Новото VW Scirocco вече в България!!!

Техническа и сервизна информация за най-спортните модели на VW
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 07 ное 2008 14:11

stenly_m написа:абе на никой ли не му направи впечтление че тая задница бие на рено!!!

нале ?
много ви бият нещо тея коли бе ..
нисана биел на ферари
ферарито биел на ламбо
ламбото биел на.. АБЕ СТИГА БЕ!
абе при толкова модели коли.. как няма да бие?! все ще намериш прилика с нещо
нормално.. инжинерите във рено и във фауве.. определено мислят по долу горе един и същи начин :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 07 ное 2008 14:45

:039: Ей умрем си от кеф да гледам как великите умове критикуват новите коли.
Ама ужасно е направо.. само ми го дай...
Визора е прав! Като не ви харесва не го гледайте! Карайте си тройките! Аз ако можех да си го позволя бих си го купил.

PcMan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PcMan » Сря 12 ное 2008 17:01

ISRalien написа::039: Ей умрем си от кеф да гледам как великите умове критикуват новите коли.
Ама ужасно е направо.. само ми го дай...
Визора е прав! Като не ви харесва не го гледайте! Карайте си тройките! Аз ако можех да си го позволя бих си го купил.

Кола-легенда! Каква цена очаквате да има? 40к с кожа и подобни екстри? Цената си е реална, но е факт, че много неща липсват дори в опциите, ксенона не е единствения в списъка на липсващите. Активизирайте се VW и Porsche BG :twisted:

И аз бих си го купил, но сега имам половината от парите му, а до догодина когато ще ги събера ще излезат още неща, не само VW. Но Scirocco ще остане в списъка гарантирано..! Мн ме грабва :P

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Сря 12 ное 2008 17:55

Днес го карах, най-сетне. Беше с доволно екстри, 1.4 TSI 160 к.с., ръчни 6 скорости. Наистина съм впечатлен. Но не мога да кажа, че има особено голям вървеж, очаквах повече за 160 к.с. Чувства се една лека нестабилност в задницата, която е доста странна, защото колата си е с твърдо окачване. Което пък е още по-странно, защото вози меко :shock Има брутално добри спирачки, а управлението е изумително директно и добро. Вътре е удобна, има видимост и лека за каране. Наистина странна кола. Но пък невероятна. Ако си взимам нова кола един ден, това със сигурност ще е Scirocco. :wink: Ето две сминки :arrow:

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Сря 12 ное 2008 19:53

Можеш ли да кажеш как е от към видимост? В смисъл с тези малките прозорчета отзад спек ли е?

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 12 ное 2008 20:20

Абе дизайна е жесток и с 2.0Т-то ще е чудна. Ама тоа интериор на Г5 (ок, с духалките на ЕОС) немоа го асимилирам ... :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Чет 13 ное 2008 15:22

Rijo написа:Можеш ли да кажеш как е от към видимост? В смисъл с тези малките прозорчета отзад спек ли е?

През задното стъкло не се вижда особено много. Едно на ръка, че е силно затъмнено. Но пък страничните са по-големи от на Голф5 и обхващат по-голям радиус. А и самата форма на задницата позволява повече видимост назад с тях. Напред и настрани се вижда перфектно.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 13 ное 2008 18:24

абе ти си облъчен....как 160 коня са малко :oops:

по документи за колко е до 100? може меко возещото окачване да лъже?

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пет 14 ное 2008 13:50

chefito написа:абе ти си облъчен....как 160 коня са малко :oops:

по документи за колко е до 100? може меко возещото окачване да лъже?

Те не са малко, но колата не върви като за толкова, или поне го няма усещането. От 0 до 100 км/ч го дават за 8,0 секунди. Което за 1271 кила празно тегло всъщност е нормално. Елементарно сравнение правим с Голф2 КР, който заводски ги прави за 8,0 секунди с 139 к.с. и 168 Нм при 1 тон, докато Scirocco-то е 160 к.с. и 240 Нм. Просто няма спортно усещане, поне докато не почнеш да взимаш завоите малко по-хулигански. Тогава, обаче, ако си спрял ESP-то се усеща едно доста неприятно свиване в областта ректума, заради леееееко паянтовата задница.... mhihi Която, между другото, на външен вид е изключително "разкрачена" и би трябвало да е много стабилна, но явно е прекалено лека.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 15 ное 2008 9:08

подкрепям мнението за "невървенето" .. разочарован съм от 1.4TSI (не че съм очаквал 1.4 да има повече сила така или иначе). Просто няма сила да бута от ниски обороти. На едно мнение и сме за задницата - като я мушнеш в завой стои добре, но ако спираш и завиваш се мята насам-натам. Иначе колата е много добра.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Съб 15 ное 2008 10:45

С тоя хубав мотор 1,4л. концепцията на колата става "скъпа, спортна, бавна, за бедни"...омазаха го, дано да не се окаже най-масовия

paxaH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paxaH » Съб 15 ное 2008 11:10

Има ли потенциал 1,4 - то да се сравнява с дизеловите версии по отношение на разхода в града?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 15 ное 2008 11:30

Има :wink: особено при сегашната разлика от над 20 стотинки на литър в полза на Н95 ;)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 15 ное 2008 14:58

до там .. иначе като стойности - не. Дизела си е дизел, а 1.4TSI понеже е слаб ще му подаваш повечко газ и това знаете къде рефлектира. Просто този мотор за мен не е добър (лично мнение). 2.0TDI или 2.0TSI

Потребителски аватар
anastas_mateev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anastas_mateev » Нед 16 ное 2008 16:04

Sir T написа: На едно мнение и сме за задницата - като я мушнеш в завой стои добре, но ако спираш и завиваш се мята насам-натам. Иначе колата е много добра.

Споделям, карах едно преди дни тук при мен в Мюнхен. Но трябва и да отбележа, че за мен това си е перфектното поведение на пътя. Има тръпка. За 2.0ТSI - не е толкова силен, колкото очаквах, но пък е по-отзивчив от този в GTI-а.

Върни се в “Scirocco & Corrado”