въздуховод за камина - свеж въздух

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 12 ное 2008 16:35

Pichaga написа:Значи проблема ти е в липсата на въздух, ти си си го обяснил и сам
В Практикер видях че продават камини на водна риза с някаква джаджа за допълнително вкарване на въздух, именно при проблеми с пушенето, липсата на въдух и т.н., не го разгледах подробно, но ако имате Практикер там при вас, виж за какво иде реч, не може да няма разрешение

това се опитвам да му обесня ама....

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 12 ное 2008 16:36

embi4a написа:....

Пич не слушай колегите с логиките,някои фирми за дограми имат "пасивни вентилатори" монтират се на дограмата Изображение идеални са за случая.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 12 ное 2008 16:37

действително няма обяснение за такива случки...
Виж пробвай с лист от вестник-натъпчи в комина,запали и виж кога не го "засмуква"-при затворено,открехнато,отворено,с пуснат аспиратор,вентилатор... :roll:
Според мен комина е затлачен,с малко но достатъчно
истината е че тягата на един комин е доста голяма(принципно)
При мен също имаше случка с аспиратора,ама като изчистих комина-няма вече
Аз моя комин го чистя доста редовно-два-три месеца...няма да ти казвам за какво иде реч и какво има
С камина съм и имам пвц дограма,аспиратора ми е в холкухнята,точно с/у камината,горя основно талашитени изрезки,както и всичко което може да гори
дори комина ми е по-нисък от билото и пак не пуши...няма логика,просто....

Последна промяна от chy на Сря 12 ное 2008 17:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 12 ное 2008 16:42

Ае ,мотора бачка ли без въздух ве /към всички дето мислят ,че не е от липса на въздух/ а ?

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 12 ное 2008 16:43

vladtod® написа:Ае ,мотора бачка ли без въздух ве /към всички дето мислят ,че не е от липса на въздух/ а ?

комина като не смуче , няка как да влезне въздух в камерата, сеш се :idea:

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 12 ное 2008 17:10

hooligans написа:
vladtod® написа:Ае ,мотора бачка ли без въздух ве /към всички дето мислят ,че не е от липса на въздух/ а ?

.........тук се сдържам .......като няма от къде да дойде въздух в помещението .....тука пак се сдържам .....как ще влезе въздух в камерата ве.......да ти ......логиката..........как може да гори печка без кислород ве, като спреш въздуха или като свърши кво следва........ сеш ли се....аре стига ,че не издържам...

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Сря 12 ное 2008 17:10

chy написа:д
Според мен комина е затлачен,с малко но достатъчно

:да:
А колко ти е отвора на комина?

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 12 ное 2008 17:22

vladtod® написа:
hooligans написа:

.........тук се сдържам .......като няма от къде да дойде въздух в помещението .....тука пак се сдържам .....как ще влезе въздух в камерата ве.......да ти ......логиката..........как може да гори печка без кислород ве, като спреш въздуха или като свърши кво следва........ сеш ли се....аре стига ,че не издържам...

я малко да си пооправиш тона :!:
мисля че повече разбирам от тебе и съм сигурен че това е проблема !
нека сложи от вентилаторите дето му казах да видиме дали няма да се оправи .... ако не се оправи ще му дам аз парите

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 12 ное 2008 17:36

Колега предлагам ти следното решение стига да е възможно да го реализираш: със тръба докарваш кислород отвън, т.е. пускаш една тръба която да води или на вън или в коридора извън апартамента и влиза под камерата в пепелника да речем и камината смуче въздух отвън, дори не ти тегли от топлия въздух в помещението. Също трябва да се сложи и някаква клапа за да се регулира притока на кислород.
Помисли дали е възможно да го направиш, зависи от разоложението ти. :)

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Сря 12 ное 2008 18:01

Абе миналата седмица в Перник един се беше взривил с някаква камина с водна риза, та аз не одобрявам.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Сря 12 ное 2008 18:18

не е от дограмата. И аз съм с камина и ПВЦ дограма и няма проблеми.Ако отвора на кумина е под ф100 забрави,просто не може да тегли въздух.Другото което е ,че с кумин 4-5 метра пак не става-гори много слабо и почти през цялото време пуши. :?: :roll:

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 12 ное 2008 21:13

С разбирачи и "Тома неверници" ....................1:idea:

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Сря 12 ное 2008 21:26

Marto_Polo написа:Колега предлагам ти следното решение стига да е възможно да го реализираш: със тръба докарваш кислород отвън, т.е. пускаш една тръба която да води или на вън или в коридора извън апартамента и влиза под камерата в пепелника да речем и камината смуче въздух отвън, дори не ти тегли от топлия въздух в помещението. Също трябва да се сложи и някаква клапа за да се регулира притока на кислород.
Помисли дали е възможно да го направиш, зависи от разоложението ти. :)

Е, най-сетне едно разумно предложение! Това е истината!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 12 ное 2008 21:27

vw_derby написа:не е от дограмата. И аз съм с камина и ПВЦ дограма и няма проблеми.Ако отвора на кумина е под ф100 забрави,просто не може да тегли въздух.Другото което е ,че с кумин 4-5 метра пак не става-гори много слабо и почти през цялото време пуши. :?: :roll:

Да ама комина на колегата едва ли се е промени конструктивно от миналагта година досега...проблема и според мен е в липсата на въздух в помещението - създава се вакуум и комина спира да работи.Както всички добре знаем той работи на принципа на разликите в наляганията и в температурата на взъдуха....и като спреш подването на въздух към камината и огъня започва да гори по-слабо понеже няма въздух,налягането в помещението става по-ниско от външното и пушека от комина се връща към областта с по-ниското налягане.
Един стандартен абсторбатор за къща е бая литри в минута така,че доста въздух изкарва и затова е нормално да се отразява на горенето на камината.
Моята дограма вкъщи си има заводски отвори за проветрение и изравняване на наляганията (едни процепи под прозореца около 5см дължина и 5 мм ширина)...като питах това били точно еднопътни клапани отвън/навътре за да се изравняват наляганията.
Успех!

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Сря 12 ное 2008 21:28

аве братчед стига бисери - вакуум създавал :lol: :lol: :lol: :lol: вземи да си изчистиш хубаво комина, че кой знае какви праисторически находки има вътре :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”