Към всички майстори занимаващи се с ламиниран паркет

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Към всички майстори занимаващи се с ламиниран паркет

Мнениеот golf777 » Вто 11 ное 2008 0:30

Та казуса е.Искам да си сменя мокета в спалнята с ламиниран паркет,двуетажна къща спалните са на 2ри етаж 1ви етаж е голям хол.1ви етаж се отоплява от парно с радиатори на стените ,но на 2ри етаж парното е вкарано в пода нещо като подово отопление към парно/дърва/.Та въпроса ми е ?
:arrow: дали паркета ще пропуска топлината,в стаята
:arrow: да слагам ли вата
:arrow: и дали няма да се изметне от топлината

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Вто 11 ное 2008 1:04

Аз в нас сме си направили локално парно и също имаме тръби по пода с ламинат отгоре.
Няма никакъв проблем досега вече трета зима пода е топъл :ihaaaaa
А и сложихме и вата

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Вто 11 ное 2008 7:41

За измятане не но ще се получи изолация и ефекта от подовото ще се намали драстично.

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Вто 11 ное 2008 8:33

sashobas написа:За измятане не но ще се получи изолация и ефекта от подовото ще се намали драстично.

Ако разчита да топли стаята само с тръбите в земята едва ли ще се топли :да:
Топлина минава колкото като ходиш по ламината дори и да си бос е топличко, за стаята пак ти трябва радиатор

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 11 ное 2008 10:01

Колега, главната цел на подложката е да обира неравности до 5мм и да шумоизолира(ако дъските са поставени без подложка директно на замазката се получава едно много неприятно тропане като ходиш), и също така да улеснява монтажника(дъските се приплъзгват по лесно на подложката).
Колегата marianchev е прав, не може да разчиташ само на тръбите да те топлят.
Моят съвет е при покупката на ламината, разпитай за ламинати които са съвместими с подово за да си сигурен, че все пак няма да имаш проблеми.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Вто 11 ное 2008 10:08

Моя съвет е да не слагаш ламиниран паркет... Захабява се за 2-3 години на места, въпреки че е с добър класн на издържливост... много му личи прахта.. и държи студено.... отделно се драска и наранява много лесно повърхността..

Купих си мокет от хубавите по дебел и плътен... хем по евтино хем по топло и уютно... и съм много доволен

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 11 ное 2008 10:13

Spectre™ написа:Моя съвет е да не слагаш ламиниран паркет... Захабява се за 2-3 години на места, въпреки че е с добър класн на издържливост... много му личи прахта.. и държи студено.... отделно се драска и наранява много лесно повърхността..

Купих си мокет от хубавите по дебел и плътен... хем по евтино хем по топло и уютно... и съм много доволен

Колега не може да ме убедиш, че мокета е по добрият избор от ламината.
Че е по уютно да, но само това.Това, че ти се е захабил не значи, че всички са се захабява(а щом се е значи е 13,99лв квадрата? и е маде и Полска).
Захабяват се ламинатите в офиси и помещения в които наистина е много натоварено, и се ходи с обувки(кални мокри)

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Вто 11 ное 2008 11:16

canyoubounce написа:....

Мисля че горе в поста си споменах че паркета е среден клас... не е от 13 лв... нито е от 35 и кусур лева нагоре... купувах го преди 2 години по 25-26 лв..., което си беше не малка цифра за една голяма стая...

За мен този ламинат си е за офиси и магазини..., но все пак всеки си решава сам, аз говоря от опит..., а не колкото да напиша нещо..

Юзър Едит: Взет е от Практис.. :wink: :idea:

Последна промяна от Spectre™ на Вто 11 ное 2008 11:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 11 ное 2008 11:34

Това е, че и аз говоря от опит, и то не като клиент.
Не знам как мислиш, че варират цените, но за 25лв на квадратен метър, би трябвало да получиш много качествен ламинат(отделен въпрос е ако си го взел от Практикер или Метро)
А за да се протрие в един хол паркета няма друг вариант освен да е лошо качество, или ти да тичаш по цял ден върху него.
Средният клас е от от 10 до 20 лв, ниският под 10, и високият над 20лв, но пак много зависи.
В нас 2 от стаите са с AC4 class 32 (използва се за натоварени помещения като офиси, магазини и т.н) цените им в магазина бяха около 17 за единия и 14 за другия.И 2та са шведски, а не шведски но правени в Полша.
Ако колегата има нужда от помощ при избора на магазина, мога да му драсна едно ЛС (може и да има намаление)

Потребителски аватар
golf777
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Вто 11 ное 2008 12:42

колеги тук цената няма значение,сега съм с мокет вече 3 год но се натражава много бързо с прахоляци,и реших да пробвам с ламинирания паркет.
На втория етаж няма никакви радиатори топли се единственно от подовото свързано с парното.Къщата е строена преди 5год и е изолирана както си трябва от а до я

:arrow: sashobas написа:
За измятане не но ще се получи изолация и ефекта от подовото ще се намали драстично
но ето това ме притеснява

marianchev топли и то доста добре

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Вто 11 ное 2008 12:55

смятам че 1 радиатор4че няма да е излишно,и ламината да е по дебеличък наи малко 10мм,и задължително подложи отдолу ако ще махаш мокета,а защо не и направо отгоре :) ако ти е опънат мокета от край до край смятам че няма да има проблеми

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Вто 11 ное 2008 16:55

golf777 написа:колеги тук цената няма значение,сега съм с мокет вече 3 год но се натражава много бързо с прахоляци,и реших да пробвам с ламинирания паркет.
На втория етаж няма никакви радиатори топли се единственно от подовото свързано с парното.Къщата е строена преди 5год и е изолирана както си трябва от а до я

:arrow: sashobas написа:
За измятане не но ще се получи изолация и ефекта от подовото ще се намали драстично
но ето това ме притеснява

marianchev топли и то доста добре

Топли сега, като сложиш ламината няма да е като сега а ще има ефект върху краката ти.
А и незнам каква оплетка си направил под замаската (може и да си вкарал 100+ метра тръби-тогава ще ти топли )

Потребителски аватар
golf777
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Вто 11 ное 2008 17:46

ами не 100 метра но 1ви етаж е с радиатори и когото вън е -5 вътре си държи 26г,а горе 24г/но с мокет/няма радиатори и няма да има
:arrow: и за това ми е интересно ако някой е патил да казва

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 11 ное 2008 18:00

golf777 написа:ами не 100 метра но 1ви етаж е с радиатори и когото вън е -5 вътре си държи 26г,а горе 24г/но с мокет/няма радиатори и няма да има
:arrow: и за това ми е интересно ако някой е патил да казва

e какво да ти кажат повече. казаха ти, че ще спира част от топлината :roll:
а и защо се плашите от тия радиатори ? :roll: освен да има по-добър топлообмен и КПД на парното ви да скочи със 50%, друго не виждам :roll:

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Вто 11 ное 2008 18:05

В такъв случай ламинатът май няма да те "огрее" , понеже не отдава много топлина щом няма да слагаш радиатор.
Мислил ли си за плочки, по-бавно ще загряват, но повече отдават (незнам дали е удачно, просто се сетих)? Цената е идентична с ламината с разлика няколко торби теракол (фугата е евтина, а и на места дават фуга към плочките)
Ако сам си правиш работата де

Върни се в “ОФФ-Топик - други”