компенсират по ниското предавателно число на твоята четвърта и няколкото килограма в повече .
П.С.Не го тормози моторчето ,достатъчно добре си е и така и не предлага кой знае какви възможности за повишаване на мощността на що годе разумна цена ,както спомена и един колега по нагоре.

П.С.Не го тормози моторчето ,достатъчно добре си е и така и не предлага кой знае какви възможности за повишаване на мощността на що годе разумна цена ,както спомена и един колега по нагоре.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Чета,чета и не вярвам на очите си.....що неверни неща са написани за ABS мотора....за какви къси идълги скоростни кутии говорите бе колеги....ами на ABS мотора се слагат поне 10 разновидности....с различни предавателни числа на предавките...При мен например 3-та е невероятно дълга..от 40 до 120(не карам над 5000 об!!!...за този двг това си е издевателство)Къса 4-та и също къса 5-та...поема още от 70 км/ч но на 140 вече е 4000 об....Сменял съм скоростната кутия ....старата беше по-различна...с по-малко предавателно число на 4-та и на 5-та....
Вие ABS мотора като го наричате умрял.....странни разбирания имате за "живи"мотори...
А колегата да отиде на диагностика на ДВГ...не да търси кусури във вида на мотора....
Вие ABS мотора като го наричате умрял.....странни разбирания имате за "живи"мотори...
А колегата да отиде на диагностика на ДВГ...не да търси кусури във вида на мотора....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”