Време за покупки

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 12 ное 2008 11:37

pronobis написа:
santo_trafficante написа:
rosy написа:[Другия пусна цената на 900 евро за една седмица продаде 3 апартамента.
ние пък ще чакаме да спре да си погасява вноските по кредита банката да му го вземе а ние да го купиме от банката mhihi mhihi
тепърва започват да гърмят :wink:

ха, аз веднъж точно това попитах в дискусионната част на сайта Моите пари и не получих особено конкретен отговор... даже доста уклончив.. а питането ми беше принципно - има ли на пазара оферти от банки, присвоили имот заради лоши длъжници, какви са им цените спрямо пазарните цени на нормален имот и т.н.
Ама, Санто, то пак ще е трудно ако нямаш лични пари - защото става омагьосан кръг: банката избягва до последно да вземе имот (особено сега, а и евентуалната му продажба е свързана с допълнителни разходи за самата банка) -> като го вземе трябва да го пусне за продажба, за да си набави паричен ресурс -> в такъв случай, а и при сегашната обстановка, последното което банката ще иска е да го пусне на нов кредит -> т.е. тя трябва да търси някой със свободни 80к евра примерно, за да го продаде... малко са тия дето ги имат такива пари налични... и т.н., да не отдалечавам темата от идеята на роси

Грешиш, банката няма нужда от тези 80К евро, има нужда точно от нов, коректен кредитополучател, защото дефакто от това печели. Иначе проблема при банките може да дойде от това, че според закона не могат да се занимават с нищо друго, освен банкова дейност, но решение има.... Иначе дано стане това банките да продават ипотекираните имота - това че урегулира пазара.
А по темата, все още не е време за покупка, след нова година е по-удачното време.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 12 ное 2008 11:37

след 3-4 месеца ще е добро време да си купиш апартамент в Маями
имам познати с имоти там и чакат да ги удвоят или утроят...
и после наем...
та как да е
то цените падат на всичко
интересното е дали да си държиш пари за черни дни или да ги влагаш...

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 12 ное 2008 11:37

pronobis написа:
rosy написа:[Другия пусна цената на 900 евро за една седмица продаде 3 апартамента.
ние пък ще чакаме да спре да си погасява вноските по кредита банката да му го вземе а ние да го купиме от банката mhihi mhihi

ха, аз веднъж точно това попитах в дискусионната част на сайта Моите пари и не получих особено конкретен отговор... даже доста уклончив.. а питането ми беше принципно - има ли на пазара оферти от банки, присвоили имот заради лоши длъжници, какви са им цените спрямо пазарните цени на нормален имот и т.н.
Ама, Санто, то пак ще е трудно ако нямаш лични пари - защото става омагьосан кръг: банката избягва до последно да вземе имот (особено сега, а и евентуалната му продажба е свързана с допълнителни разходи за самата банка) -> като го вземе трябва да го пусне за продажба, за да си набави паричен ресурс -> в такъв случай, а и при сегашната обстановка, последното което банката ще иска е да го пусне на нов кредит -> т.е. тя трябва да търси някой със свободни 80к евра примерно, за да го продаде... малко са тия дето ги имат такива пари налични... и т.н., да не отдалечавам темата от идеята на роси
наясно съм че искат пара и разсрочват и чакат :wink: преди тея имоти се въртяха през разни агенци но и нямаше толкова "изгорели" а търсене имаше :wink: ама сега се обръщат нещата :wink:
едни дето продават коли на лизинг казват
=бягат и не си плащат вноските :twisted: ние може да си вземеме колата ама за какво ни е на нас :roll: параа треа да дават :wink:
и така

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Сря 12 ное 2008 11:45

mladvampirTDI, за отрегулирването на пазара си прав, спор няма, той си е луднал тоз пазар...
не съм обаче много убеден, че греша - не за друго, то е ясно, че банката иска да дава кредити, защото така печели... но банката иска да приема и депозити, за да има ресурс... е кое е най-важното за тях - кеш-а разбира се (споко, знам че не откривам топлата вода mhihi) и особено когато сме в условия на "очакване" и "страх" да ни връхлети финансовия ураган, на тях всеки един лев днес им е бая по-скъп от един лев след 22 години...
чист факт - забележи какво рекламират в момента банките яко по ТВ - депозити... и има защо... :D
Поздрави и peace! :wink:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 12 ное 2008 11:51

pronobis написа: а питането ми беше принципно - има ли на пазара оферти от банки, присвоили имот заради лоши длъжници, какви са им цените спрямо пазарните цени на нормален имот и т.н.

http://www.srs.justice.bg/240/page.php

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Re: Време за покупки

Мнениеот momo 1 » Сря 12 ное 2008 11:52

[quote="rosy"]Понеже жената я обхванала пестеливата идея да си купи по нова кола и след неин анализ на пазара, проучване и ходене на огледи стигна до извод който без да съм упълномощен ще ви споделя:
по време на криза се правят най-изгодните сделки :!:

Та ако имате свободни пари сега е момента да се поглезите с по-нова колица. Почти всички официални вносители ви посрещат с - 10% за добър ден, по нататъшните разговори водят до нови отстъпки. В частните обяви в мобилието цената може да падне с до 10 000 лева от посочената

ти откри топлата вода бре още миналата тодина посрещах с 15 %
сега имам коли който отстъпката може да е и 22
обаче не е от кризата а че чистим залежял сток става въпрос за 20 коли.Иначе криза не съм усетил въпроса е че няма растеж сравнение с миналата година справките показват че са с 0.1 0.4 % ръст други с- -0.1 - 0.4 което е взет пазарен дял , дано не се влошава че е зле за всички
п.с говорим за най продаваната марка в бг

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 12 ное 2008 12:00

momo 1 написа: ...

Ако работиш в Опел, се извинявам за некомпетентното ми мнение. Там наистина правихте 15% още по телефона за фирми или на лизинг. Сега може би 22% давате. До нова година и 30% ще давате. До година живот и здраве като пуснете кола+ някой лев отгоре да дадете, ще дойда :!:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 12 ное 2008 12:02

rosy написа:

Ако работиш в Опел, се извинявам за некомпетентното ми мнение. Там наистина правихте 15% още по телефона за фирми или на лизинг. Сега може би 22% давате. До нова година и 30% ще давате. До година живот и здраве като пуснете кола+ някой лев отгоре да дадете, ще дойда :!:
Те могат да го направят,но после ще те скъсат в сервиза mhihi

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 12 ное 2008 12:03

DragoGT написа:олиииииии продължавайте със спама :evil:

Може ли и аз :roll:

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Сря 12 ное 2008 12:14

LILO&STICH написа:
rosy написа:

Те могат да го направят,но после ще те скъсат в сервиза mhihi

сега мога да дам 26 процента /около 46 хил./ за captiva 3.2 v6 щот някой малоумник в GM e напълнил склада се едно ще продава хляб ама желаещи :lupe

LILO&STICH при нас е еФтино сравнение с пежо примерно

Последна промяна от momo 1 на Сря 12 ное 2008 12:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Сря 12 ное 2008 12:14

Абе не бързайте още с покупките.Струва ми се,че догодима по това време ще е още по-добре откъм цени.Лошото е,че дотогава кеша може и хептен да го изчезне!

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Сря 12 ное 2008 12:29

Aз също съм съгласен с идеята за по-евтини покупки сега в кризата. От вчера съм собственник на VW Golf 3 1,9 TDI Rabbit `96 набор за 2700 лева, нов внос. Аз лично много се учудих, колко успях да сваля от първоначалната цена, а тя беше 3800 лева. И аз успях да "намажа" покрай кризата! :)

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Сря 12 ное 2008 12:38

pronobis написа:

по -скоро си мисля че ги дават на съдия изпълнител за публична продан:
[url]
http://www.sadebenizpalnitel.com/081%20 ... _st_1.html [/url]

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 12 ное 2008 12:46

momo 1 написа: сега мога да дам 26 процента /около 46 хил./ за captiva 3.2 v6 щот някой малоумник в GM e напълнил склада се едно ще продава хляб ама желаещи :lupe

специално на GM проблемите са им много по-сериозни в момента, напълнил е склада, щото другия път може и нищо да няма :)

и все пак аз мисля, че по, и след нова година цените ще са по-добри...

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 12 ное 2008 12:50

aз пък си мислех, че смъкват цените заради курса на индонезийската рупия
:lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”