Мнение за Nissan X-TRAIL - Снимки 2 стр. :) :) :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнение за Nissan X-TRAIL - Снимки 2 стр. :) :) :)

Мнениеот Luciano » Пет 14 ное 2008 0:20

Въпроса ми е към хората, който имат преки наблюдения и впечатления от този модел на Нисан. Понеже майка ми иска да купува джипка и се е спряла този модел http://www.nissan.bg/bg/vehicles/4x4/x-trail/ , като нивото на оборудване, ще е Ultimate NV. Моля за компетентни мнения.

Последна промяна от Luciano на Пон 19 яну 2009 19:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Luciano
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 14 ное 2008 9:19

Няма ли някой за малко help, инфо - всичко е добре дошло...

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пет 14 ное 2008 9:45

Luciano написа:Няма ли някой за малко help, инфо - всичко е добре дошло...

Предполагам за нов автомобил става въпрос? Това премахва всякакви съмнения относно проверки по колата и т.н. Иначе за жена е чудесен, но за мъж според мен не - на мен ми е тесен, (190 см, 110 кг), карам от време на време такъв, за града ми става, иначе ми малее. Е, при всяко положение е много по-добър от всяка лека кола, достатъчно къс е за центъра на София. Като цена - сега гледам че са обявили и разни промоции, а и може да се регистрира като 6+1 места, този като се купуваше го взеха с 5, и с ДДС и беше тотално нерентабилно да се купува тогава. Ако го вземете за около 45 000 лв. без ддс си заслужава, иначе става прекалено скъп поне за мен. Като друга алтернатива бих препоръчал новото Субару Форестър - там няма ДДС кредит но цените са достатъчно изгодни - мой близък си взе преди 3 месеца такъв за 42 000 лв. - 4х4, всички системи за сигурност и т.н - единствено от към глезотии е орязан, но си има всичко - ел пакет, климатик и т.н необходими неща, но няма круз контрол и разни такива примерно. Но Х-Трейла е по компактен на размери и за жена ще е добре, а и друго - вземете си автоматик. Успех!

Потребителски аватар
Luciano
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 14 ное 2008 9:47

За чисто нов става въпрос. Ще се кара предимно в градски условия и определено, ще се тегли ДДС ;)

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 14 ное 2008 9:51

Luciano написа:За чисто нов става въпрос. Ще се кара предимно в градски условия и определено, ще се тегли ДДС ;)
Значи това е автомобила на майка ти друже.Има вариант и да кривне от пътя и пак да се движи безпроблемно :D Има хубави системи за спускане и потегляне :idea: Мисля че колицата си заслужава :idea:

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пет 14 ное 2008 9:53

Luciano написа:За чисто нов става въпрос. Ще се кара предимно в градски условия и определено, ще се тегли ДДС ;)

Е, ми супер :D Иначе пропуснах да уточня че говорех за "стария", доколкото може да се нарече стар - тази година май имат нов модел като че ли, гледам на размери го дават по-дълъг и широк, така че може и да е по-удобно вътре явно. А за Аутлендър гледахте ли, или не и харесва на жената? Пак е в този ценови диапазон, и е същия като размери.

Потребителски аватар
Luciano
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 14 ное 2008 9:59

Ходихме, гледахме, но системите които ги има в Нисана, Аутлендъра ги няма или поне госпожицата която ни обясняваше за модела, не можа да ни каже какво има и какво няма. А и друг - поне за нас беше, че нямат дизел автоматик.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пет 14 ное 2008 11:00

Аз карам такова джипче, служебно е...само че 2.5 бензин. Сравнително добър разход (незнам колко, но не е много). Понеже се води лек джип не е много стабилен при високо скорости , тресе предницата малко при над 180, но щом предимно градско ще се кара това отпада...относно проходимостта лятото го карах на пясък (на един безлюден плаж) и беше много добре. В момента е на 104 000 км (имаме го то чисто нов) и наскоро смених една тефлонова ролка с атрибутен ремък (така се казва :lol: )...ролката беше около 300 и нещо лева, ремъка 280... Знам че смяната на веригата е около 1300 лв. всичко...и така - доволен съм значи :)

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 14 ное 2008 11:02

горе долу на тези пари идва и хонда cr-v с дизел ( 58-68К с ддс-то)– само не съм сигурен предлагат ли автоматик с дизела, на сайта веднъж пише че има, веднъж че няма :?, знам ли според х-ките излиза че хондата на бензин комбинирания разход и е като на нисана с дизел , как някой с подобен джип постига 10/100 градско за мен е загадка :D

Последна промяна от restless на Пет 14 ное 2008 11:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 14 ное 2008 11:05

restless написа:горе долу на тези пари идва и хонда cr-v с дизел ( 58-68К с ддс-то)– само не съм сигурен предлагат ли автоматик с дизела, на сайта веднъж пише че има, веднъж че няма :?
С извинение колега,но CR-V-то за мен не може да стъпи на резервната гума на Нисаня :wink:

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Пет 14 ное 2008 11:26

[quote="skotis"]Аз карам такова джипче, служебно е...само че 2.5 бензин. Сравнително добър разход (незнам колко, но не е много).

бати чука си mhihi
:lool

1 при градско каране с автомат на тази джипка разхода под 13 литра едва ли ще го докараш
2 толям град с такъв джип маневреност няма, паркирането е проблем винаги
3 едни свястни 17 цола гуми са 400 лева броя ,да не говорим че за реално 4x4 са двойно /това не е истинско4 x4/
4 разхода за подръжка на автомат са грубо на 15 хил км говоря за накладки ,под 550 лева едва ли са
мога и да продължа но мисля че схвана за каво говаря от моята практика имам много примери клиенти с купени джипове и с летни гуми зимата, що " ми много скъпо " :oops:
Иначе избора ти е сравнително добър :wink:

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 14 ное 2008 11:29

momo 1 написа: 2 толям град с такъв джип маневреност няма, паркирането е проблем винаги
3
С всичко друго се съгласявам на 100% ,но за това с паркирането мое да поспорим друже.Това зависи само и единствено от шЕфиорчето :wink: Всяко чудо може да буде паркирано почти авсякъде стига водача да има даденост Свисше :lol: :lol: :lol:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 14 ное 2008 11:39

veritas написа:
restless написа:горе долу на тези пари идва и хонда cr-v с дизел ( 58-68К с ддс-то)– само не съм сигурен предлагат ли автоматик с дизела, на сайта веднъж пише че има, веднъж че няма :?
С извинение колега,но CR-V-то за мен не може да стъпи на резервната гума на Нисаня :wink:
колега не се извинявай ;)
според мен двете машини въпреки че се водят един клас са за различни хора - Нисана за хора дето ще правят и офроуд, хондата за градско. Забележи че cr-v-то го рекламират като
SUV с возия на седан
:D
И разбира се въпрос на вкус кое ти допада на външен вид!
Опита ми сочи, че щом става дума за жена, почти всичко друго е на заден план :D

А на хартия пак казвам, дизела на хондата харчи с 1.5/100 по-малко, а бензина - колкото дизела на Рено.

Последна промяна от restless на Пет 14 ное 2008 11:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Пет 14 ное 2008 11:48

това точно с мен недей да спориш
а и че CRV не е по хубав сравнение с нисана си натъмно и то много
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
всяка кола която се продава в този клас съм се подписал че съм я тествал по 60 км / на последната снимка не съм аз :D

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 14 ное 2008 11:52

колеги, когато става дума за "красота на автомобил" нещата са много субективни! Еле ако и жени са замесени :D, просто съветвам женицата да си огледа вариантите... земе да реши че масичката за пикник при резервната гума е най-важното нещо в джипката :drive

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”