Странен (лек) шум при свободни обороти
- martinpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
- martinpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Anbuch написа:flameman5 написа:Колега проблема ти е в съединителя и най-вероятно в лагера, но не се притеснявай аз имам едно Рено 19 което се чуваше така 2 години докато даде признаци за смяна на съединителя
ТОЧНО ОБРАТНОТО !!!
От аксиалният лагер ще е ако се чува виене при натискане на съединителя ,а при отпускане на съединителя при работа наместо се чува тракане значи е или отпуснати демферни пружини или разбита сърцевина на феродовият диск. В пари около 70-80 лв труд + още толкова за феродов диск.
Е имаш още няколко хиляди километра преди да започнат да ти влизат трудно скоростите и тогава щеш-нещеш ще го ремонтираш.
Колега, прав беше. Първа на място ми влиза трудно. Другите са си добре.
Дали вече не е за смяна? Казаха ми НЕ повече от 250 лв. (лагер, диск, ролка + труд)
-
velizar987
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:03, променено общо 1 път.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
колегата , мисля че жилото на съединителя ти е проблема ... съединителя преди да го отвориш ХУБАВО си помисли дали е за отваряне !!!!
потракването го има и при мен , точно същото както го описвате , слушали са го и други хора , чувал съм го на 2/3 от полотата и голфовете по паркингите , споко , ако нещо РАБОТИМ ТО НЕ ГО ПИПАЙТЕ !!!!!
потракването го има и при мен , точно същото както го описвате , слушали са го и други хора , чувал съм го на 2/3 от полотата и голфовете по паркингите , споко , ако нещо РАБОТИМ ТО НЕ ГО ПИПАЙТЕ !!!!!
-
velizar987
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:03, променено общо 1 път.
- freestyler911
хм.... при мене това изщракване се появи за малко после пак изчезна , и си бачка нормално , казаха ми че механизма на съединителя е пластмасов долу, зад педала, не съм го гледал ... дано не се налага , ама засега работи и аз не мисля да барам , педала беше по твърд преди да изпука , сега е по "лек" някак, ще си каже с времето , мисля че имаше една тема за жилото на съединителя , някой си беше играл с обикновенно жило и крайното заключение беше , ако е било с автоматично жило , и е работело добре (колата е с такова по default) по добре пак сложи такова ...
- freestyler911
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
колеги кажете какво е решението на проблема с това тракане,че и аз го имам и един маистор ми каза че със сигурност е от кутията,и се чудя друга ли да купувам или.........я кажете като я сменихте махна ли се тракането да не се овътрям излишно за кутия втора употреба като колегата които е писал по горе?съединител ли да сменям кутия ли,двете ли?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”