въпрос относно голф 4 ?????
- cappy_p
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос относно голф 4 ?????
здравеите,въпросът ми е дали на мк4 с 1.6 мотор ,може да се сложи скоростна кутия от пд с 6 скорости????
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: въпрос относно голф 4 ?????
cappy_p написа:здравеите,въпросът ми е дали на мк4 с 1.6 мотор ,може да се сложи скоростна кутия от пд с 6 скорости????
Това в червеното какво означава.
А за слагането що да не може, хората на Вартбург и газова уредба слагат.

Това в рамките на шегата, трябва да се провери дали отговарят фланците и дали е съвместима.
- cappy_p
- Автомобил:
- Двигател:
Glove написа:cappy_p написа:здравеите,въпросът ми е дали на мк4 с 1.6 мотор ,може да се сложи скоростна кутия от пд с 6 скорости????
А за слагането що да не може, хората на Вартбург и газова уредба слагат.![]()
Това в рамките на шегата, трябва да се провери дали отговарят фланците и дали е съвместима.
тва червеното PD е помпа дюза новите двигатели на мк4 116 131 кс.
- Apokalypsis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
cappy_p написа:Glove написа:cappy_p написа:здравеите,въпросът ми е дали на мк4 с 1.6 мотор ,може да се сложи скоростна кутия от пд с 6 скорости????
А за слагането що да не може, хората на Вартбург и газова уредба слагат.![]()
тва червеното PD е помпа дюза новите двигатели на мк4 116 131 кс.
Извинявам се за намесата,колега,но забравяш 1.9TDI-101bhp-74kW.
Мисля,че идеята ти не може да се осъществи!Нищо няма да пасва-предавателни числа и т.н.!
Междудругото, дизелите са до 6000 оборота, поне тези които аз съм виждал.
Че предавателните числа на двето кутии са различни, то е ясно. По мое мнение, 6 степенните кутии, главно се монтират на печки, понеже дилезите развиват максималният си въртящ момент в много по-ниски обороти от който и да е бензин, следователно с повече на брой и по-къси предавки, ще можете да се наслаждавате много по-добре на този въртящ момент, без да се пренатоварва мотора, което е анти-дизелистко
. А при бензина е точно обратното.
Та с няколко думи, ефект няма да имаш кой знае какъв, да не кажа никакъв, просто ще ти остане гъзарията, че си с 6 предавки.
Че предавателните числа на двето кутии са различни, то е ясно. По мое мнение, 6 степенните кутии, главно се монтират на печки, понеже дилезите развиват максималният си въртящ момент в много по-ниски обороти от който и да е бензин, следователно с повече на брой и по-къси предавки, ще можете да се наслаждавате много по-добре на този въртящ момент, без да се пренатоварва мотора, което е анти-дизелистко

Та с няколко думи, ефект няма да имаш кой знае какъв, да не кажа никакъв, просто ще ти остане гъзарията, че си с 6 предавки.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”