Зимни гуми - кои според вас са най - добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Най-добрите зимни гуми

Bridgestone
61
6%
Dunlop
60
6%
Michelin
243
23%
Good Year
138
13%
Pirelli
22
2%
Continental
55
5%
Yokohama
43
4%
Vredestein
73
7%
Fulda
54
5%
Maloya
14
1%
Debica
56
5%
Barum
13
1%
Sava
19
2%
Tigar
13
1%
Kumho
17
2%
Nokian
53
5%
Toyo
22
2%
Други
104
10%

Общо гласове: 1060
aldo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Pirelli Snow Control

Мнениеот aldo » Нед 09 ное 2008 11:00

Ето с тази гума карам вече две зими няма мърдане с нея
http://auto-moto.hledejceny.cz/data/ima ... _68247.jpg

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 10 ное 2008 12:49

Изображение
След дълго обикаляне и премеждия си взех тези ( Kumho KW23). На сухо са стабиляги, ще ги видим и при зимни условия.

Потребителски аватар
superemo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот superemo » Пон 10 ное 2008 14:59

Промоция зимни гуми 2008

Уважаеми клиенти,

Уеб-сайтът на Центрове за гуми “Европа” организира ПРОМОЦИЯ, в рамките на която получавате 10% ОТСТЪПКА от цената на ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЗИМНИ ГУМИ предлагани в нашите магазини. Използвайте нашата търсачка и направете Запитване за цена на желаните от Вас гуми. Автоматично на посочения от Вас имейл ще получите исканата информация, както и ПРОМО-КОД за отстъпка валиден при представяне във всички Центрове за гуми “Европа”.

http://www.gumi-europa.com/index.php?op ... Itemid=216

;) enjoy ;)

Потребителски аватар
mitko3040
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko3040 » Пон 10 ное 2008 15:28

Аз си сложих Мишелин Алпин.

Потребителски аватар
mitko3040
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko3040 » Пон 10 ное 2008 15:59

Днес тръгвам за Дианата да си вземам нови гуми, тма щях да решавам последно какви да са. Като изкарах колата от гаража и се заприказвах с един съсед, той си беше взел Мерцедес Е-класа пролетта, ама оня ден я продал. Останали му зимния комплект гуми които той дори не е слагал и ми ги предложи. Гумите са Мишелин Алпин. Отидах при приятел на една гумаджийница той ми каза, че имали 5.5мм грайфер и си струвало да се вземат. Взех ги за 200 лв. Дано да не се получи, че евтиното винаги излиза по-скъпо.

max-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот max-2 » Вто 11 ное 2008 9:13

mitko3040 написа:Днес тръгвам за Дианата да си вземам нови гуми, тма щях да решавам последно какви да са. Като изкарах колата от гаража и се заприказвах с един съсед, той си беше взел Мерцедес Е-класа пролетта, ама оня ден я продал. Останали му зимния комплект гуми които той дори не е слагал и ми ги предложи. Гумите са Мишелин Алпин. Отидах при приятел на една гумаджийница той ми каза, че имали 5.5мм грайфер и си струвало да се вземат. Взех ги за 200 лв. Дано да не се получи, че евтиното винаги излиза по-скъпо.

Като знам как почти не се износва мишелина, може и да са на 20-ина хиляди километра. Като ги покараш тая зима ще си каже дали си е струвало, ако не са стари и спечени ще си доволен. Иначе цената е добра, за толкова грайфер :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 13 ное 2008 1:46

max-2 написа:
mitko3040 написа:Днес тръгвам за Дианата да си вземам нови гуми, тма щях да решавам последно какви да са. Като изкарах колата от гаража и се заприказвах с един съсед, той си беше взел Мерцедес Е-класа пролетта, ама оня ден я продал. Останали му зимния комплект гуми които той дори не е слагал и ми ги предложи. Гумите са Мишелин Алпин. Отидах при приятел на една гумаджийница той ми каза, че имали 5.5мм грайфер и си струвало да се вземат. Взех ги за 200 лв. Дано да не се получи, че евтиното винаги излиза по-скъпо.

Като знам как почти не се износва мишелина, може и да са на 20-ина хиляди километра. Като ги покараш тая зима ще си каже дали си е струвало, ако не са стари и спечени ще си доволен. Иначе цената е добра, за толкова грайфер :)

В грешка си това е гумата която най-много се износва явно там и е силата бързо износване по-голяма сигурност. Лично съм ги тествал в наклон с лед + абс просто няма друга такава зимна гума... :roll: Също много зависи в какви условия се карат, ако ги оставиш до юни и бичиш по асвалта след 2-3К нищо няма да става от тях..... :wink:

fisto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fisto » Чет 13 ное 2008 22:07

Колеги на мойта барака й взех Fortuna(Sanny). Как мислите дали ще става нещо от тях. Шарката им е груба като за сняг. Копие са на Gislaved.
Изображение

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 14 ное 2008 10:42

Ще попитам в тази тема за да не пускаме нова:

Трябва ли да се притеснявам, че гумите ми са с дот 4402, въпреки, че не са карани почти и изглеждат като нови? Става въпрос за good year ultra grip 6.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 14 ное 2008 10:58

kickd0wn написа:Ще попитам в тази тема за да не пускаме нова:

Трябва ли да се притеснявам, че гумите ми са с дот 4402, въпреки, че не са карани почти и изглеждат като нови? Става въпрос за good year ultra grip 6.

Каучукът на гумите е доста стар - 6 години! При всички случаи е изгубил част от еластичността си, независимо колко добре са съхранявани гумите. По-добре не рискувай с тях или ги сложи отзад. По-добра гума от новата няма ;) Пък било тя и евтина - Debica Frigo 2.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 14 ное 2008 13:58

Хех,моите ги няма в класацията :P Semperit Ice Grip 3 .Това са бившите Gislaved Nord Frost 3 .
От Gislaved-a бях много доволен миналата зима и ходих на такива места,където не съм и сънувал,че мога да мина зимата без проблем.Стабилни и доста добри даже при неразчистен сняг.Спряха ги от производство още миналата зима и затова сега съм със същата шарка ама на Semperit....засега само на сухо се държат малко по-добре от Gislaved-a а на сняг ще ги видим като проима сняг ;) Шарката е много сполучлива а и цената е доста достъпна - в Диана ги двата на 115лв гумата 185/65/R14 . Консултирах се с познати в бранша и казаха,че Continental,Gislaved с Semperit се произвеждат в едни и същи заводи (за БГ са от Румъния) и разлика кажи-речи няма в материала и качеството (Gislaved-a и Semperit-a са на една и съща цена а Continental-a е по-скъпичка от тях).
Не ми се дават пари за по-хубави гми защото пътувам доста и редовно изхвърлян някоя гума след някоя родна яма по пътищата (това сполетя преди 2 седмици предна лява,която беше летна на 1500км а преди това предна и задна десни,които за щастие поне тогава бяха пред изхврляне ама все пак е неприятно).
Изображение

Потребителски аватар
GTI_VW
Автомобил: Golf 3 GTI 1993
Двигател: 2.0 115hp 2E
Контакти:

Мнениеот GTI_VW » Съб 15 ное 2008 21:46

YOKOHAMA W.Drive V902 – Това за мен е най добрата гума за зимния сезон японско качество без компромиси вярно цената е висока но не ми се мисли колко пъти ме изважда от ситуации на пътя през зимата.
Изображение

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Пет 21 ное 2008 18:21

superemo написа:
Промоция зимни гуми 2008

Уважаеми клиенти,

Уеб-сайтът на Центрове за гуми “Европа” организира ПРОМОЦИЯ, в рамките на която получавате 10% ОТСТЪПКА от цената на ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЗИМНИ ГУМИ предлагани в нашите магазини. Използвайте нашата търсачка и направете Запитване за цена на желаните от Вас гуми. Автоматично на посочения от Вас имейл ще получите исканата информация, както и ПРОМО-КОД за отстъпка валиден при представяне във всички Центрове за гуми “Европа”.

http://www.gumi-europa.com/index.php?op ... Itemid=216

;) enjoy ;)

Някой успял ли е да се възползва от промоцията?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 21 ное 2008 18:43

didko написа:Някой успял ли е да се възползва от промоцията?

За мен и за още един колега е сигурно ,даже сме взели еднакви гуми VREDESTЕIN SNOWTRAC 3 :lol: Няма никакви проблеми с 10% те процента отстъпка а монтажа ако искаш там да го направиш е 5лв на гума но аз бързах и ги натоварих в багажника а после си ги монтирах при един познат гумаджия !

Потребителски аватар
Apokalypsis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Apokalypsis » Пет 21 ное 2008 18:57

Изображение
За тези,които още не са си купили гуми-това е изборът!Dunlop Winter Sport 3D.Най-добрата зимна гума за 2008 според Auto Bild DE.Goodyear UltraGrip Performance 2 и Continental WinterContact TS 810 също са добри! :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”