Ресурс на предни дискове
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Ресурс на предни дискове
В петък ходих до един сервиз и реших да си погледна и накладките, махнах предна дясна гума и гледам че има още феродо, но майстора само с един бърз поглед установи че дисковите ми били за смяна. Та въпроса ми е при каква дебелина се предприема смяна. Вярвам на майстора, но само с един поглед от метър и половина да определи, че са за смяна...не знам. 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Да ви кажа с една идея по-зле спира колата. Особенно като е натоварена колата с 4-5 човека ми изсква доста усилие да натискам педала. Тия дни като ми остане време ще го замеря диска да видя дали е под 16мм. Така ми се случи, че сега имам да правя по колата доста неща, но радостното е че са всички консумативи. И гражданска трябва да правя и се събират едни 500-600 лв. и ми се искаше да ги оставя за пролетта дисковете. А да попитам колко са ви вземали за труд за смяната на дисковете, накладки и спирачна течност? За предни дискове със накладки + задни накладки ми казаха цена 96 лв и спирачната течност 5 лв за литър. Значи материалите са около 110лв.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Най-близо до истината.lrlmodo написа:Като стане по-тънък с 2mm е за смяна
Ако говорим за колата от гаража ти, най-вероятно си на 239мм дискове.
Ако са плътни - нови са 12мм, максимално допустимо износване - 10мм
Вентилирани - 20мм нови, максимално допустимо износване - 18мм.
Мериш с шублер като мериш в износената част и след това знаеш
А това също е вярно.John3V написа:Според ръководството за есклоатация спирачната течност се сменя на всеки 2 години.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Спирачната течност не е мръднала, но не е сменяна повече от 2 години - може би 3-4 години. И затова реших, че като ще правя пълна профилактика по-добре да я сменя - все пак нямам АБС и ще глътне към 2 лт, а за 10 лв няма да се скрънзим
особено за спирачките. Благодаря ви колеги за мненията и съветите. А дисковете ако не се сменят твърде сложно може да се хвана и да си ги сменя сам. Има ли някъде в операцията тънки моменти?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”