Към компютърните спецов-настройка на рутер
Към компютърните спецов-настройка на рутер
Здравейте колеги, взех си този рутер D-Link DI-524, успешно го подкарах, но имам въпрос. Как да заключа връзката на 2.4 така че да мога да я ползвам само с моя лаптоп? Почти съм сигурен че съседите вече ползват нет на аванта и ми товарят връзката.
Re: Към компютърните спецов-настройка на рутер
pavelnb написа:Здравейте колеги, взех си този рутер D-Link DI-524, успешно го подкарах, но имам въпрос. Как да заключа връзката на 2.4 така че да мога да я ползвам само с моя лаптоп? Почти съм сигурен че съседите вече ползват нет на аванта и ми товарят връзката.
Абе аз не съм от спецовете, ама да попитам...
Кво значи "почти съм сигурен"? Че погледни в active sessions", там си пише колко маймунки има на клона.

Първо, смени админската парола. След това, сложи "network key".
А ако страдаш и от параноя (поне 3-ти стадий) може да забраниш раздаването на адреси и да си вържеш един статичен по МАС адреса на твоя компютър.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Tougi написа:pavelnb написа:Здравейте колеги, взех си този рутер D-Link DI-524, успешно го подкарах, но имам въпрос. Как да заключа връзката на 2.4 така че да мога да я ползвам само с моя лаптоп? Почти съм сигурен че съседите вече ползват нет на аванта и ми товарят връзката.
Абе аз не съм от спецовете, ама да попитам...
Кво значи "почти съм сигурен"? Че погледни в active sessions", там си пише колко маймунки има на клона.
А ако страдаш и от параноя (поне 3-ти стадий) може да забраниш раздаването на адреси и да си вържеш един статичен по МАС адреса на твоя компютър.
доволно си разбираш....повече не ти трябва....много точни неща си написал...
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:Ludia написа:моя рутер съм го настроил да ме разпознава по мак и готово. ама аз само wireless ползвам.
щото не те е надушил още комшията...
И като го надуши ама не може да си адд-не МАК адреса към поол-а кво праим .......
На всяка манджа мерудия деба ........
Относно въпроса на пича
ftp://ftp.dlink.co.uk/di_broadband_gate ... manual.pdf
тук имаш подробен юзер менюъл
Home > Wireless - тази секция ти трябва
Успех и ако имаш конкретни въпроси питай, защото аз от 3 години съм с подобен. Железни са и много надеждни

Последна промяна от bugster на Пет 14 ное 2008 19:22, променено общо 2 пъти.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Филтър по МАС адрес не е 100% сигурност
WEP кодиране не е 100% сигурност
Скриване на SSID не е 100% сигурност
При всичките тези ако случиш на амбициран съсед губиш.
WPA или WPA2 за сметка на това са сигурни. Там съседа няма шанс, дори и да има амбиция.
П.С. Една нежелана "маймунка на клона" може далеч по-лоши неща от да ползва "само безплатен нет"
WEP кодиране не е 100% сигурност
Скриване на SSID не е 100% сигурност
При всичките тези ако случиш на амбициран съсед губиш.
WPA или WPA2 за сметка на това са сигурни. Там съседа няма шанс, дори и да има амбиция.
П.С. Една нежелана "маймунка на клона" може далеч по-лоши неща от да ползва "само безплатен нет"

chefito написа:Tougi написа:Абе аз не съм от спецовете, ама да попитам...
доволно си разбираш....повече не ти трябва....много точни неща си написал...
Ами! Просто за разлика от много пишещи тук, аз обичам и да чета. А обикновено ръководствата са написани така, че само трябва да познаваш буквичките за да се оправиш

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
bugster написа:ISRalien написа:Ludia написа:моя рутер съм го настроил да ме разпознава по мак и готово. ама аз само wireless ползвам.
щото не те е надушил още комшията...
И като го надуши ама не може да си адд-не МАК адреса към поол-а кво праим .......
На всяка манджа мерудия деба ........
Относно въпроса на пича
ftp://ftp.dlink.co.uk/di_broadband_gate ... manual.pdf
тук имаш подробен юзер менюъл
Home > Wireless - тази секция ти трябва
Успех и ако имаш конкретни въпроси питай, защото аз от 3 години съм с подобен. Железни са и много надеждни
Колега, имах в предвид, че комшията лесно може да му надуши мак-а, и да си го смени с неговия. Ся стопли ли?
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:Колега, имах в предвид, че комшията лесно може да му надуши мак-а, и да си го смени с неговия. Ся стопли ли?
Тебе отдавна съм те стоплил .....
Сереш във всеки пост, като повечето неща които казваш са безсмислени.
Обясни ми с поста си какво помогна по темата?
Да ти кажа ако не можеш да стоплиш - точно нищо
Второ хората не са длъжни да предполагат какво казваш. Още повече когато казваш нищо !!!
Като си толкова отворен, кажи ми колко от твоите съседи знаят какво е МАК?
А колко могат да снифнат трафика и да видят МАК-а му, особено да си го сменят на мрежовата си карта?
За теб ако е лесно, за мен елементарно, за масата тва е на китайски.
За да си аддне МАК, трябва да знае какъв е рутера. Най-малкото като марка, след това какво ИП има за достъп, парола
Няма да продължавам щото виждам си специалист само да сереш в темите.
Айде със здраве, ближи си самочувствието и сери по-малко в бъдеще
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”