Въпрос за Ланд Роувър Фрийлендър

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Сря 12 ное 2008 22:43

zfa159 написа:По повод тези джипове преди имах приятел,който работеше в Дару Кар (сега вече в Мото Пфое) и той редовно ми се хвалеше как дошъл такъв с еди какъв си проблем....даже каза,че били по-зле от цитирам "мазен Форд Фокус".

То и аз имам един познат който работеше в сервиз на Фолксваген и все ми казваше, че при тях било пълно с повредени голфове, шарани и туарези.

Хайде, холан! Като работи в Дару Кар, какво да очаква? Че ще идват хора с УАЗ-ки ли? Пътьом казано, не знам някъде да има специализиран сервиз за УАЗ-ки. Това значи, че това е най-хубавата кола!

zfa159 написа:Общо взето като части мой познат кара Дефендер и ми обесняваше,че за едно каре бил дал с поръчка от Англия около 70 лири (джипа му е на 20 гидини да поясня)...което за мен е доста бая много.

Виж, това да. Ама само българин може да търси части за 20 годишна кола, а след десетата година от пускането на модела производителите не са длъжни да ги произвеждат. Я иди намери оригинално каре за Голф 1.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 13 ное 2008 9:24

ако търсиш от тази година(2000) за японски джип ще се разделиш с доста повече,ако ли не това ти е критерия може да намериш нещо читавопо старо което е и доста по добрия вариант....но за шосе не е най удачният вариант не заради друсането а заради максималната скорост...
И Санто е прав,потърси някоя стара G-класа от тези с не многото екстри,това е уникално уздържлив изруд :twisted:
да не говорим за 300D.... :wink:
но не им знам цените как са им :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 13 ное 2008 10:37

Колега, според мен не си залужава тоя Ланд .... Попринцип за какви разстояния ще го ползваш.... т.е основен автомобил ли ще ти бъде? Защото попринцип компромис е да може да върви навсякъде.... т.е неможе да очакваш да вози като лимузина на асфалта и да е като виетнамка по чукарите...... баланса трябва ти да го прецениш къде е.... Доколкото знам при вас района е равнинен, но пък за сняг и кал си трябват гуми с големи грайфери, които пък не са добре за асфалт... и т.н....
Иначе като марки те са ясни.... Тойота, Митсубиши, Сузуки дори..... И естествено Г-класата.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 13 ное 2008 10:42

това последното сузуки няма ли да ти се върже на джоба втора ръка?
Изображение

иначе за мен ако имам нужда от джип:

Изображение

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Чет 13 ное 2008 11:03

chefito написа:иначе за мен ако имам нужда от джип:

Изображение

Стига бе, това е несериозно. С тези джапанки и на тротоара пред кафето не може да се качи без да изкриви джантите.

Хора, offroad значи 80% гуми, 10% задкормилно устройство и 10% всичко останало.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 13 ное 2008 11:13

Подкрепям колегата,че с тези гуми и джанти това нещо ще закъса в първата яма....и елате да гледата как Лада Нива тегли джип....щото аз съм го гледал много пъти....все още не съм видял джип(говоря за стандартно обоудван) с такава проходимост като Лада Нива(също стандартно оборудвана)...Сега не ме грабвайте на балон....не казвам,че Лада Нива е съвършената кола....но в оная незапомнена Варнеска зима преди 3 години (снегът бе до покривите на колите) в града единствените коли които се движеха в града като малки танкчета бяха Лада Нива......факти..нищо повече...Да бяха тогаз огромните джипове на варненските парвенюта????...ама със забити муцуни из преспите!!!!!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 13 ное 2008 11:15

абе сложих произволна снимка бе....идеята беше по-скоро за самия модел джипка, а ако за нея имате забележки казвайте...

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Чет 13 ное 2008 14:54

Ludia написа:Колега, според мен не си залужава тоя Ланд .... Попринцип за какви разстояния ще го ползваш.... т.е основен автомобил ли ще ти бъде? Защото попринцип компромис е да може да върви навсякъде.... т.е неможе да очакваш да вози като лимузина на асфалта и да е като виетнамка по чукарите...... баланса трябва ти да го прецениш къде е.... Доколкото знам при вас района е равнинен, но пък за сняг и кал си трябват гуми с големи грайфери, които пък не са добре за асфалт... и т.н....

Изборът е винаги въпрос на компромис. Между целите на занятието. Между ремонта на къщата и новата кола. Между разбирателството с жената и възхитените погледи на приятелите.

Така че, според мен(!) Freelander-а е добър компромис.

Ludia написа:Иначе като марки те са ясни.... Тойота, Митсубиши, Сузуки дори..... И естествено Г-класата.

Ъхъ, и най-добре нови.

Хей, що не виждам туарег в списъка? :shock

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 13 ное 2008 15:05

Извини ме фен съм на VAG ама Туарега не може да е джип,това е просто голямо комби :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 13 ное 2008 16:58

Tougi написа:
Ludia написа:Колега, според мен не си залужава тоя Ланд .... Попринцип за какви разстояния ще го ползваш.... т.е основен автомобил ли ще ти бъде? Защото попринцип компромис е да може да върви навсякъде.... т.е неможе да очакваш да вози като лимузина на асфалта и да е като виетнамка по чукарите...... баланса трябва ти да го прецениш къде е.... Доколкото знам при вас района е равнинен, но пък за сняг и кал си трябват гуми с големи грайфери, които пък не са добре за асфалт... и т.н....

Изборът е винаги въпрос на компромис. Между целите на занятието. Между ремонта на къщата и новата кола. Между разбирателството с жената и възхитените погледи на приятелите.

Така че, според мен(!) Freelander-а е добър компромис.

Ludia написа:Иначе като марки те са ясни.... Тойота, Митсубиши, Сузуки дори..... И естествено Г-класата.

Ъхъ, и най-добре нови.

Хей, що не виждам туарег в списъка? :shock

ще ти кажа защо не виждаш туарег.....
защото АЗ нов джип в гората не бих вкарал.... Ако някой има възможноста да си купи нов джип и да го ползва САМО за лов - разбирам..... но аз нямам тази възможност.
Там където аз ходя на лов, в селото на площада остават Q7 и няколко ML и G Classe. Просто хората немогат да прежалят да качат мръсното куче или калните ботуши след лова в Джипа.... нагоре към гората продължават руските "бараки"......

ПП :ще качиш ли това в Туарега ?
:roll:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 13 ное 2008 17:02

joker написа:Подкрепям колегата,че с тези гуми и джанти това нещо ще закъса в първата яма....и елате да гледата как Лада Нива тегли джип....щото аз съм го гледал много пъти....все още не съм видял джип(говоря за стандартно обоудван) с такава проходимост като Лада Нива(също стандартно оборудвана)...Сега не ме грабвайте на балон....не казвам,че Лада Нива е съвършената кола....но в оная незапомнена Варнеска зима преди 3 години (снегът бе до покривите на колите) в града единствените коли които се движеха в града като малки танкчета бяха Лада Нива......факти..нищо повече...Да бяха тогаз огромните джипове на варненските парвенюта????...ама със забити муцуни из преспите!!!!!

ще си позволя малко да не се съглася.... Тези джипове на парвенютата са с гуми за скорости близки и над 200км/ч..... Нивите ги знаем с какви гуми са си попринцип.... та затова недей сравнява :idea: не казвам че нивата не е машина, напротив. но е толко машина колкото е една панда например.... просто 4Х4.... с малко по-голям клиренс. Но модерните джипове имат системи които съчетани с подходящи гуми ще пердашат базовата нива :idea:
Напълно подрепям тезата на колегата с Туарега /извини ме колега забравих ти ника :oops: / че гумите са 80% от проходимостта на джипа :wink:

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Чет 13 ное 2008 17:42

Matematiks написа:Извини ме фен съм на VAG ама Туарега не може да е джип,това е просто голямо комби :wink:

Туарега Е джип, даже много повече от повечето нисани и ландровери и даже от някои модели Jeep, които по принцип не са 4х4. Той е 4motion, има си бавни, има си блокировка на диференциала има си и много сериозен въртящ момент. Железата по окачването са еййй толкова дебели. С правилните гуми ще те закара до (и изведе от) всякъде.

Обаче в смисъла на избора (виж по-горе за компромиса) аз съм напълно съгласен с Ludia, че е грехота да се вкарва в храстите и да се пълни с умрели животни.

Говорейки по принцип, джипове за гора вече не се произвеждат. За съжаление. Всички (включително Мерцедес, Нисан и Ланд Ровър) правят само паркетници, които ги е страх да накалят гумите, щото ще им умре електрониката.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 13 ное 2008 17:49

Изображение

Тва не си ли произвежда и до момента?

Последна промяна от chefito на Чет 13 ное 2008 17:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Чет 13 ное 2008 17:52

Ludia написа:ПП :ще качиш ли това в Туарега?

Разфасовано и увито в целофан - винаги! :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 13 ное 2008 17:52

Tougi написа:
Matematiks написа:Извини ме фен съм на VAG ама Туарега не може да е джип,това е просто голямо комби :wink:

Туарега Е джип, даже много повече от повечето нисани и ландровери и даже от някои модели Jeep, които по принцип не са 4х4. Той е 4motion, има си бавни, има си блокировка на диференциала има си и много сериозен въртящ момент. Железата по окачването са еййй толкова дебели. С правилните гуми ще те закара до (и изведе от) всякъде.

Обаче в смисъла на избора (виж по-горе за компромиса) аз съм напълно съгласен с Ludia, че е грехота да се вкарва в храстите и да се пълни с умрели животни.

Говорейки по принцип, джипове за гора вече не се произвеждат. За съжаление. Всички (включително Мерцедес, Нисан и Ланд Ровър) правят само паркетници, които ги е страх да накалят гумите, щото ще им умре електрониката.

евала колега :wink: :006:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”