Мнение за Nissan X-TRAIL - Снимки 2 стр. :) :) :)
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Мнение за Nissan X-TRAIL - Снимки 2 стр. :) :) :)
Въпроса ми е към хората, който имат преки наблюдения и впечатления от този модел на Нисан. Понеже майка ми иска да купува джипка и се е спряла този модел http://www.nissan.bg/bg/vehicles/4x4/x-trail/ , като нивото на оборудване, ще е Ultimate NV. Моля за компетентни мнения.
Последна промяна от Luciano на Пон 19 яну 2009 19:34, променено общо 1 път.
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
Luciano написа:Няма ли някой за малко help, инфо - всичко е добре дошло...
Предполагам за нов автомобил става въпрос? Това премахва всякакви съмнения относно проверки по колата и т.н. Иначе за жена е чудесен, но за мъж според мен не - на мен ми е тесен, (190 см, 110 кг), карам от време на време такъв, за града ми става, иначе ми малее. Е, при всяко положение е много по-добър от всяка лека кола, достатъчно къс е за центъра на София. Като цена - сега гледам че са обявили и разни промоции, а и може да се регистрира като 6+1 места, този като се купуваше го взеха с 5, и с ДДС и беше тотално нерентабилно да се купува тогава. Ако го вземете за около 45 000 лв. без ддс си заслужава, иначе става прекалено скъп поне за мен. Като друга алтернатива бих препоръчал новото Субару Форестър - там няма ДДС кредит но цените са достатъчно изгодни - мой близък си взе преди 3 месеца такъв за 42 000 лв. - 4х4, всички системи за сигурност и т.н - единствено от към глезотии е орязан, но си има всичко - ел пакет, климатик и т.н необходими неща, но няма круз контрол и разни такива примерно. Но Х-Трейла е по компактен на размери и за жена ще е добре, а и друго - вземете си автоматик. Успех!
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
Luciano написа:За чисто нов става въпрос. Ще се кара предимно в градски условия и определено, ще се тегли ДДС
Е, ми супер

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз карам такова джипче, служебно е...само че 2.5 бензин. Сравнително добър разход (незнам колко, но не е много). Понеже се води лек джип не е много стабилен при високо скорости , тресе предницата малко при над 180, но щом предимно градско ще се кара това отпада...относно проходимостта лятото го карах на пясък (на един безлюден плаж) и беше много добре. В момента е на 104 000 км (имаме го то чисто нов) и наскоро смених една тефлонова ролка с атрибутен ремък (така се казва
)...ролката беше около 300 и нещо лева, ремъка 280... Знам че смяната на веригата е около 1300 лв. всичко...и така - доволен съм значи 

-
- Автомобил:
- Двигател:
горе долу на тези пари идва и хонда cr-v с дизел ( 58-68К с ддс-то)– само не съм сигурен предлагат ли автоматик с дизела, на сайта веднъж пише че има, веднъж че няма
, знам ли според х-ките излиза че хондата на бензин комбинирания разход и е като на нисана с дизел , как някой с подобен джип постига 10/100 градско за мен е загадка 

Последна промяна от restless на Пет 14 ное 2008 11:11, променено общо 1 път.
[quote="skotis"]Аз карам такова джипче, служебно е...само че 2.5 бензин. Сравнително добър разход (незнам колко, но не е много).
бати чука си
1 при градско каране с автомат на тази джипка разхода под 13 литра едва ли ще го докараш
2 толям град с такъв джип маневреност няма, паркирането е проблем винаги
3 едни свястни 17 цола гуми са 400 лева броя ,да не говорим че за реално 4x4 са двойно /това не е истинско4 x4/
4 разхода за подръжка на автомат са грубо на 15 хил км говоря за накладки ,под 550 лева едва ли са
мога и да продължа но мисля че схвана за каво говаря от моята практика имам много примери клиенти с купени джипове и с летни гуми зимата, що " ми много скъпо "
Иначе избора ти е сравнително добър
бати чука си

1 при градско каране с автомат на тази джипка разхода под 13 литра едва ли ще го докараш
2 толям град с такъв джип маневреност няма, паркирането е проблем винаги
3 едни свястни 17 цола гуми са 400 лева броя ,да не говорим че за реално 4x4 са двойно /това не е истинско4 x4/
4 разхода за подръжка на автомат са грубо на 15 хил км говоря за накладки ,под 550 лева едва ли са
мога и да продължа но мисля че схвана за каво говаря от моята практика имам много примери клиенти с купени джипове и с летни гуми зимата, що " ми много скъпо "

Иначе избора ти е сравнително добър

- veritas
- Капитан пустиняк
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С всичко друго се съгласявам на 100% ,но за това с паркирането мое да поспорим друже.Това зависи само и единствено от шЕфиорчетоmomo 1 написа: 2 толям град с такъв джип маневреност няма, паркирането е проблем винаги
3

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега не се извинявайveritas написа:С извинение колега,но CR-V-то за мен не може да стъпи на резервната гума на Нисаняrestless написа:горе долу на тези пари идва и хонда cr-v с дизел ( 58-68К с ддс-то)– само не съм сигурен предлагат ли автоматик с дизела, на сайта веднъж пише че има, веднъж че няма

според мен двете машини въпреки че се водят един клас са за различни хора - Нисана за хора дето ще правят и офроуд, хондата за градско. Забележи че cr-v-то го рекламират като
SUV с возия на седан

И разбира се въпрос на вкус кое ти допада на външен вид!
Опита ми сочи, че щом става дума за жена, почти всичко друго е на заден план

А на хартия пак казвам, дизела на хондата харчи с 1.5/100 по-малко, а бензина - колкото дизела на Рено.
Последна промяна от restless на Пет 14 ное 2008 11:49, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”