Някакви идеи?
Скоростна кутия - проблем?
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Скоростна кутия - проблем?
На някои случвало ли му се е 1-ва 2-ра и задна да не му влизат добре?При отпускане на съединителя се чува едно свирене или пристъргване и неиска да потегля.Скоростите нещо не влизат като хората.А понякога първа изобщо не иска да влезе и потеглям на втора.
Някакви идеи?
Някакви идеи?
Последна промяна от NovobranecGT на Чет 15 мар 2007 22:58, променено общо 2 пъти.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 14:55, променено общо 1 път.
Re: Скоростна кутич - проблем?
NovobranecGT написа:...А понякога първа изобщо не иска да влезе и потеглям на втора.
Някакви идеи?
Ами мога да ти дам един съвет как да ти влиза първа "мазно"
Занчи, като ти се случи пак проблем с първа скорост, както си на съединител, натисни леко лоста към първа, след това натисни леко педала на газта и я отпусни веднага, като продължаваш да натискаш лоста леко без особено усилие - и си готов.
А иначе, определено си провери маслото в скоростната кутия как е.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 14:55, променено общо 1 път.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
И аз си мисля,че там трябва да е проблема.Гледах го механизма ама без да се поизцапаш хубаво не става работата.Трябва да видя дали не може да се обере луфта
Като превключвам на място се чува много силно прецъкване като се вкара всяка скорост,много е шумна, не знам дали трябва да е така, но съм чувал и други ФауВе-та шумно да превключват скорости,това цъкане ме дразни, понякога се замислям дали изобщо има масло в кутията
А на един полски сайт гледах как сменят металния лост в системата с такъв с тежест,за да влизат по-лесно скоростите, замислям се дали да не си изряботя нещо подобно...
Хайде със здраве!
А на един полски сайт гледах как сменят металния лост в системата с такъв с тежест,за да влизат по-лесно скоростите, замислям се дали да не си изряботя нещо подобно...
Хайде със здраве!
- warrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скоростна кутич - проблем?
~None~ написа:NovobranecGT написа:...А понякога първа изобщо не иска да влезе и потеглям на втора.
Някакви идеи?
Ами мога да ти дам един съвет как да ти влиза първа "мазно"
Допълнение -
1. за да включиш на 1ва минавай само с лоста през 2ра, без да я пускаш.
2. за да включиш задна - същото.
3. за да минеш на 1ва (дори и в движение... НЕДЕЙ В ДВИЖЕНИЕ:) ) качваш оборотите на колата и вкарваш лоста без проблеми
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 14:56, променено общо 1 път.
-
mad_doctor
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен си щрака като вкарвам от първа на втора иначе не се забелязва толкоз...такива са си скоростите, но пък си влизат без проблем (засега...чукам на дърво да не се развали нещо). Иначе първа в движение дори съвсем малко да се движи колата е трудно да се вкара така че в такива случай си потегляйте на 2-ра с малко повечко газ 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”