1.8 ABS, не върви. Развитие по проблема.
- em1971
- Автомобил: Honda CRV
- Двигател: K20A4
Продължавам темата. Днес Никси ми смени ламбда сондата. Слава Богу, без проблеми с развъртането и от колектора. Мишо върза колата към клюкарника (епитет взет от Ваското) и остана доволен от видяното. Пробвах я на извънградско. Малко под 9/100 при много пенсионерско каране по магистралата за Пловдив. Скорост 100 - 110, обороти 3000 - 3100. Бензин. Не знам дали е много, гледам че колеги пишат за някакви 7/100, 7,5/100, някакви мармоти ги бутали отзад
...... все пак съм на 700 км. след смяна на биелни лагери, сегменти, гумички и т.н. Надявам се разхода да падне с улягането на сегментите. В София разхода е разрушителен. Между 12,5 и 16/100. Казвайте сега. Мога ли да направя още нещо за сваляне на разхода или да се спра вече с ремонтите и проверките.

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:При тези 100-110км би трябвало да ти дава даже под 7лНо изчакай да минеш поне 2000км след ремонта итогава засичай. Поне за мен най икономичната скорост на Пасата наизвънградско е между 120 и 130км до морето с жената и детето съм стигал до 6.5л разход с 1.8 ABS
True, true.
Ще напиша моя какъв разход ми дава за да си направиш сравнение, пасата е със същия мотор, но е Б3, старал съм се да е в максимално добро състояние, особено по мотора и ел. частта, и разбира се засичането е субективно.
Междуградско по магистралата към пловдив и обратно:
100-110 ~ 7.2-7.4 с пуснат климатроник.
120-130 ~ 6.8 с пуснат климатроник.
Софийско градско, като гледам да не излизам баш в най-големите задръствания (което напоследък е почти невъзможно) ~10.5 - 11, в студовете миналата зима стигаше и 12.
Люси си сложи борд комп на неговия пасат (1.8 РП), и моментния разход който обикновено показва в града е около 10.5.
Моя съвет е да пробваш да смениш и бензиностанцията преди да пипаш по колата. Пробвай например някой ШЕЛ. Не за друго, ами на повечето са си сменили пистолетите и зареждат с ниска скорост, така че да не прави пяна, и така ти наливат по близо до количеството за което плащаш (тука правя един дебел намек, дано да си ме разбрал).
Поздрави и късмет.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами моя змей гори ето така :
Градско из задръстванията с климатроника лятото - 14/100.Без климатроника - 12
Извънградско при скорост колкото може за разстоянието София-Добрич и обратно даде около 10 без климатроника (уточнявам,че съм карал на места и с по 190 постоянна скорост).
Извън с нормално каране дава около 7до към 8 без клима....нормално 120-130 имам в предвид.
Градско из задръстванията с климатроника лятото - 14/100.Без климатроника - 12
Извънградско при скорост колкото може за разстоянието София-Добрич и обратно даде около 10 без климатроника (уточнявам,че съм карал на места и с по 190 постоянна скорост).
Извън с нормално каране дава около 7до към 8 без клима....нормално 120-130 имам в предвид.
- em1971
zfa159 написа:Градско из задръстванията с климатроника лятото - 14/100.Без климатроника - 12
Стефане, този разход на газ ли е или на бензин. Знам, че си с газова, та затова уточнявам. Ако това е на газ значи на бензин си горе-долу колкото мен. Но пък при тази скорост.... Поне знам, че колата ти е в пълна изправност що се отнася до ел. системата. Мишо (Германския) ме посъветва да пробвам да си сменя и бобината, да не би нещо да бърка искрата. Мисля, че имам някъде една стара. Ще пробвам да я намеря и да я сменя.
- em1971
Теодор написа:При тези 100-110км би трябвало да ти дава даже под 7лНо изчакай да минеш поне 2000км след ремонта итогава засичай. Поне за мен най икономичната скорост на Пасата наизвънградско е между 120 и 130км до морето с жената и детето съм стигал до 6.5л разход с 1.8 ABS
Де такъв късмет и с моята талига, ама айде де......
Дано като "улегне" с новите сегменти да го докарам до към твоя разход. Мисля си само, че 2000 км. е доста малък пробег за това. Може би ще трябва поне 5000 да мина и тогава ще видим.
Случайно да си поглеждал при трима човека и багаж в колата и при скорост от 120 - 130км/ч какво ти показва оборотомера? Защото ми се струва, че при мен нещата са доста по "оборотни"....
- em1971
dj_tuhla написа:
....Междуградско по магистралата към пловдив и обратно:
100-110 ~ 7.2-7.4 с пуснат климатроник.
120-130 ~ 6.8 с пуснат климатроник.....
......Моя съвет е да пробваш да смениш и бензиностанцията преди да пипаш по колата. Пробвай например някой ШЕЛ. Не за друго, ами на повечето са си сменили пистолетите и зареждат с ниска скорост, така че да не прави пяна, и така ти наливат по близо до количеството за което плащаш (тука правя един дебел намек, дано да си ме разбрал).
Поздрави и късмет.
За разбиране - разбрах те

За Шел съм чувал невероятно лоши историйки, но аз самия нямам оплакване от бензина им. Ще пробвам. Аз наливам от ОМВ, че ми е удобна бензиностанцията. Най съм недоволен от ЕКО-то (на Шипченски проход). Зареждах там няколко пъти заради картата с отсъпки за клуба, че нали влизат някакви стотинки в касата на клуба. Обаче, то се не търпи. Все едно вода съм налял в резервоара. Около 25-30 коня остават тутакси да пасат на воля около бензиностанцията и продължавам само с 50ина куци магарета. После ми трябват поне 2-30 км. с друг бензин, че да си впрегна каруцата с повечко коне. Ама това е една друга тема.
Гледам сега, писал си, че с по-голяма скорост ти гори по-малко. Дали правилно съм те разбрал. Ако това си имал впредвид - светни ми ламбата що става така. Благодарско за постовете. Успех.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
em1971 написа:zfa159 написа:Градско из задръстванията с климатроника лятото - 14/100.Без климатроника - 12
Стефане, този разход на газ ли е или на бензин. Знам, че си с газова, та затова уточнявам. Ако това е на газ значи на бензин си горе-долу колкото мен. Но пък при тази скорост.... Поне знам, че колата ти е в пълна изправност що се отнася до ел. системата. Мишо (Германския) ме посъветва да пробвам да си сменя и бобината, да не би нещо да бърка искрата. Мисля, че имам някъде една стара. Ще пробвам да я намеря и да я сменя.
Бензинец....ама тогава ламбдата ми беше малко позаминала и работеше горе-долу добре.Сега откакто я смених не съм карал на бензин за да го хвана какво яде.Ама няма да е с повече от кило надолу.
За газ разхода е относителен :
градско се върти около 13-18 зависи колко кисна на едно място (случвало се е и по 2 часа да не се преместя и 100 метра по околовръстното). С климатик непрекъснато.Сега зимата компресора не се включва толкова често ама пък е студено,така че очаквам същия разход.
Извън ми дава межу 9 и 11 зависи колко я настъпвам и откъде минавам (по магистралата пада към 9,през Петрохан дава към 10.6)...зависи си.
Най-големия ми разход беше миналата зима в най-голямия сняг понеже 200км ги минавах около 5 часа (на 02.01.2008 не беше разичствано ама въобще) и тогава извън града ми даде 14 ама....е нормално някак си.
Успех!
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Подкрепям с две ръце. До Стара Загора 130-140 нататък нормално. По обратния път - същия сценарий. Разхода е 6.7 (1.8 АБС)
- em1971
Браво бе, колеги.
Е, мислите ли, че като мина 2000 км. разхода ще се смъкне от 9 на 6 и нещо на 100? Че ще намали разхода - ясно, ама чак пък толкова.......??? Дали пък все пак няма и някакъв друг проблем?
Колеги Теодор и passenger, я споделете откъде наливате бензина.
И как точно си засичате разхода. Може ли да и се вярва на стрелката или.....?
Е, мислите ли, че като мина 2000 км. разхода ще се смъкне от 9 на 6 и нещо на 100? Че ще намали разхода - ясно, ама чак пък толкова.......??? Дали пък все пак няма и някакъв друг проблем?
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
em1971 написа:Браво бе, колеги.
Е все пак трябва да мине известно време от ремонта, за да улегнат новите елементи и да се нормализира работата на двг-то, не знам дали чак 2000 км, но определено известно време си иска.
Последно смених ламбда и катализатора с резонаторно гърне - 3-4 дни след това засякох и разхода ми на 100 градско в София 10.56 литра бензин. Ще попиташ как толкова точно го засякох? Напълних резервоара до горе, минах 100 км, спрях на същата бензиностанция на същата колонка и налях догоре - отчете точно 10.56 литра.

Успех!
ЕДИТ: А, забравих да напиша - основно зареждам на ОМВ или на РомПетрол.
Здравейте колеги,
прочетох тази тема защото майсторът от сервиза така ми каза.Аз повече немога да направя за тази кола
опитай във форумите дали са намерили решение за твоя проблем.
А той е следния, това което беше писал em1971 за бавното набиране и при мен го имаше майсторът бутна това онова и на бензин в момента върви както никога досега, но как миана на газ и се започва с едни високи обороти, с едно хълцане направо ужас и в случая решавам пак да мина на бензин но уви и там се появил проблем НЕРАБОТИ прибрах се криво ляво в къщи спрях тока на компютъра за няколко мин. нулираха се стойностите му и колата пак тръгна на бензин като луда
явно трябва да се види защо прави проблем на ГАЗ
И в крайна сметка въпросът е къде има добър газаджия на ABS 1.8 MI 94
oт темата разбрах, че Васко е №1, но неразбрах къде му сервиза и на газ дали ще ми помогне
прочетох тази тема защото майсторът от сервиза така ми каза.Аз повече немога да направя за тази кола

А той е следния, това което беше писал em1971 за бавното набиране и при мен го имаше майсторът бутна това онова и на бензин в момента върви както никога досега, но как миана на газ и се започва с едни високи обороти, с едно хълцане направо ужас и в случая решавам пак да мина на бензин но уви и там се появил проблем НЕРАБОТИ прибрах се криво ляво в къщи спрях тока на компютъра за няколко мин. нулираха се стойностите му и колата пак тръгна на бензин като луда

И в крайна сметка въпросът е къде има добър газаджия на ABS 1.8 MI 94
oт темата разбрах, че Васко е №1, но неразбрах къде му сервиза и на газ дали ще ми помогне