Различни гуми (като шарка) отпред и отзад - проблем ли е?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 11 ное 2008 12:24

stenly_m написа:шерифе, принципно лятото няма проблем да караш със зимни, защотото каучука е по-мек и единсвено от жегата се износва по-бързо, докато комбинацияата летни гуми на студено - си става все едно си сложил пластмасови гуми, предвид че каучика е твърд :)

Тук колега не си прав. Зимната гума на мокро и кално се държи отвратително освен това понеже каучука е по- мек и спирачния път е по- дълъг и освен това понеже е по- мека гума по лесно се усуква при натоварване и се износва много по- бързо. :lol:

zaiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaiko » Вто 11 ное 2008 14:11

Благодаря на всички за мненията, стана доста полезна тема :) Аз прецених да си взема още 2 нови гуми, може и да не са същата марка. Ще си оставя асиметричните отпред, а отзад ще си взема някакви симетрични, но също с не-толкова агресивна шарка. Пак нови и пак някаква по-добра марка, но все още не съм решил какви.

Иначе мога да споделя мнение за Nokian WR G2 за 3-те дни в които ги карам - много стабилни, спират доста уверено, тръгват без приплъзване дори и с повече газ (не че ми е много мощна колата де). Карал съм ги по много студен асфалт рано сутрин и късно вечер и дори при леко влажен. Никакви проблеми. Засега само градко съм карал, по-нататък може да споделя как са и при по-високи скорости.

Благодаря отново на всички :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 11 ное 2008 23:27

Зайко, това ти мнение ми беше много ценно ;)
Днес се разтърсих за гуми и в Диана-центъра, въпреки, че първо попитах за Yokohama, продавача ме пита къде ще карам и след като отговорих: 'Магистрала и много рядко планинско' директно ме заведе при тези Nokian WR2.
Цената им е 103 лева, въпреки всичко ми ги препоръча пред други по-скъпи гуми (логично- няма интерес да го прави)
Продължавах да се колебая м/у Yokohama W.drive (122.59лв/бр) и Nokian-а, но май твоето мнение спомогна за избора ми ;)
Цените са за размер 185х65х14 86Т (Nokian-a - 90Т)
Единственото, което ме предупреди, е че ако примерно на Michelin им дават 50 000 км живот, то Нокиан са 45 000 км.
Това ще рече по-мек каучук - идеалното за лед!

Потребителски аватар
Golf_Bora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Bora » Сря 12 ное 2008 7:45

radotom написа:Зайко, това ти мнение ми беше много ценно ;)
Днес се разтърсих за гуми и в Диана-центъра, въпреки, че първо попитах за Yokohama, продавача ме пита къде ще карам и след като отговорих: 'Магистрала и много рядко планинско' директно ме заведе при тези Nokian WR2.
Цената им е 103 лева, въпреки всичко ми ги препоръча пред други по-скъпи гуми (логично- няма интерес да го прави)
Продължавах да се колебая м/у Yokohama W.drive (122.59лв/бр) и Nokian-а, но май твоето мнение спомогна за избора ми ;)
Цените са за размер 185х65х14 86Т (Nokian-a - 90Т)
Единственото, което ме предупреди, е че ако примерно на Michelin им дават 50 000 км живот, то Нокиан са 45 000 км.
Това ще рече по-мек каучук - идеалното за лед!

Здравейте, колега ако не те притеснява особено разликата в цената си вземи Yokohama. Карах с лятна и останах разочарован от марката след като и преди съм карал Yokohama и съм бил доволен, но попаднах на един сайт :http://www.euroshina.com.ua/tyres.php?brand=23&lng=en&type=&season=&w=0&h=0&d=0&type=0&season=2&madein=0&lng=en&sortby=reviews&sortdir=desc
и там видях ,че точно моя модел е бил кофти. И нали съм си малко фен на марката пак си взех Yokohama Winter 902 за сега гумата на сухо и сутрин на влажен асфалт се държи много добре. Е не знам как ще е на лед , но ще видим.
П.П. след като поразгледах сайта и оценките им , затова пак се ориентирах към Yokohama

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Сря 12 ное 2008 8:19

Това за живота зависи много от стила на каране...то е нещо като разхода на гориво по книга и реалния:) никога не съвпадат! така че дали 45 или 50 според мен няма разлика:)

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: Различни гуми (като шарка) отпред и отзад - проблем ли е?

Мнениеот stivenj » Вто 19 окт 2010 17:29

Колеги след поданане в дупка вече имам една нова гума, няма повече от тази марка в магазина,може ли да взема друга марка със същия размер, но ще е и със друга шарка и да ги ползвам за задни,размера е 175/65/14,немога и за резерва да я ползвам с тънка съм а ми е жал нова гума да изхвърля.Ако някой знае има ли разлики да сподели.Благодаря Ви.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”