Дата бг платена
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
много са прости ей! вместо да пуснат free access по хубава оптика към дадени provider-и само (и да е платено за тях) и да си оправят тъпото смотано индексиране явно написано със задника на някой идиот 3 ти курс направили такса 2 лева!
то да се смее човек! еми как да ви я платя бе
да ходя да си пускам e-banking заради вас само или да си вадя CC (не че знам дали може така)...ех...

- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
айде моля те!!!
държавата виновна за дата.бг
я питай къде в чужбина има такъв сървър...
тъпото е че искат пари за нещо което не са изградили те...
макар че морално са прави
те не искат пари за даунлоад а само за търсачката
ето например на рапидшеър няма търсачка...
но не са прави неможе така изведнъж
или да изтрият всичко и да почнат от начало или фрее
аз лично си изтрих мп3-тата които бях качил
също така много хора си трият информацията в момента
мисля че дата-та ще олекне много за тая нощ и следващите няколко дни...
държавата виновна за дата.бг
тъпото е че искат пари за нещо което не са изградили те...
макар че морално са прави
те не искат пари за даунлоад а само за търсачката
ето например на рапидшеър няма търсачка...
но не са прави неможе така изведнъж
или да изтрият всичко и да почнат от начало или фрее
аз лично си изтрих мп3-тата които бях качил
също така много хора си трият информацията в момента
мисля че дата-та ще олекне много за тая нощ и следващите няколко дни...
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нали все пак доставичиците на интернет им плащат за да имат техните потребители достъп до датата. Защо изведнъж решиха да направят тази глупост.
Поне да бяха предупредили след 10дена става така и това и.......
Или другия вариант е да се бяха разбрали с провайдерите да им плащат повече и ние съответно да плащаме по-високи месечи такси, ако желаем достъп до тях. Защото на мен не ми е за двата лева, но просто няма да ми се занимава да им плащам.
Или може правят това, защото и те са доставчик. Само те си знаят, но се го според мен избраха най-тъпия начин.
Има и друг вариант с изпращане на СМС да ти разрешават достъп, но явно не искат да го направят по лесния начин.
Или другия вариант е да се бяха разбрали с провайдерите да им плащат повече и ние съответно да плащаме по-високи месечи такси, ако желаем достъп до тях. Защото на мен не ми е за двата лева, но просто няма да ми се занимава да им плащам.
Или може правят това, защото и те са доставчик. Само те си знаят, но се го според мен избраха най-тъпия начин.
Има и друг вариант с изпращане на СМС да ти разрешават достъп, но явно не искат да го направят по лесния начин.
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niikoo_1 написа:Нали все пак доставичиците на интернет им плащат за да имат техните потребители достъп до датата. Защо изведнъж решиха да направят тази глупост.
Или може правят това, защото и те са доставчик. Само те си знаят, но много куцо положението.
Абсолютно съм съгласен с niikoo_1... , затова сега плащам по 30 лв достъп, за да имам някоя и друга привилегия...
DragoCL - това е идея за триенето, и аз ще взема да го направя, защото и аз съм качвал много неща там... И за кво, за да могат сега тия нещастници да се гушат... И затова казвам, че е тъпотия, защото те ще боравят с адски много нелегален софтуер и какво ли още не и даже искат да им се плаща.. Но никой няма нищо да каже....
Не може навсякъде и за всичко да се пращатат СМСи...
А за чужбина знаем как седи положението... И с какви доходи разполагат хората, за да могат да отидат до магазина и да си купят това което им трябва или пък да си купят 10 диска с музика.. Тук не сме чужбина....

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Монетата винаги има 2 страни - не съм голям фен на Дата.бг и можеби затова се сещам за много основателни причини, които може да са принудили собствениците на сървара да приложат, такива мерки. Сещам се за, това че тези момчета са вложили десетки хиляди левове във хардуер, софтуер, помещения, работници и т.н., та това там си е не благорворително дружество, а Онлайн-бизнес, който като всички останали бизнеси се опитва да е конкурентен на пазара. Помислете си само, от къде ще искарват пари Датата, ако интернет доставчиците и рекламодателите спрат да си подновяват договорите... Сещам се и затова, че каквато и връзка да ползват, каквито и сървари да слагат - при толкова посещения на ден им е невъзможно да осигурят качествена и надеждна връзка и са принудени да се "лишат" от някои потребители и може би, това е най-коректния начин, който може да бъде. Има и други неща, но няма смисъл да гадаем повече, просто искам да си помислите, че зад Дата бг, стоят момчета, които са също като нас и са там за да се опитат да искарат "5" лева.

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Те тези 5 лева както ти каза ги изкаравaт без проблем.
Много добре знаеш, че са интерент провайдер също и много от хората се връзват към тях именно за точно заради този фрийсървър и по-бързата връзйа която ще имат към него. Отделно предлагат много други услуги като да речем хост и реклама и т.н
Сигурен, че печелят повече от добре, ако не беше така нямаше да ги има толкова време вече. Отделно както казах в много постове горе другите интернет доставчици им плащат за да имат достъп до дата.бг
Не мисля че тези 2лв без ДДС, че им донесат много повече печалба.
Въпроса е морален и морала е в това, че не може да искаш пари за търсачката, защото нещата в нея са на отделните потребители.
По този начин те си вкарват автогол, защото много от техните потребители както каза Драго ще изтрият информацията си от 2гб, които са им предоставили от дата.бг, а другите може би ще се откажат да плащат по 2лв. на месец за предоставеното им дисково пространство. А от всичко това губещ е датата защото цялата информация от техните сървъри ще отиде на кино и дори и да си платиш за търсачката няма има какво да сваляш.
Защото те дължат популярността си именно на тези хора, които чрез предоставеното им безплатно пространство от 2ГБ качваха софтуер, музика и филми, които другите потребители можеха да свалят, а от това дата.бг печелеше, защото другите и доставчици и плащат за да имат достъп
Т.е с две думи имаше симбиоза м/у потребителите и дата.бг и всеки имаше облага. Дата.бг с пари, а потребителите с ценен софтуер музика и такива неща.
Сега ще стане точно обратното хората ще изтрият инфото си от дата.бг и няма да има какво да се търсос с тази платена търсачка, а други изобщо няма да плащат за предоставяне на тези 2Гб
Много добре знаеш, че са интерент провайдер също и много от хората се връзват към тях именно за точно заради този фрийсървър и по-бързата връзйа която ще имат към него. Отделно предлагат много други услуги като да речем хост и реклама и т.н
Сигурен, че печелят повече от добре, ако не беше така нямаше да ги има толкова време вече. Отделно както казах в много постове горе другите интернет доставчици им плащат за да имат достъп до дата.бг
Не мисля че тези 2лв без ДДС, че им донесат много повече печалба.
Въпроса е морален и морала е в това, че не може да искаш пари за търсачката, защото нещата в нея са на отделните потребители.
По този начин те си вкарват автогол, защото много от техните потребители както каза Драго ще изтрият информацията си от 2гб, които са им предоставили от дата.бг, а другите може би ще се откажат да плащат по 2лв. на месец за предоставеното им дисково пространство. А от всичко това губещ е датата защото цялата информация от техните сървъри ще отиде на кино и дори и да си платиш за търсачката няма има какво да сваляш.
Защото те дължат популярността си именно на тези хора, които чрез предоставеното им безплатно пространство от 2ГБ качваха софтуер, музика и филми, които другите потребители можеха да свалят, а от това дата.бг печелеше, защото другите и доставчици и плащат за да имат достъп
Т.е с две думи имаше симбиоза м/у потребителите и дата.бг и всеки имаше облага. Дата.бг с пари, а потребителите с ценен софтуер музика и такива неща.
Сега ще стане точно обратното хората ще изтрият инфото си от дата.бг и няма да има какво да се търсос с тази платена търсачка, а други изобщо няма да плащат за предоставяне на тези 2Гб
- koko jumbo
- Автомобил:
- Двигател:
мда
само искам да вметна че в датата имше едно време всичко ама всичко software филми мп3 и тн може би това все пак има някаква цена ...
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”