За 3G мрежите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

За 3G мрежите

Мнениеот rosy » Пон 10 ное 2008 11:42

Колеги мисля да взема някоя от дървените оферти на мобилните оператори за три джи устройства за интернет или както там се водят. Целта е да се ползва малко, на лаптопа, когато пътуваме.
Та имам няколко въпроса към колеги които ползват 3G на лаптоп. Има ли нет навсякъде където имат покритие операторите? Има ли някакво реално отчитане на трафика до като ползвате нета? И последно може ли да препоръчате софтуер за отчитане на трифика идентичен с този на мобилните, да го тествам предварително, за да няма после изненади в сметките.
Благодаря :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 10 ное 2008 11:46

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 10 ное 2008 11:50

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пон 10 ное 2008 11:55

Аз ползвам VMCC (Vodafone Mobile Connect Card) към Мтел - моят модел е за PCMCIA слот (по-новите мисля че са на PC Express).
Доволен съм - там където има 3G покритие, реално картата работи на HSDPA скорости, като максимума е 3.6 mbit/s.
Когато излезеш извън 3G покритието, картата минава в GPRS режим - доста по-бавна връзка, но все пак не губиш изобщо connection с "матрицата".

Софтуера ти дава възможност да сет-неш лимит - примерно ако го настроиш да е до 2 GB на месец, като го достигнеш, ти казва че си достигнал месечния лимит (нещо като аларма). Съответно и Мтел пращат предупредителен смс, за да знаеш, че си наближаваш горната граница.
Имаш и view, в което виждаш как едни бар-ове се пълнят постепенно с изразходваните до момента MB-и.
Това е, което ползвам и за което знам. Успех в избора! :wink:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пон 10 ное 2008 12:23

ако имаш въпроси с устройствата предлагани от мтел пиши л.с. ще помогна с каквото мога

Върни се в “ОФФ-Топик - други”