prj57 написа:Как няма да умрат..... ми като цените се дигнат с 300% а заплатите се забавят с дигането....
На мен също ми е интересно ,как цените ще се вдигнат с 300% ,ако се поинтересуваш малко ще разбереш ,че цените не са ни чак толкова ниски

mucho написа:... във всяка бяла държава малко или много се провежда такава политика и това е нормално и полезно ... ся друг е въпроса, че тук по изконен български обичай пак не се прай като ората (ако изобщо се прай)
20vTurbo написа:mucho написа:... във всяка бяла държава малко или много се провежда такава политика и това е нормално и полезно ... ся друг е въпроса, че тук по изконен български обичай пак не се прай като ората (ако изобщо се прай)
Вярно е че всяка държава има някои такива закони и директиви и мойто изричение беше доста кратко и може би заради това е прозвучало смело.
Това което исках да кажа е че, опити да се контролира търговския дефицит (износ-внос) чрез протекционистическа политика почти винаги са обречени на провал. Още повече в страна с ограничени финансови възможности която не може да субсидира голяма бройка от засегнатите бизнеси за продължително време.
Пазарната икономика е главното което винаги е диктувало размерите на търговския дефицит и в краина сметка оцеляването на малкия/среден/голям бизнес. Това е още по-актуално в лицето на съвременните глобални пазари.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 40 госта